AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
608.179

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 121 av 144
Ig
27
Iggy16
520d M sport -17 G30
Är det någon med android telefon som har fått Spotify att fungera via bilens Spotify app? Dvs att man kan se spellistor och albumomslag på skärmen. Har kollat på lite andra forum och vissa får det o funka men dom flesta misslyckas
Wi
1.990
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Det har varit mycket strul med den har jag läst, Spotify gjorde en uppdatering som dödade funktionen helt så den senaste funkar inte alls. Du måste använda en tidigare version av Spotify för att det ska funka i nuläget. Finns några trådar på Spotify-forumet om du vill läsa mer, ska se om jag hittar länken jag läste.
Wi
1.990
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Här är en tråd. Länk

Kolla den tråden som är länkad där också, där finns en länk till en tidigare (fungerande) Spotify-version.
Ig
27
Iggy16
520d M sport -17 G30
Tack!!
js
1.775
jsn
i5 m60 -24
Har någon G30 hydraulisk servo, eller är det bara elektriska diton på denna serie?
Re
267
Rennwagen
BMW 530d 2020
Tesla Model 3
Porsche GT3 RS
Har tyvärr börjat räkna på förmånsvärden på 530d och den kostar 8709 kr per månad i Innovation Edition (slängde på 25.000 i extra utrustning också i beräkningen på skv).
Jämför jag det med en 530e Connected Edition (+25.000 i extrautrustning) så kostar den bara 4338 kr brutto per månad i förmånsvärde.

Så är det värt 2000 skattade kronor per månad att åka 530d mot 530e?

(Sedan i båda fallen och att det är bakhjulsdrift är bara plus för mig)

Vad säger expertisen?
Det kan vara värt om du sysslar med mycket långkörning. Då är 530e meningslös och ganska törstig med dålig räckvidd i och med mindre tank. Annars är 530e ett smart alternativ. Långt ifrån samma känsla dock som i 530D
Re
267
Rennwagen
BMW 530d 2020
Tesla Model 3
Porsche GT3 RS
daagis, tack för det. Yes jag kollade och det är bara 45 liter. Så i hårt motorvägstempo när batteriet är tomt kommer den väl inte mycket längre än min Tesla och det är trist vid långkörningar. Och extra vikten lär påverka styrkänslan lästa jag också i Teknikens Världs test nu.
Rennwagen, jag håller också på att byta tjänstebil och brottas med prestanda vs ekonomi. Eftersom jag åker på bruttot på förmånsvärdet är det nästan omöjligt att ta en bensin eller diesel om man ska landa på rimliga pengar. För min del skulle en laddhybrid fungera utmärkt för mitt körmönster och laddningsmöjligheter.

I dagsläget tycker jag räckvidden är för kort på de flesta modeller som t ex 530e och Passat GTE men uppdateringar är på gång för dom modellerna.

Så antingen får jag vänta eller ta någon bensin eller diesel som ligger väldigt nära 7,5pbb... inte mycket kul för dom pengarna tyvärr.

BM
128
BMWKBA
540i X G30 2018 M Perfomance
Någon annan som inte är nöjd med ljudsystemet?
Jag har Harman Kardon i min och är ytterst besviken.

Stelt och tråkigt vill jag beskriva det som.

Jag gillar ett gott tryck i ljudet oavsett musik, och det får man.. Men bara när bilen står still.
Så fort hastigheten överstiger 50km/h så försvinner 20-50% av basen..

