AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
611.610

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 115 av 144
Visa användare
10
Marchiando_77
540ix -2017
330 cab -2001
Inte ett enda problem sedan jag köpte bilen. Men den analoga klockan gick inte att få fram. Banalt kanske, men nu är allt som det skall vara igen!
Underbar bil som jag starkt kan rekommendera!!

Ac
34
AckiiM3
BMW 520d G30 - 2018
BMW M2 Competition - 2019
Hej.
Gällande tidigare frågor ang ljudnivå, vägbrus och andra småsaker.
Har haft min 520d helt ny sen 2018-03-28 när den togs i trafik första gången.
Upplever den som en riktigt härlig och skön bil på många sätt och vis, kört ca 900 mil med den i skrivande stund.
Just nu är jag nere i Kroatien vid adriatiska havet, åker hem senare ikväll, varit här i ca 4 veckor.
De min längsta sträcka jag kört med den, ända från Helsingborg och hela vägen hit är det ca 190 mil.
Haft temperaturer som minst 30+ och en max 40+ grader, har inte upplevt några som helst problem hur min 3 zons ac beter sig, upplever att den gör sitt jobb fint i denna värme, ligger på en 22-23 grader inne i bilen.
Vägarna som jag kört den på så har jag absolut inte upplevt den som varken vindkänslig eller att man hör något störande vägbrus.
Då har jag både X-drive, M-paket och 19" M hjul med Michellin rft däck där de står att de är ca 3,0 bar tryck i dom.
Kan kanske bero på att jag har en M-performance kolfiber vinge på den..skämt åt sido.
Angående adaptiva dämpare, hade det på min tidigare BMW, men de inget jag riktigt kan uttala mig om då detta är en större serie av bil än min förra.
Jag känner ändå att 5 serien är en mycket mer bekvämare bil än min förra 3 serie.
Jag är hel nöjd med bilen i sin helhet men det finns självklart vissa saker som även jag stör mig på och som många andra verkar göra när det kommer till Carplay, har dock haft det på min tidigare BMW där det även inte har fungerat helt som det ska men måste ändå säga att det har blivit bättre än sist.
Trevlig sommar alla.


Pa
33
Parakos
Audi A6 Avant -17
VW Polo -16
Var idag och kikade på lite olika 520 touring och tog med mig lite blandade intryck. Har idag en Audi A6 (C7) 2017 med full S-line och måste tyvärr byta bil till våren. Nya A6an som är påväg har inte kittlat mina vill-ha-sinnen varför jag nu börjat kolla på BMW 5-serien. Framför allt var det de extremt fula fejkade avgasrören som fått mig att titta efter annat.

Som sagt så var jag idag och kikade hos den lokala BMW-handlaren, som för övrigt var väldigt hjälpsam. Min nuvarande A6a är byggd som ett kassaskåp, varför förväntningarna var höga när jag äntligen fick klämma på en 5:a. Teknikmässigt så var det natt och dag i jämförelse, till BMWs fördel. Allt var mycket lättnavigerat.

Vid första anblick så var inredningen mycket snygg, dock så kändes det inte alls lika välbyggt och ihopskruvat som i min A6a. Vissa saker var extremt plastiga, t.ex AC-reglagen och volymratten. Såg ut att vara samma plast som i barnens kina-leksaker...jämfört med de mycket fina reglagen i A6an (aluminium). Även luckan framför växelspaken var också något som inte direkt imponerade....

Vad gäller komfort så vinner BMW däremot; riktigt sköna stolar! Sambon tyckte dock att de var något smala runt höften (och hon är smal), inget som jag tänkte på dock.
Vad gäller körglädje vinner nog BMWn här också om jag ska vara objektiv - A6an är otroligt understyrd och trivs bäst på Autobahn. M.a.o. så kändes 520:n otroligt lätt att ratta, motorn kändes också trevlig.

Trots en del blandade intryck så lutar det mycket åt en 520 som nästa bil, mkt p.g.a. att de lyckats bättre med utseendet denna gång.
Da
222
Daniel N
530D XDrive G31 -18
Jag tycker också att sportstolarna är obehagligt smala vid höften. Och jag tillhör definitivt den smalare delen av befolkningen. Därför var komfortstolar ett krav vid köp av G31. Hade sportstolar i min förra F11.
Pa
33
Parakos
Audi A6 Avant -17
VW Polo -16
Ja, jag misstänker att transoceans 530 är hans pappas med tanke på nivån på inlägget.
ju
164
juha01
F10 -15
Håller med om sportstolarna. Väger 75 kilo men tycker ändå att sportstolarna var smala på nya femman. Har f10 med sportstolar idag och de är betydligt bredare.
Pa
33
Parakos
Audi A6 Avant -17
VW Polo -16
Någon som vet vad dom har gjort med denna bil vad gäller kombiklustret? Ser ut som de har lagt till ytterligare med plast runt urtavlorna vilket inte ser något vidare ut enligt mig.
Pa
33
Parakos
Audi A6 Avant -17
VW Polo -16
Glömde såklart änken...
Länk
BM
128
BMWKBA
540i X G30 2018 M Perfomance
Parakos:
Det där är standard, med plastkanterna
Tillval:
Multifunktionell instrumentdisplay
3 900 sek
On
114
Onelife
118i -18 F20
540iX -18 G31
Parakos:
Man kan välja till keramiska reglage. Förvisso ganska dyrt (ca 5 000:-) men jag själv ångrar inte för en sekund att jag valde till det. Passar mycket bra ihop med resten av interiören, och ger mycket fin känsla vid hantering.
Be
204
BeemA
G30 520dx M-Sport -18
Min bil ska snart in för vibrationer mellan 110-140 km/h för tredje gången, känns som det kommer ifrån drivlinan, hjulen är balanserade flera gånger och hjulinställning är också gjord. Är det verkligen bara jag som har problem med detta?
Wi
2.013
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Har inget konkret tips men googla ”bmw g30 vibrations” så får du en hel del träffar på andra forum som i sig kanske kan ge något.
Wi
2.013
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Skrev under för en 540i Touring igår, med IE och lite extra. Bra rabatter som gör att bilarna på blocket ligger lite konstigt i pris. Mitt intresse väcktes av en annons som kändes ganska förmånlig men det visade sig att med nuvarande kampanjer så var steget upp till en fabriksny i stort sett noll.

