AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
613.763

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 74 av 144
Verdi:

En nyanserad och detaljrik genomgång av dina erfarenheter. Är lite försiktig i mina åsikter om Tesla då jag aldrig ägt någon.

På makronivå finns dock för mig flera tunga frågetecken: kommer Tesla att överleva? Miljardförluster hopar sig trots produktionsökningar och nya 3:an! Det går helt enkelt inte att ha någon uppfattning, men en viss risktagning är oundviklig. Att elbilar i sig kommer att ta över är väl däremot ytterst sannolikt, hur fort vet ingen, även om nästan alla tror sig veta. Ska man ha framtidsgarantier ska man inte köpa bil alls, ingen kan helt garantera ens BMWs överlevnad i framtiden - frågan är bara hur långt fram ligger "framtiden"?

Återförsäljarnät/service i Sverige? För de allra flesta kunder är dessa funktioner obefintliga hos Tesla - men kan givetvis ändras, tar dock sannolikt väldigt lång tid och Mekonomen är väl knappast ett alternativ. Kan tänka mig att Tesla-försäljaren rubricerar bilen som underhållsfri - inte riktigt sant, men låter bra.

540i xDrive tycker jag förenar ett bra chassie med hyfsad drivlina och den kostar inte 1,4 milj, men den helt perfekta bilen finns endast i fantasin. Det stora problemet är att ett inbillat transportbehov i många länder drivit upp fordonstillverkningen och miljökonsekvenser av denna till en absurd nivå.
Verdi
Du behöver ingen 100D för 1,4 miljoner. Jag har en 75D som efter miljöbonusen hamnade under en miljon. 978 tusen. Visst är det mycket pengar men jag tjänar nästan 2 tusen i månaden på bränsle. Tusen spänn i månaden på den låga räntan och ca 2 tusen i månaden på lägre förmånsvärde. Totalt kostar den mig ca 9 tusen i månaden i privata pengar. Att jämföra med en 540i som skulle kosta mig säkert 13 tusen i månaden. För mig var valet lätt. Särskilt som mitt val inte stod mellan 540i och Tesla utan en fullkomligt hopplös (väghållning och drivlina) XC70 och Tesla. :)
On
114
Onelife
118i -18 F20
540iX -18 G31
Skulle behöva tips från panelen.

Jag var igår hos en BMW-säljare för att få offert på en 540iX T med IE.
Hade även valt extra utrustning (ej paket) för 60 000:-
Jag fick inte en enda procent i rabatt, utöver kampanjrabatten på IE.
Nada. Noll. Inget...
Inget erbjudande om "mattor på köpet". Ingenting...
Antar att han inte ens ville sälja bilen. Kan det ha med leveranstiden att göra?

Hur som helst... Jag är medveten om att leveransen kan dra ut på tiden men är alltså ändå beredd att lägga en beställning.
Så frågan är då vilken säljare jag ska vända mig till.
Det är frågan om privatköp utan inbytesbil.
Säljaren får gärna befinna sig var som helst i Sverige, men ska jag åka dit får det gärna vara söder om Sundsvall iaf.

Har ni några tips?
PM:a gärna om ni inte vill skriva ut det här.
Visa användare
3.489
Narvselius
Alfa o BMW
Det finns en riktlinje om ca 6% rabatt för privatperson som en del, men långt ifrån alla, ÅF i Sverige försöker hålla sig till. Om man körde "hard ball" med listpris så var säkert orsaken som du skriver att man ändå inte kan få fram en bil inom rimlig tid.

Om du inte tvunget måste köpa en ny BMW av en svensk ÅF så kan du få en 540i i februari om du beställer via BMW ISSD (International Sales and Specialist Division) och hämtar den själv i England. Pundet är väldigt fördelaktigt just nu och om du specat en bil på BMW UK så kan du dra ifrån en 11% på det priset. Glöm inte att momsen i UK är 20%. Och du kan även få "gratis" service på en sådan bil.

----
BMW CS/SC #6212
Ingen rabatt? Helt sinnessjukt i så fall. Han vill inte sälja helt enkelt.
Ovanstående diskussion speglar väl hur näst intill omöjligt det är att göra ett klokt bilval idag. Om man summerar värdeminskningen på hela den svenska fordonsparken per år lär den hålla 100 tusentals svenskar i heltidsarbete bara för att kompensera denna minskning. Man kan ju stillsamt undra hur vi hamnat här?
Det finns inga kloka bilval, bara kostsamma!
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
Gå med i BMW CS så har du vips 8%.
Länk
så enkelt och så bra!

/// Mårten
Visa användare
7.665
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Ger CSrabatten även 8% på utrustningspaketen? Rabatten har tidigare klassats som ett ramavtal vilket bara ger rabatt på själva bilens grundpris och inte på utrustningspaketen då dessa redan är rabatterade.

Men får man ingen rabatt som tidigare skrivits hade jag mailat till fler ÅF, då ökar chansen att du hittar en säljare som verkligen vill sälja.

