AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
613.848

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 82 av 144
Kul Anders! När tror du på leverans? Köpte du en diesel?
Hur menar du 332?
Ja 272hk, mkt bra pris o finans, v 42-43.

/Anders
Dm
544
Dm3
BMW i3s
Porsche Cayenne
Porsche 718 Gt4
Det var denna jag provade. Komfortstolar...

Länk
Jag menar att det blir svårt/omöjligt att klarlägga huruvida generalagenten ger tilldelningsordning helt efter orderdatum, dvs hade det för vissa gått snabbare att få bilen om man beställt hos en annan ÅF.
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
Komfortstolar har ju justeringsmöjligheter så det räcker!
Jag har då aldrig upplevt de som flacka.
Världens bästa stolar. Men det är klart de kan ju inte passa alla!

/// Mårten
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
332: jag fick känslan av att varje åf har en allokering av varje modell, typ att åf har önskat en allokeringoch därefter fått en allokering (eller ingen när det gäller 540i). Om det finns bilar kvar inom allokering sker produktion ganska snart, om det inte finns nån bil kvar i allokering går de in i nån central kö. Men inte att vissa åf kan gå före en central kö. Men jag är ny inom bmw och har ingen riktig insikt, bara en känsla efter ha pratat med ett antal åf i samband med min beställning.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Bmwigen2017: du har kanske redan fått svar på usb frågan. Jag har 2 st usb därframme, ett i facket där den trådlösa laddningen sitter och ett i det stora facket i mitten fram. G31 utan wireless laddning
Nic112 - hade inte fått så tackar för din respons.

Har för övrigt beställt min G31 nu 👌
Hej alla,

Är ny på detta forum, har dock tjuvkikat lite på föregående sidor då jag funderar på att byta min Outlander PHEV mot en 530e.
Ni som har beställt/tagit in offert på en 530e, vad har ni fått för rabatt?
Vid en första kontakt fick jag 8%... mycket mer än så verkar inte vara aktuellt hos denna ÅF. (bilen skall leasas av min arbetsgivare, liten firma dvs inget avtal)

Om någon har tips på ÅF/säljare i Stockholmsområdet tar jag tacksamt emot detta!

Vidare vore det intressant med lite info om verklig bränsleförbrukning, och då främst när batteriet är tömt.
Visa användare
371
P-OA
G30 530e -20
I01 i3s -22
@GON: Finns två stycken på spritmonitor.de: Länk
Riktigt bra siffror imo med tanke på storlek och tyngd, sen blir ju batteriet aldrig tomt.
Någon ägare som kan fylla i med räckvidd på 530e på el? BMW säger 50 km, så det bör vara runt 35-40 km riktig körning, batteriet är lite större (9.2 mot 7.6 i 330e) så det kan stämma men samtidigt några kilo mer att släpa på.
Känns som om en 530e tråd är på G snart :)

/P-O
Ru
98
Rule Germania
G26 I4 Edrive40 -22
Hej!

Lite erfarenheter efter 200 mil med min nya 530e;

Fullt batteri på morgonen; bilen anger 37 - 39 km räckvidd. Jag har 11,5 km till jobbet, och efter en tur och retur till jobbet i E-Drive Max-läge så brukar jag ha 4 - 6 km kvar på displayen. Så praktisk körning ger för mig drygt 25 km räckvidd, knappt 30 km. Då innehåller vägen c:a 7 km väg skyltad med 100 km/h , där takten ibland går upp mot 110 - 120 km/h. Så med ett ägg under gaspedalen så kommer man kanske upp i 30 km elektrisk räckvidd...

Jag hämtade ju bilen i München, och hade inte möjlighet att ladda bilen förrän jag kom hem. Så det var bara de första c:a 30 km som gick på el då. På de c:a 120 milen hem gick m.a.o. bensinaren, och vid hemkomsten låg snittförbrukningen på 0,73 liter/mil. Då skall man ha i minnet att c:a 100 mil var på autobahn. I södra Tyskland var det mycket köer och hastighetsbegränsningar till 60, 80, 100 och 120. Men efter Nürnberg så var det huvudsakligen frifartssträckor med måttlig trafik. Nu höll jag som mest 150 - 155, då jag blev anmanad att köra in motorn med max 160 km/h / 4500 rpm de första 200 milen.

Efter hemkomsten har nu dem sammanlagda snittförbrukningen gått ned till c:a 0,65 liter/mil och den bör fortsätta sjunka. Däremot förväntar jag mig att förbrukningen på ren bensinkörning (utan el) kommer att ligga kring 0,65 l/mil i svenska hastigheter.

Kör man i E-Drive Max (enbart på el) så får man räkna med att bilen är betydligt mer sävlig än med bensinaren igång. Man hänger med bra i trafikrytmmen, men sprinten till 100 tar snarare stax över 10 sekunder än 6,3 sekunder. Å andra sidan åker man tyst och behagligt. Det är härligt att kunna glida ut nästan ljudlöst från parkeringsplatsen och sedan flyta iväg med begränsat ljud från däcken och så småningom vindbruset.

Vill man å andra sidan dra på snabbt, så över med spaken till vänster in i sportläge och man har en helt annan respons och kan fortfarande åka ifrån de flesta om man känner för det. Nackdelen är det surriga ljudet från fyran när man drar på - det är oskönt, redan jämfört med dieselsexan i min förra 530 D för att inte tala om jämfört med den raka bensinsexan i min gamla E39:a. Men man kan inte få allt - åtminstone inte samtidigt!