Produktion v 45 som det ser ut nu.

Var sugen redan innan men efter provkörning blev jag helt såld, otroligt bra kombination av bil och motor. Blir troligen ett performance kit när det är WLTP-testat så det går att köpa.. Men då hinner jag känna på bilen utan kit ett tag också.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Gratulerar till en fin bil Wiberg. Måste kännas bra att "hitta" hem till en bensinsexa igen 😁
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Hej Wiberg kollade du seriöst med de säljarna av de bilar som ligger ute på blocket? De borde också kunna lämna samma rabatt på de om man är en seriöst intresserad, jag bara antog att de lägger ut dem till ordinarie pris utan rabatt, får de nån som köper t det priset är de bara nöjda
Wi
2.013
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
DLC>> Tack, det känns bra att komma tillbaka. :) Blev ett snedsteg med nuvarande som jag trodde skulle räcka för jobb- och dagistransporter men jag saknade motorn typ varje dag... Så nu kombinerar jag komforten och bagageutrymmet i femman som jag uppskattar med en riktig sexa, som jag uppskattade enormt i 335an.

Nic112>> Så tänkte jag också, men bad om prisförslag på två av bilarna som ligger (låg?) ute och fick ingen rabatt alls på själva bilen. Kanske hade otur med ointresserade säljare eller nåt, fick ta det på telefon eftersom ingen av dom är i närheten av där jag bor. Men ingen gick neråt i pris, medan första offerten jag bad om på ny bil landade på nästan samma pris som en av demobilarna som ligger ute. Efter lite förhandling fick jag ner den nya ytterligare och då kändes det inte värt att jaga dom begagnade, eftersom alla som ligger ute är en kompromiss från vad jag egentligen vill ha.
GI
2.196
GINO
På jakt efter en ny pärla.
Wiberg:

Får man fråga vad slutpris landade på? Är det känsligt kan du åtminstone skriva ca pris :)

Håller på att förhandla med mig själv nämligen om jag skall slå till eller inte på en 540 så alla input är guldvärd.

BMW M-POWER
//Den som skvallrar för dig, skvallrar om dig//
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Konstigt ändå, bilarna som handlarna redan har måste ju vara köpta med ”ie-rabatt” mm, då borde de ju kunna sälja bilarna med ie rabatt till slutkund. Att ha bilar som står måste väl vara det värsta för handlarna? Eller var det helt enkelt slappa säljare? Kag antar att du inte köpte bilen hos nån av dom som hade färdigbyggd bil ute på blocket? Menar att isf borde de väl försökt sälja på dig en befintlig bil, dvs gått ner i pris för att matcha rabatterna på en helt ny bil
Wi
2.013
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Nic112>> Jag håller med, det var precis så jag tänkte också. Flera av blocket-bilarna är registrerade innan juli för att slippa malus och har alltså börjat ticka på garantier osv. Dessutom har några av dom några mil, och minst en av dom (som jag tror är såld nu) var demobil. Så jag förväntade mig bra deals på dom, men demobilen landade bara några tusenlappar under nybeställningen. Jag har ingen bra förklaring, antingen var dom slappa som du säger eller så trodde dom inte att jag var allvarlig och ville bara bli av med mig. Men vi pratade ändå inbytesbil, diskuterade optioner osv. Så jag vet inte hur mycket mer allvarlig köpare jag kan vara än så...

Jag gick till Autowåx där jag köpt senaste bilarna och de gav mig en bra deal direkt som sedan gick att få ner lite till, blev inte sugen på att handla hos någon av dom andra. Varken Autowåx eller min närmaste handlare Bilia Gbg hade någon 540i på blocket, det hade kanske gjort förhandlingen enklare. Blir förvånad varje gång jag letar bil hur mycket märkliga säljare det finns.

GINO>> Tror jag landade på totalt 22-23% rabatt inkl kampanjen på bilen, sen dealade vi lite kring vinterhjul och annat utöver det. Jag vet inte hur det står sig, men det går inte att säga annat än att man får (förhållandevis) mycket bil för pengarna. Det är då som privatperson utan några rabatter i ryggen förutom IE-kampanjen. Så det finns nog många sätt att pressa det mer om man t.ex. är BMWCS-medlem eller liknande så det blir lite stöd från BMW Sverige också.

Om du vill ha mer detaljer så kan vi köra PM. :)
Många nya 540i på Blocket. Antar att det är bonus malus bilar. Är det någon som vet hur fördelningen av diesel och bensin ser ut på dessa bilar (dvs 540i vs 540d?)
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.