Har beställt Bavsound ghost subs som kommer inom 10 dagar, ska byta ut alla högtalare med när vädret blir lite bättre.
Länk
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Bmwka hej ja jag är inte helt nöjd heller. Dock blir det mycket bättre om du använder kabel. Har inte googlat fram vad det är för standarder som stöds över blåtand men kan inte tänka mig att det är nån av de bättre. Samt att ljudet blir mycket bättre med egna lossless/flac eller tidal hifi än tex spotify. Framför allt i basen.
Kan också hålla med om att jag tycker att ljudet inte kanske är vad man borde förvänta sig.
Jag har B&W systemet och tycker det låter marginellt bättre än H&K som jag hade i min gamla bil (F11) men det är högst subjektivt.
Har dock justerat balansen mellan fram och backhögtalare. När jag justerade ner framhögtalarna blev det bättre. Har inte rört inställningarna för bas eller diskant.
Har B&W på en G30 och H&K på den andra G30 och upplever ingen basförlust alls på ingendera, men i båda fallen måste man ha 60-70% ljudnivå för att det ska bli någorlunda realistiskt. B&W är absolut inte värt prispåslaget! Biltillverkarnas bluffliknande metod att summera watt i hela systemet talar för sig självt. Klangligt sett blir det aldrig bra i någon bil. Har lyssnat på extremt dyra anläggningar i bilar och med tanke på prisnivån låter det bedrövlig! Blåsinstrument som tex. oboe, klarinett, flöjt förblir karikatyrer på verkligheten. Det enda man lyckas med enorma ljudtryck närmast liknande industribuller.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Jaha då var säsongen igång med varmt på dagen och tö och sen kallt på natten. Är det bara jag som har problem med fastfrusna bildörrar på morgnarna? Bor i stockholm
sc
19
scMax
320 dA Touring xDrive-12
530i G31-19
Nej, samma här! 2019 G31
Blir 10min med varmluftspistol innan jag får upp bakdörrarna!
Har försökt dränka dom porösa listerna som sitter i överkant på dörren mes glycerin utan någon större framgång.
Verkar vara just dom listerna som är problemet dom blir ju vattenfyllda och fryser sen.

Listerna överst blir ju blöta vilket såklart fryser, men jag smörjer in resten av listerna hela vägen runt ,ordentligt ,och det räcker för att få upp dörrarna.

Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Blir ju lite lätt vansinnig som privatägare. Har ägt flera andra premiummärken utan några problem eller väldigt lite problem.

Min känsla är att på min bil kommer det in extra mkt fukt överst som sen naturligvis fryser fast. Har försökt reklamera listerna men bmw säger bara att det är så den är konstruerad och att det inte är något problem. Dock är det ju inte alla som har samma problem så det är ju skillnad mellan bil o bil
BM
128
BMWKBA
540i X G30 2018 M Perfomance
Tillbaka till ljudsystem:
Tänker inte använda kabel! :)
Många har kopplat ur centerhögtalaren då den bara tar effekt. Dessutom är det ingen egen kanel utan tar 50/50 från vänster och höger..
Ska byta alla högtalare så småningom..

Frusna dörrar: Ska testa att öppna bakdörrarna när det blir kallt igen annars har jag inte märkt något.

Har man carport så kan man ju montera 1-2 infravärmare i taket över bilen med timer.
Ig
27
Iggy16
520d M sport -17 G30
Är det bara för mig som Spotify har försvunnit från I-driven?? Fanns under multimedia menyn men försvann för ett par dagar sen. Inte för att den funkade innan (kör med android) men ändå..

Avgaser och lukter utifrån.

Har en G30 och en G31, båda med 4-zon klimatanläggning, dieselvärmare och ambient air.
De fel som är kända bland annat nav som ej hänger med i tunnlar, lister som läcker och fryser mm finns även på mina bilar. Det är dock småsaker som går att leva med.

Värre är det med luftkvaliteten i kupén. Så fort man kör förbi en lastbil eller kör ikapp en moped så går avgaslukterna rakt in i bilen. Detsamma gäller lukter från gödslade fält mm. Har testat med olika filter, även BMWs sk finedustfilter, men hur man än gör eller ställer in klimatanläggningen så blir kökörning otrevligt (speciellt i kallt väder). Det luktar helt enkelt avgaser från andra fordon inne i kupén.

I samtliga BMW modeller jag haft genom tiderna så har detta varit en Icke-fråga. Med autoläget
på och fräscha microfilter så kunde man köra vart som helst och bakom vad som helst utan att det luktade in i kupen. Om någon har samma problem eller en lösning så tipsa gärna.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.