AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
608.565

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 141 av 144
Hur kommer det sig att denna bil verkar ha all utrustning som ingår i Ultimate Edition, men ändå inte har Ultimate Edition paketet, verkar det som?: Länk
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
De kanske inte har skrivit ut det bara?

Paketet är ju inget i sig självt, det är ju bara ett sätt att ge kunden mer rabatt eller att kunden slipper klicka i fler tillval istället för ett paket.
Nic112, men här, längst ner, står det att bilen bara har Connected drive, Driving assistant plus, och M paket: Länk

Och här om man skriver in VIN nummer WBAJM1105KB210627: Länk

Men bilen kanske ändå saknar något som skulle ha ingått i Ultimate Edition. Det kanske ingår något i UE som jag har missat.
Och köparen lär ha förlorat mycket pengar på att inte ha valt UE men ändå valde utrustningen som skulle ha ingått i paketet.

Men just nu har jag inte råd med den där bilen, måste spara lite till först.
Jag läser bara på inför mitt kommande bilköp.
Visa användare
4.703
J.L
BMW M240i xDrive-23
BMW 760i M-Sport-10
Ultimate edition är en modellversion med utrustning ihopkomponerad av BMW Sverige och inget som syns på byggspecen. Vad jag kan se har bilen i annonsen allt en UE skall ha och borde således också vara såld som en sådan.


BMW CS #5139
J.L, där lärde man sig något nytt. Tack.
Wi
1.992
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Är seriöst sugen på att byta när man ser vad 540i går för som begagnad. :) Men malusskatten har avsedd effekt på mig, så sjukt tråkig extrakostnad på nybilarna. Om man ens kan speca den som man vill, ser att folk som nybeställer får välja bort utrustning pga komponentbristen. Det är helt klart hjärta vs hjärna, som vanligt...
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
När jag beställde min så var ue och ie tex, ”utrustningspaket” och ej specifika modeller. Inte ens modellvarianter, utan just utrustningspaket bestående av andra paket och tillval. I min ”byggspec” som jag fick av åf vid beställning så stod det tydligt att man valt utrustningspaket ”innovation edition”, torde vara samma för ue då det paketet hanteras liknande av åf. Torde vara samma för den bilen om originalbeställningen finns att tillgå, men som sagt är det ju bara formalia då ue endast är ett samlat paket och inget som medför andra ”fördelar” med bilen. Mer än vissa säljare eller köpare tycker det ”känns” bättre att säga att den har ue-paketet.

Enligt annonsen har denna bil akustikrutor Länk
Men det är väl en felskrivning eftersom akustikrutor inte fanns eller finns för G30/G31?
Det är en dålig sak med G30/G31 att det inte finns akustikrutor, laminerade rutor eller dubbelglas runtom att välja.
Inte heller verkar det finnas något företag som kan eftermontera det.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Det fanns ej tillval extra akustiska rutor. Dock var den tystare än tex Volvo o MB med akustikpaket tyckte jag när den kom. Saker har säkert skett där, varför är det synd att det inte finns? Har du sett några mätningar på Volvos Mb eller andras kupeer med akustikrutor vs 5 serien så vore det intressant att se
Jag bara antog att en bil är tystare med akustikrutor än utan.
5 serien kanske vore ännu tystare med akustikrutor, men jag vet inte.
Ser att vissa 5:or har "sun protection glazing" på glasen. Det kanske är en plastfilm som sänker ljudet pyttelite, men jag vet inte. Bäst att köpa en bil som har det.. för säkerhets skull.
Vi
34
Viccehog
F31 320Dx M-19
Lite sugen på den 540in som tidigare länkats . Ni som kör 540i, vad har ni för förbrukning? Ska börja pendla 10 mil 3 dagar i veckan nämlingen. Kör en 320d idag som klart är bränslesnålare.

Genrellt g31, fördelar nackdelar?
Enbart kör f31 tidigare, sneglat på g21 men g31 är intressant
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Är du ute efter tyst 5serie så finns det nog en del att vinna på att köpa el-varianten? Samt prova ut några tysta icke rft. Sedan ska vara tystare än kombin, samt att utan soltak kanske också kan hjälpa?

