AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
611.609

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 114 av 144
ei
51
eis
X5 45e - 20
530e - 18
Såg i en Facebook grupp att en g30/g31 haft inbrott i Bromma och blivit av med elektronik, trodde inte att detta redan skulle bli ett problem på nya femman. Någon fler som hört om inbrott i g30/g31?
Br
48
BrDanne
F11 535IxT - 15
G31 540IxT (beställd)
Gick in nu för att varna, första inlägget jag ser är om inbrottet inatt. Min bil som drabbats. Är väl ingen dålig gissning att de nu är igång även på nya 5an... fler lär få påhälsning. Bilen stog larmad utanför huset. Blir väl bli stående på verkstad över sommaren..trist!
En sak som är lite konstig, när jag åker till vilken parkering som helst så går inte parking assistans igång om jag själv inte trycker på knappen/backar.

Men exakt i samma sekund jag åker förbi grinden hemma, så startar den automatiskt, bara där och exakt samma plats varje gång.

????????????
ei
51
eis
X5 45e - 20
530e - 18
Suck BrDanne, håller tummarna för att Bmw kan fixa din bil snabbt!
Visa användare
3.489
Narvselius
Alfa o BMW
fiske & bilar: du kan programmera bilen så att den känner igen en speciellt plats, t ex ditt hem, och startar PA automatiskt när du kommer dit.

----
BMW CS/SC #6212
BM
25
BMW_Ankan
VIT BMW 520dT xDrive 2018
Hej på er,

Är det fler än jag som upplever vindbrus likt ett takräcke från som jag befarar grusuppsamlingslådan bakom framdäcken, finns det någon lösning på detta eller är jag helt fel ute och det är någonting helt annat som låter och som någon annan ägare lokaliserat? Försökt söka i detta forum utan resultat. Annars en mycket bra bil.

Med vänlig hälsning, Ankan.

BM
128
BMWKBA
540i X G30 2018 M Perfomance
Ankan: Jag upplever inget särskilt vindbrus, hör bara mina 20" rft-däck som dönar..
Men jag hade en Golf innan så för mig är detta en grymt tyst maskin på vägen
Kanske gammal information för era riktiga inbitna BMW geeks.
Har bMW display key, tyvärr tog jag inte wireless laddaren i bilen...trodde det ingick, skit samma.
Köpte en 99 kronors QI laddare på Fyndiq, Fungerade hur bra som helst.
Antingen i bilen eller hemma!

py
8
pyllen
520d, Touring -18
För information finns nya kartor att ladda hem nu. 2018-2. :)
BM
128
BMWKBA
540i X G30 2018 M Perfomance
valle74: Jag har wireless i bilen men sällan jag kommer ihåg att använda

min ena qi-laddare på kontoret funkar, men min andra hemma av annat märke(klenare) funkar ej, bra att veta med då :)
Kr
205
KrilleKill
BMW 530e G30 -18
En funktion som jag saknar från andra bilmärken är att automatiskt sänka volymen från radio/media när PDC aktiveras men kan vara jag som inte hittar den?
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Det är juninte det du frågar efter men när pdc är igång kan du vrida på volymen för att höja ljudet på pdc
py
8
pyllen
520d, Touring -18
Hade en F11 -15 års modell innan och har bytt för ett par månader sedan till en G31 och är supernöjd. G31'an är lite bättre på alla plan! Hur som helst har jag en fråga. Den gamla F11 hörde jag aldrig att den justerade luftfjädringen medans G31'an "låter" (surrar lite under någon sekund eller två) både när jag låser upp den och låser bilen, ser då att den justerar bakdelen lite granna i höjd. Läcker mina luftbälgar eller är det så för er andra oxå? :)
vo
10
volante
740d xDrive -10
Hej alla,

