AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
615.843

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 63 av 144
ma
166
matbl
520dA Touring -17 (G31)
En fråga till er som fått er bil och kört lite.
Har ni också mycket vägljud från typ under och bakkant av förardörren? Hörs mest på blöt vägbana. Låter nästan som om de glömt isolera dörren invändigt....
matbl: luftutsläppet i b-stolpen för baksätespassagerarna kan ge oväntade ljud - stäng detta och lyssna om det inte hjälper.

Blev rekommenderad Dunlop på en E90 men blev tyvärr väldigt besviken på ljudnivån.

Både på G11 och G30 uppstår lätt ett ihåligt resonansljud från däcken (främst RFT?) på många underlag. Här borde BMW kunna ge vägledning för vilka mönster som motverkar fenomenet. Man är dock kanske rädd för att stöta sig med däcktillverkarna då man är beroende av flexibilitet dvs valmöjlighet i produktionen att inte låsa sig en viss tillverkare.
ma
166
matbl
520dA Touring -17 (G31)
332: Redan kollat luftutsläppet. Inte det.
Ljudinsläppet genom förardörren hörs bara på vissa underlag. Blöt vägbana gör det extra tydligt.
Ma
14
Mawfr00
Bmw G31 520 D -18
Matbi: jag kan höra ett oregelbundet vindsus också från förardörren vid högre farter, något du också tänkt på? Eller så är det en vanesak, nya femman är ju bra tystare vid körning jämfört med föregångaren så då kanske man hör typ vindsus och ljud från blöt vägbana desto mer?
matbl: kanske däcken spelar in.

Har talat med Continental, Michelin. Pirelli, Goodyear, samtliga påstår sig ha testat G30/31 ingående och samtliga(!) rekommenderar 225/55 17" som bästa kompromiss av samtliga parametrar. Rimmar kanske lite dåligt med den vanliga "för-små-hjul-fobin" som många har.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Hej har inte noterat något vindbrus eller konstiga ljud förutom att jag är lote tveksam t ljudet från däcken (19”/pirelli p7/rft) eller är det ens egna förväntningar kanske. Samtliga provkörningar jag gjorde var med vinterdäck och bör därför varit mer ljud då antar jag.

332: vad menar du att du har pratat med däcktillverkarna, typ nån försäljare? Kundservice eller produktspecialist?
Uppgiftslämnarna företräder importörerna och ska ge någon form av produktsupport/information. Ska väl tillägga att ingen förespråkade rft och man alltid tydligen anser den minsta dimensionen utgöra underlaget för grundkonstruktionen i sig. Man kunde spåra en trötthet i samband med återkommande frågor om hur stora hjul som det gick att pressa dit. Vilket mönster som blir tystast på grov svensk asfalt var man lite svävande kring, men flera hade vissa idéer.
ma
166
matbl
520dA Touring -17 (G31)
Mawfr: Nej det är inte vindbrus. Vet vad du menar men det är ett annat ljud.

Det här är helt klart från vägen. Låter som om det kommer i i underkant av dörren. Ingen som känner igen det? Om inte får jag ta det med service när de ändå ska titta lite på bilen.
ma
166
matbl
520dA Touring -17 (G31)
För övrigt är fuskluftintagen bakom framhjulen jävligt bra som sandsamlare om man kör grusväg. Lär ju bli lätta att få rena... :(
Visa användare
55
G31 LUKAS
BMW 530D Xdrive G31 Bluestone Metallic,inovatioon edition, Driving Assistance Plus, Med mer lull lull - 18

Bmw 116i m- sport 2015

VW polo 1.2 Leasing
Ni som har beställt g30/31 skriv gärna ner era specar
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
RFT och 19" är ingen bra combo ur fler aspekter vid svenska förhållanden.
På Autobahn i 200+ är det en bra säkerhetsaspekt.
iPhone 8 kommer att ha induktiv laddmöjlighet till 7:an får man köpa till ett laddfodral.
Jag kommer att kryssa bort 19" och ist ta 18" M fälg se om jag kan få icke RFT .
Funderar även på lägga till soft close dörrar, vad tror ni om det?
Skulle även vilja ha säkerhetsfilm på alla sidorutor. Såg nämligen hur lätt vandaler knackade bilrutor och slängde in molotovcocktails G20 mötet i Hamburg.

/// Mårten
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Matbl: vilken fälg valde du? Har du m sport paket? Nån annan som har msport paket och fick non rft?
Man tvingas på RFT då man kryssar i M-sport. Sen kan man ju alltid förhandla något vid sidan av det med ÅF. Jag fick Goodyear Eagle 20" och de är hemska, blir nästan åksjuk med dessa så jag kommer byta bort dom så fort jag har tid.
Måste hålla med, 20" flyttar ner G 30 till en annan kategori.

Någon som har jämfört B&W och HK? Har själv lyssnat en hel del på båda och prisskillnaden är ju väsentlig!
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Daagis: kan du utveckla vad som är problemet med däcken? Menar du att du kommer köpa nya gummin ? Vad gör du med goodyear då? Säljer? Vilka andra däck har du kollat på? Trodde att fälgen begränsar att du måste ha rft även om du byter själva däcken.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Wireless charging: laddningen ger ju bara 1 amp vs 2.1 el 2.4 via kabel om man nu vill ladda sin mobil. Tar ju evigheter att ladda iphone plus modellerna (jag sitter inte så länge i bilen och pendlar inte heller med bilen) samt att jag föredrar nästan det extra utrymmet man får om man inte har wireless. Ni som har wireless, kan man ta ut själva wireless facket eller sitter det helt fast??

Jag köpte en wireless platta hem för att ladda display key smidigt hemma
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Lukas : ser att du skrivit my 2018, är den registrerad som 2018 produktion eller modell år? Vet du när den är tillverkad?
Nic112

Största problemet tycker jag är att de är knallhårda oavsett däcktryck. Känslan är att bilen "småstudsar" konstant. Ljudet kommer antagligen också bli bättre även om vägljud inte stör mig speciellt.
Precis, jag letar upp ett däck som jag vill ha (inte kollat ännu) och åker sedan upp till "min däckgubbe" och köper dom där samtidigt som jag byter in mina goodyear. Naturligtvis får man inte så mycket för dom men en del ändå.
RFT är ju endast en däckkonstruktion och har inget med fälgen att göra, åtminstone inte förr. Så det går alldeles utmärkt att montera icke RFT på fälgen.
Få saker på bilen vållar så mycket huvudbry som just däck/fälg. Det verkar när man talar med chassieansvariga i München som om bilen är optimerad för standarddimensionen, i det här fallet 17", sedan tjänar tillverkarna av bilen, fälgarna samt däcken troligen grova pengar på alla steg upp i dimensioner. Om man tittar i den tyska prislistan framgår tydligt hur stort påslaget blir från till exempel 17" till 20"!

Det hela blir inte lättare av alla dessa paket som dessutom ibland är avhängiga av varandra. Konfliktförbuden dyker upp ständigt och kunden vet snart varken ut eller in, knappast ens vad han/hon egentligen beställt. Det hela skulle gå att lösa mycket smidigare genom att låta kunden välja styckevis så länge tillvalen inte är tekniskt avhängiga av varandra. Ge sedan rabatter vid olika tillvalsnivåer oavsett dessas innehåll.
Så är det nog! Jag har haft som tumregel att gå upp max en dimension från den som är standard. Det har funkat bra för mig! Jag har kört mkt Mercedes C-klass med olika däckdimensioner och samma bil blir helt olika med 17, 18 och 20 tum! Mkt bra med 17 och 18 men nästan okörbar med 20!
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.