Jag köpte bilen privat och fick då c:a 6 % rabatt (samma hos de två olika ÅF som jag tog in offerter från i södra Sverige). 8 % vid företagsköp låter lite snålt, men här finns det nog andra med mer erfarenhet.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Rule german: vilka däck fick du? Märke bredd o vilket däck? Rft? Jag fick pirelli rft och tycker det låter lite för mkt. Tänkte om de har satt på ett däck som är gjort för att vara tyst på e modellerna
Hur fungerar det där med vilket däck man får? Jag specade min med 20" och fick Goodyear Eagle Asym.3 RFT
Finns det något sätt att påverka däckvalet eller får man det som ligger överst i högen?
Ru
98
Rule Germania
G26 I4 Edrive40 -22
Hej Nic112 och daagis!

Det man kan påverka är väl i princip bara rft/icke rft.

Jag har haft synnerligen dåliga erfarenheter av rft-däck både på min E90 och på min F10. I båda fallen var bilarna extremt spårkänsliga och man fick sitta och passa och styra emot hela tiden speciellt på vägar med djupa spår. Har varit med om ett par otäcka kast när jag bodde i Karlskrona, där infartsleden fick asfalteras om vart annat eller vart tredje år pga de djupa spåren i den enda filen in mot stan. Var man inte med och styrde mot, så kunde man helt plötsligt vara på väg in i mötande fil.

På E90:an kostade jag på fyrhjulsmätning/inställning som ledde till minimala ändringar av inställningarna, men som inte förbättrade saken ett dyft. Det gjorde däremot bytet till icke run flat däck. Helt plötsligt fick bilen helt andra egenskaper och var hur lugn och fin på vägen som helst. Samma erfarenhet när jag bytte till icke rft-däck på F10:an.

Så jag blev mycket glad när jag såg att man åter kunde välja icke rft-däck på G30, och att det t.o.m. fanns möjlighet till riktigt reservhjul igen. (Dock inte på 530e, där batteriet och tanken omöjliggör plats för reservhjulet).

Eftersom jag inte kör bilen på bana och väldigt sällan på autobahn, så är min strategi att välja icke run flat däck med så hög profil som möjligt för bästa komfort på svenska vägar, även landsvägar i sämre skick. Samtidigt ville jag ha snygga fälgar - mitt ideal är tätekrade Alpina-fälgar - och valet föll till slut på 18" Multieker 619.
De däck som jag har fått levererade till bilen är Dunlop SportMAXX 245/45 R18 100Y.

En teori jag har är att rft-däcken är skuld till att G30 och G31 har förlorat ett antal tester mot Mercedes E-klass och Volvo S90/V90 i svenska tidningar. I flera fall har man klassat köregenskaperna som sämre än för Mercan och Volvon och klagat på att man måste sitta och passa och styra emot hela tiden.

När sedan AMS testade G31 mot motsvarande Mercedes och Volvo, var den plötsligt på topp, men då UTAN run flat-däcken! Det hjälpte också att det då fanns en 5:a i Euro NCAP-provet. Utan det så straffas nya bilar genomgående med lägra säkerhetspoäng.

My Two Cents.
Jag kryssade för M-sport och då kom jag inte undan RFT tyvärr men kommer att byta dessa till nästa säsong (inte så långt kvar på denna).
Vinterhjul har jag inte börjat kika på riktigt ännu men ska väl ducka för RFT även där om möjligt
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Tack rule. Jag har inga klagomål på mina pirelli 275/225 på 19” 664 M mer än att de låter mkt. G31 är väldigt stabil i höga hastigheter och har inte märkt av nåt av man måste passa på bilen. Inte heller spårkänslighet men har kankse inte kört på så många vägar där det kan ge sig tillkänna. Antar att de har förbättrat sina rft däck en hel del.
Är det nån som redan har köpt vinterdäck och vad har ni valt för gummi på dom isf? Såg att det fanns pirelli zotto zero icke rft som borde vara bra för mig som bor i stockholm
Känns som helt ok förbrukning då...
Tja 8% känns inte som någon katastrof men inte heller som att man gör något "klipp"... Får hoppas att jag får bättre offert från någon annan ÅF.
Bilen eller kanske snarare biltypen är juh het just nu (argument från ÅF till att dem inte har några kampanjer centralt från BMW på modellen just nu (likt 520D)...
Leveranstiden var dock endast 6v när jag pratade med säljaren vilket inte tyder på något överdrivet tryck (eller så satsar dem på 530e på bekostnad av 540i på bandet ;) )

Tråkigt att dem har byggt bort sig så att man inte kan ha drag, men det är bara och acceptera... Är det någon som kan så ett frö av hopp om att BMW skall presentera en G31:a som 530e? Om inga rykten säger att det är på G lär det väll inte dyka upp en sådan det närmsta halvåret iaf...? Skulle kännas snopet om det kommer en när man precis köpt en G30 i tron att det inte skall komma en G31:a

Då bilen ej köps privat är ett lågt förmånsvärde viktigt varför jag inte vill plocka på för mycket tillval... Jag tänker mig en 530e + M-sport, väljer förmodligen till solskyddsgardiner alt. tonade rutor så att barnen slipper solen vi långresor...
Men hur är standard stereon??? Är den helt ok eller är Hifi ett minimum? (Har inte hunnit med något längre besök hos ÅF ännu...)
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Bluetooth ljud. Har försökt hitta vad det är för standard på blåtandsljudet om det är version 4 eller 5 eller aptk eller nån annan? Undrar om det är en ”äldre” version som är skyldig till att ljudet inte är toppklass i hk-stereon. Vore kanon om nån vet eller har länk t vilken version det är. Har googlat men kan inte hitta.
Nu är bilen avbeställd, ingen 540 för mig!
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.