Jag har ett trevligt problem, som tyvärr har utvecklats till nagon slags diagnos. Jag maste skriva av mig lite, frugan och vännerna är trötta pa mitt snack. Jag salde min 740d lite väl snabbat och nu är jag utan bil, vilket blir lite jobbigt när man har närmare 40 mil till jobbet. För tillfället lanar jag min väns MB 350d SB vilket inte alls är dalig. Men det börjar kännas fel när man redan har akt mer än 1000 mil i den :)
Nu letas det friskt efter en jahreswagen. Tiden börjar bli ett problem da vi ska med bilen till italien om tva veckor. Jag har lusläst forum, sett pa youtube och alla verkar säga helt motstridiga uppgifter. Ska det vara sportchassi, adaptiva dämpare eller räcker det med standardchassit? Manga pa forumen verkar vara missnöjda med de adaptiva dämparna samtidigt som dom lovsjunger det rafinerade sportchassit (helst i kombination med non-RTF 19")
Själv har jag jag provkört en 530d med sportchassi och det var en mycket trevlig upplevelse. Tyvärr körde jag vara runt i München där vägarna är generellt i mycket bra. Sjäv bor jag där vägarna är allt än perfekta. Under färden kom jag fram till att sportstolarna har tok förlite stöd för min rygg. Mina ända krav är igentligen komfortstolar, touring och dieselsexa. Men sa kom M-begäret.
Man kan tycka att det är konstigt, men i ett land som Tyskland finns det inga bilar i den kombinationen. Hittar man en med komfortstolar, sa har dom ocksa adaptiva dämpare. Sa imorgon ska jag iväg och provköra en med 530xDT, med komfortstolar, adaptiva dämpare, alla assistenssystem + mycket annat. Inte billigt. Samtidigt har jag nu upptäckt att variationen pa bilarna i sverige är mycket större samtidigt som priset (exkl. moms) är lägre!!! Choices choices. Kanske blir sa att man tar ett flyg till svedala i helgen.
Sa, till fragan som säkert ältades redan av dom gamla grekerna - m-sport chassi eller adaptiva dämpare? Vilka däck?
Fraga nummer tva. Ska man istället köpa en fullsmetad F11 för en brakdel av priset. Hade man haft behov att bara köra 1500 mil per ar hade svaret varit självklart. Men jag kör 4000 mil om aret sa det blir rätt dyrt.
Transocean
Hej, är redan nu trött på dig så köp vad **n du vill :-)
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Hej

Har inte kört adaptiva men med tanke på att det är luftfjädring på alla hjulen så borde de vara gjorda flr komfort och ha de egenskaper som luftfjädring har, blir lite av ett gungande skepp istället för en tegelsten på vägen, men bara mina spekulationer och tycke. Jag själv är nöjd med sportfjädringen men det är klart är man känslig så kan de uppfattas ngt stötiga vid mkt tryck i däcken. Om man köper bmw original är man ju utelämnad till detas rft på 19”, tror de har nån kombination utan rft på 19” men alternativen är få. Pirelli rft på 664m är helt ok, inte de bästa men helt ok tycker jag. Många proffessionella revierers rekommenderar ju adaptiva om man vill ha högsta komfort. Skillnaden mot f11 är jättestor på alla sätt och vis tycker jag, kan man ska man köpa g31 alla dagar i veckan enl mig. Hoppas du fick nån feedback nu.

Ps har du 40 mil enkel el tor till jobbet???!! Jobbar inte måbga dagar om du ändå ”bara” får ihop 4000 mil ;-)
Ba
20
Bavve
BMW 540i X G30
Hej!
Kört nu ca 1200 mil med adaptiva dämpare på både landsväg o motorväg i Sverige med 18 tum utan rft. Helnöjd med det valet, tog lite tid innan man rätt när man skulle välja adative läget jämfört med sportplus etc, men bilen är inte gungig utan ligger som klistrad på vägen utan att man känner gupp o dylikt. Så jag rekommenderar adaptiva dämpare om man har budget.
/Magnus
vo
10
volante
740d xDrive -10
Hej Nic och Bavve,

Tackar för feedback. Precis tillbaka fran en provkörning. Pa rekommendation av säljaren hittades en 200m sträcka med daligt väglag där jag kunde testa fjädringen (annars har oberbayern klanderfria vägar). Det vara subtila skillnader mellan sport och comfort.
Bilen var skodd med 18" RTF vinterdäck. Vi diskuterade nagra alternativ till sommardäck, han rekommenderade att halla sig till 18" om man körde lika mycket som mig. BTW...jag veckopendlar ;)
Däremot hade bilen 10 stenskott pa huven och massa mindre pa frontmasken (alpine white). Jag fragade säljaren vad han tänkte göra at det. Ingenting blev svaret. Premium selection my ass. En kollega har ocksa problem med stenskott pa sin BMW.
Funderar istället pa att välja en 530d Sport med standardchassi annars likvärdig utrustning och spara 6k EUR.
Visa användare
10
Marchiando_77
540ix -2017
330 cab -2001
Just nu har jag bilen inne på mjukvaruuppdatering.
Skall bli spännande om de lyckas denna gången. 3 gången gilt?

Vad skall uppdateras Marchiando? Har du haft några problem med bilen?

/Anders
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.