On
114
Onelife
118i -18 F20
540iX -18 G31
Nu har jag fått pris från en annan handlare.
Utöver paketet (IE) får jag där en rabatt på.... *trumvirvel*
Hela 2% !!!!!

Är det någon som har beställt en bil med nuvarande IE/UE-kampanj, och som har fått 8% eller mer på bil och övrig lös utrustning?

Förra gången jag beställde en bil var säljarna betydligt mer hungriga och det gick lätt att spela ut dom mot varandra. Nu är vi inte ens i närheten av vad det landade på då.

I övrigt så funderar jag på om det verkligen kommer funka med ett medlemskap i BMW club Schweden, då man måste ha varit medlem i 12 månader för att ta del av rabatten.
Någon som vet om hur pass noga det är?
Onelife - Ring Holmgrens i Skövde. Fråga efter Michael och hälsa från Kristoffer.
Någon annan som fått byta högtalaren bakom IDrive display'n?
Såg på ett amerikanskt forum och det var några stycken som hade fått göra det också. Det som händer är att när man startar bilen så låter det som plast knäcks/bryts för högtalaren. Händer då bilen varit i solen en tid.
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
CS rabatten ger inte något på utrustningspaket, då de redan är rabatterade.
Inga avtal ger något på utrustningspaketen av nämnda anledning.
8% på bilen och övrig utrustning.
Jag har aldrig behövt visa hur länge jag har varit medlem när jag har köpt service eller reservdelar till min Z4:a.
Jag har endast köpt företagsbil, då med runt 10-12%.
Privat med förmånsvärdet så kostar 540i mig runt 5-6 tusen, då allt annat går på företaget som drivmedel, försäkringar osv.
Jag hade räknat på en Tesla tidigare men den hade inte blivit billigare, då du endast kan dra av 16 tusen idag som rabatt på förmånsvärdet, om jag inte minns fel så hade den landat på 6-8 tusen per månad,
Jag har provkört flera Teslor under olika tillfällen och blivit imponerad över prestandan
men med lite options hamnar man lätt norr om 800k


/// Mårten
Br
48
BrDanne
F11 535IxT - 15
G31 540IxT (beställd)
Någon som hört något om hur det går med kvoterna för 540I? Någon som beställt i Maj/Juni och fått någon form av lev besked? Pratade med en av cheferna på bavaria i Solna... de hade 8 ordrar bara för Solna som låg i kö. Om de har 2 prod platser i månaden för hela Sverige och 8 beställningar bara från bavaria Solna så lär detta bli minst sagt problematiskt om BMW inte lyckas ställa om produktionen eller om någon annan marknad överskattat efterfrågan på 540i och kan släppa platser. Verkar vara en ganska grov miss här... gissar att den lilla rabatten i föregående inlägg hänger ihop med att man just nu inte vet hur man skall lösa situationen och kanske inte är så sugna på att sälja modellen överhuvudtaget innan man hittat en lösning.
Daagis: Tack för info. Japp, min nya 530D har exakt samma problem. Visste dock inte att det är högtalaren som är problemet. Jag har haft bilen inne hos BMW för åtgärd men problemet kvarstår. När jag påtalade detta så skulle de söka internt inom BMWs info. databas om något liknande hade rapporterats. Någon vecka senare ringde BMW och berättade att de trodde att de visste vilket fel det var och att de skulle beställa reservdelar ifrån Tyskland. Detta var i slutet av Juni. BMW beräknade då att delarna skulle vara på plats i Augusti. Men nästan 8 veckor för en högtalare?
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
BrDanne: Du har klart en poäng där! Ingen vill sälja 540i innan man vet hur man ska lösa problemet allokering.
Daagis: jo jag såg det också, det skulle lösas sedan vid V26 på de nya modellerna 2018

/// Mårten
ma
166
matbl
520dA Touring -17 (G31)
Onelife: Vad är det du fått 2% på? Övrig lös utrustning? Själva bilen?

IE är ju bil och utrustning redan rabbatterat. Inte rabatt på utrustningen och sen går det att få ytterligare på bilen i sig. Lika med connected edition eller business connected.
Däremot lös utrustning utöver paketen borde gå att få 7-8% på privat.
Br
48
BrDanne
F11 535IxT - 15
G31 540IxT (beställd)
iE är väl en rabatt på utrustningspaketet från 195 ner till 119, har väl inget att göra med bilen i övrigt? Jag beställde i slutet av maj och fick IE för 119 + rabatt på bilen samt övrig utrustning.
ma
166
matbl
520dA Touring -17 (G31)
BrDanne: Inte så det marknadsförs nu på bmw.se. Nu är det IE med bil för ett rabatterat pris. Precis som det är på connected.
Förmodligen flr att det blir bättre förmånsvärdemässigt för företagsköpen...
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
matbl: hur menar du nu? Förmånsvärdet räknas på totalen innan rabatt.
Om det inte är en bil som får egen kod på skatteverket, ex business model där viss utrustning är inkluderad.


/// Mårten
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.