AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
611.995

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 78 av 144
Ru
90
Rule Germania
G26 I4 Edrive40 -22
G31 Lukas; Rule germania - Har DU hämtat din 530e från Bmw welt ännu! Isåfall berätta lite om upplevelsen :)

Hej!
Jo nu är vi hemma igen med en ny 530e iperformance på gårdsplanen. Har fortfarande lite jobb kvar att plocka ur bilder ur kamera och telefon, men en sammanfattning av dagen på BMW Welt kan jag ge.

Vi hade genomgång och överlämning bokade mellan 9 och 10:30, och anlände därför en stund innan kl. 9. Checkade in bagaget i receptionen på första våningen, och tog sedan hissen upp till loungen vid tredje våningen där vi fick var sitt RFID-kort som biljett för dagens aktiviteter. (tid för tur i produktionen och lunchen hade jag fått boka själv på telefon efter att ha upptäckt på hemsidan att dessa måste bokas i förväg).

En stunds pappersexercis, där jag bl.a. fick "Fahrzeugsbrief" och exporthandlingar, och sedan fick vi vänta till 9:30 innan bilen var helt färdig och genomgången kunde startas.

Vi möttes av en tekniker vid namn Berndt som talade utmärkt engelska, och han förde oss upp en våning till ett speciellt visningsrum som BMW hävdar de är helt ensamma om. När vi gick ut ur hissen så togs väggen mitt emot upp av en skärm som var c:a 2 meter hög och bortåt fyra meter lång. På skärmen stog det förutom "Welcome" också några namn, däribland mitt.

I lokalen fanns sedan ett halvdussin "bås" där respektive kund fick sin nya bil presenterad på en 75"-skärm (eller möjligen större). I presentationen användes bilder av respektive bil precis så som den individuella konfigurationen var levererad. Med början exteriört, sedan med motor/drivlina, därefter interiört med alla kontroller inklusive en del animeringar, speciellt om säkerhetssystem. Denna delen av genomgången tog 25 - 30 minuter.

Sedan var det dags att gå nerför trappan till den väntande bilen på plan 2! De flesta bilar stod här på roterande skivor i golvet innanför loopen ner till utgången. Eftersom jag hade beställt det mest avancerade programmet (förutom det allra mest avancerade för 7-serien) så stod min bil på en speciell plats utanför loopen, avgränsad med mässingsstolpar och rep. Här vidtog nu den andra delen av genomgången av bilen som tog ytterligare 45 - 50 minuter. Det gav chans att ställa flera frågor samtidigt som vi gjorde en del grundinställningar som brukar ske även vid utlämningar hos svenska återförsäljare - som att synka mobiltelefonerna till bilen etc.

Med jämna mellanrum kom det upp nya bilar till plan två via en glashiss tvärs över vår plats. I vår hörna fanns det också en bekväm sittgrupp (som hustrun intog när hon tröttnade på genomgången) lite frukt och en liten flaska skumpa (som vi dock sparade till senare). Man hade också levererat upp våra väskor som vi lastade i bilen innan det var dags för ärevarvet på loopen och sedan ner mot utfarten. Eftersom vi hade flera programpunkter kvar så körde vi ut och lämnade sedan över bilen till "valet-parking".

Resten av dagen på BMW Welt ägnade vi åt rundturen i fabriken (2 mycket intressanta timmar), en välsmakande trerätters lunch i restaurant Bavari, samt på BMW Museet och i shoppen. Emellanåt var vi tillbaka i lounchen för dryck (varm dag) och lite snacks med mera. Först vid femtiden var vi klara att hämta ut bilen igen och åka ut till vårt nästa mål i Österrike. Hustrun kommenterade att det hade varit en hel arbetsdag.

Helt klart en minnesvärd dag, om än ganska dyr (drygt 2 % av bilens pris). Men som jag tror jag skrev tidigare, eftersom jag köper en ny bil i snitt vart åttonde år, så var det ett gyllene tillfälle att passa på nu. Jag skulle inte vilja ha det ogjort!


Kort sammanfattning så var bilen underbar. Förvånansvärt stort lyft från f11 upplevde jag. Enormt fartstabil och skön styrning. Automatiska helljuset fungerade mycket bättre än jag hade trott, största fördelen är att man får bättre belyst på höger sida även vid möte (Funkade säkert lika på f11 men där hade jag inte funktionen).
Gick väldigt tyst och fint. Men det bästa är att dom har fått till en handsfree som man kan använda i motorvägsfart. F11:ans handsfree var ju totalt värdelös, ingen jag pratade men hörde någonting, men nu verkar den fungera riktigt bra.
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
Rule Germania:
Tack för berättelsen! Häftig upplevelse.
Tur att de har en soffgrupp för trötta makar ;-)
Du kanske flimade lite?
Rule Germania, tack för en levande berättelse, det kändes nästan som jag var där också :-))

Nöjd med bilen antar jag?

/Anders
Visa användare
3.489
Narvselius
Alfa o BMW
Häftigt - tack för berättelsen!