Laminera rutor finns det företag som gör, tex uv/solskyddsfilm. Kanske kan ta bort lite vindsus från rutor?

Är du seriös kan man alltid installera egna dämpmattor.
Wi
1.992
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Viccehog>> Den är inte särskilt snål om man utnyttjar lite av motorn, det går att komma ner i 0,8 säkert på långkörningar men då får man verkligen ta det försiktigt på gaspedalen. Jag ligger nog oftare på 0,9 på en typisk långkörning med motorväg och landsväg (då kör jag en bit över hastighetsgränsen) och i min dagliga körning utanför Covid-bubblan är det snarare runt 1,0 (blandad körning till jobbet fram och tillbaka). Jämfört med 320d så kommer du märka klar skillnad! :)

Generellt för G31 så är det dock en otroligt trevlig bil, men den känns mycket större än 3-serien på gott och ont. Jag har inte kört G21 iofs, men hade F31 innan och jämfört med den så är 5-serien inte alls lika rolig att köra, men den är istället tystare och går lugnare på vägen. Och detaljer känns mer påkostade i allmänhet, inga stora grejer men det är eldrivet insynsskdd, gasdämpare under golvet, osv. Smågrejer som gör att det känns som "mer" bil. Nackdelen är att den går tyngre på vägen, inte samma känsla vad bilen gör. Men för en sån körning som du ska göra så är 5-serien klockren skulle jag säga.

Värt att veta är väl också att 40i kräver lite varv för att få ut effekten, den lullar på mysigt på låga varv i daglig körning men den absoluta toppen ligger en bit upp i registret.
Vi
34
Viccehog
F31 320Dx M-19
@Wiberg Tack för input!!
P.g.a pendlingen så är väl kanske en 520d det mest rimliga valet, isåfall en facelift, men så jäkla snålt utrustade allihop p.g.a corona.... Svärmor kör G31 540i med innovation, magisk bil, men inte det smarta valet gällande pendling.
Vi kör hästar också så vill kunna dra OK.
Wi
1.992
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
530d eller 540d kanske är en bra kompromiss? Då får du lite bättre förbrukning men ändå en fin sexa som går mjukare än 20d? Dålig koll på hur många såna som såldes och utbudet..

40i går ju otroligt mjukt och fint och har bra med kraft, gillar verkligen motorn. Det är mest att den inte är så snål kanske och det i samband med pendling är väl inte klockrent. Å andra sidan, om du överväger en 540i UE som pendlarbil så antar jag att bränslekostnaden inte är allt. :)
La
17
Lappen77
118i F20 Msport - 17
540iA G31 xDrive Msport -18
Motorn i 540i är en pärla, men ska du dra hästsläp tycker jag definitivt en 530d är bättre. Har dragit snöskotersläp runt landet, (iofs inte så tungt som ett hästsläp) med en 530d och den motorn är urstark. Förbrukningen med dieselsexan och ett kåpsläp vid lugn körning för mig runt 0,85. Den förbrukningen får jag inte utan släp med 540i. Sen kanske förbrukningen är av underordnad betydelse på dessa bilar. Detta då värdeminskningen är som ”flygtalet på en flygel” när det kommer till dessa bilar.

Diskussionen om akustikrutor är överflödig i min mening. Tystare bil går knappt att frambringa. Kör med 20” Michelin Pilot Sport på sommaren och den svävar tyst fram på dessa. Lägg hellre pengar på märkesdäck med låg bullernivå än laborera med eftermarknadsdämpning. Som en bonus har du sjysst fäste och slipper mycket balansproblematik.
Har hört att bilar som har tillverkats efter juli 2019, alltså bilar som har iDrive 7 inte kan fjärrstartas. Stämmer det?
Wi
1.992
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Menar du fjärrstarta motorn? För det tror jag alltid varit avstängt på svenska marknaden?
Aa jag menar fjärrstarta motorn.
Aha okej.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Fjärrstarta gick när den kom iaf om jag inte minns fel (om man valt det tillvalet). Vet ej hur det är nu då jag inte har det tillvalet.

Oklart hur lång räckvidden på display keyn var (genom väggar, garage etc)
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.