----
BMW CS/SC #6212
Såg precis en vit G31 på Börjegatan i Uppsala, fin!
Ni
861
Nike_Boy
520d Xdrive G30 - 2017
På fredag är det min tur att hämta G30 (520d Xdrive). Dock inget superspännande då det är en tjänstebil och budgeten var begränsad, känns ändå bra att få uppgradera från F11 =)
Visa användare
55
G31 LUKAS
BMW 530D Xdrive G31 Bluestone Metallic,inovatioon edition, Driving Assistance Plus, Med mer lull lull - 18

Bmw 116i m- sport 2015

VW polo 1.2 Leasing
Skulle ni som fått era bilar leverade senaste veckorna lägga upp en bild på dom? Och ni som ska få era leverade. Själv fick jag min g31 530d xdrive innovation edition leverad den 12 juli! Och kört exakt idag 200mil


Länk

Länk
Länk

Länk/ Lukas
da
102
danbjo
520dA Touring F11 -13
116d F20 -13
Är jag ensam om att gå och hoppas på att de skall presentera en G31 530e iperformance? Jag har inte kunna hitta en rad om att det ens finns planer på en sådan :(.
Visa användare
371
P-OA
G30 530e -20
I01 i3s -22
@danbjo, långt ifrån, likadant med G21 330e.
Tyvärr så är USA och Asien marknaderna sedan/SUV dominerade så BMW prioriterar dessa i stället. Kom precis hem från New York och det är bara sedaner och Suvs, 3:an säljs också som Sport wagon däröver men såg inte en enda... Synd då VW, MB och nu KIA säljer sina plug-in i kombiutförande.

/P-O
Si
61
SimonThePilot
Bmw 530d xdrive G31 2018

Bmw 116i 2015

vw polo 2015
Fin bil G31 Lukas. Tack för att du delar! Är den inkörd ännu?
On
114
Onelife
118i -18 F20
540iX -18 G31
Senaste info från säker källa:
60 bilar i orderstock för tillfället.
2 bilar per år i tilldelning året ut.
Man försöker ta flytta tilldelning från andra 40-modeller til
Visa användare
8.268
Grelle
Audi E-tron 55 -22
Seat Leon ST -17
Onelife.

Kan du utveckla det där lite?
Br
48
BrDanne
F11 535IxT - 15
G31 540IxT (beställd)
Gissar att du menar 2/mån?

Märkligt att de inte kan komma med närmare besked. Fick du någon koll på NÄR de vet om de "lyckas" flytta tilldelning?

Jag la min order i slutet av Maj och senaste info är att den ligger i status "47" vilket tydligen betyder ännu ej planerad för produktion. Antar att jag inte är den enda som börjat forska lite i lev problemen. Tycker mig förstå från diskussioner på andra forum att bilar som beställs från tex USA blir byggda i princip direkt. Jag hade haft större förståelse för problemen om det var ett generellt produktions problem med en ny modell men i detta fall verkar det vara forecasting som gått helt snett och råkar man bo i en region/land där BMW bommat på prognosen så får man ingen bil. Jag är lite beklämd att BMW Nordics inte verkar få någon hjälp från BMW centralt att lösa problemen...dvs sprida ut problemet lite på olika regioner så att vi som slutkunder inte skall drabbas pga att den lokala BMW organisationen bommat totalt på sin prognos. Möjligt att jag tänker helt fel, ingen expert på något sätt... har inte haft anledning att sätta mig in i detta tidigare.

Någon som varit i kontakt direkt med BMW (ej via handlare) för att få info?
On
114
Onelife
118i -18 F20
540iX -18 G31
2 per månad ska det så klart vara. Skrev fel.
Tack för upplysningen @BrDanne

@Grelle Det ligger alltså 60 bilar före i kön om man beställer idag, och för närvarade får Sverige bara 2 st 540 per månad året ut.
Kvotering nationsvis istället för datum för order strider mot normal logistik, sedan kan olika marknadsutföranden göra att man måste köra en viss batch-storlek till en viss marknad just av logistikskäl. De flesta får nog ingen MY 2018 utan snarare 2019 om inte många hoppar av sin order.
Det är precis den infon som jag fick för cirka två veckor sedan. Från att vid beställning fått prel datum för leverans under juli blev det sedan "du ligger först i kön" till att nu senast stå som nr 12 och två bilar per månad=ingen leverans i år...
Otroligt dåligt skött av BMW. Synd om åf som först får så felaktig info (antagligen menade BMW att när jag står först i kön så var det först hos min åf, kan inte förstå det svaret på annat vis) och sen nu senast detta. Man har ju också slagit ihop "köerna" för de nordiska länderna till en kö. Givetvis tappar BMW här både försäljning och prestige. Både Mercedes och Audi kan lämna snabba leveranser (men har ju iofs ingen motsvarighet till 540i).

/Anders
Br
48
BrDanne
F11 535IxT - 15
G31 540IxT (beställd)
332- jag håller med dig.. men kan inte tolka info om 2 bilar/månad till Sverige på något annat sätt än att de satt en kvota per land. Beställningar från kunder i USA verkar gå till produktion mer eller mindre direkt vilket skulle tala för att order datum från kund inte har betydelse.

Är dock bara en glad amatör på området... vet inte mer än vad jag surfat fram efter att ha fått info från BMW om att de inte har en aning om när de kan tänkas leverera min bil...

Någon som vet mer specifikt hur det fungerar med ordrar, kvoter etc? Att behandla kunder helt olika beroende på vilket land de bor i låter konstigt för mig men detta kanske är normalt?
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Kan förstå att man måste sätta en kvot per land/region. Men det kan ju inte vara så att bmw sverige har sagt att man vill ha typ 12 st 540i för hela året. Gäller de där 2/månad endast g31 eller är det kombinerat g30/g31. Nåt måste ha hänt efter att man satt de ursprungliga kvoterna. Blir ju mörkrädd hur få 5 seriebilar som säljs som inte är 520i/d. Kan ju inte stämma.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Onelife: keramikreglage. Jag hade lätt tagit det om det hade varit billigare, typ 1500. Kolla om du hittar en 7 serie bil hos handlare med keramik. Ser mkt snyggare ut samt framförallt känns mkt gedignare och lyxigare att ”ta” på.

Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.