AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
611.604

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 112 av 144
Gr
7
Grötvik
520d -17 G31
Instämmer 100%, klart sämre än f11 ang värme och vindkänslighet. Vad göra? Gå till bmw ang klima, vänja sig vid att parera, jag kör över Öresund varje dag? Eller bara byta? Till vad? Bilen är fantastisk f ö men dessa 2 fel retar mig och jag kör 1-2 h varje dag. Tacksam för tips.
em
536
emilsson
i4 M50 -22
Min var orimligt vindkänslig med fel däcktryck i vinterdäcken, nu på sommardäcken märks nästan ingenting av vind. Så det beror nog på däck och/eller däcktrycket. Jag fick experimentera lite innan jag hittade rätt med mina Hakka R2.

klimatanläggningen i min har jag inga klagomål på, jag har dock 4-zons anläggningen, vet inte om det är stor funktionsskillnad på de olika versionerna. Låter som ett mjukvaruproblem, så det borde gå att få korrigerat.
Gr
7
Grötvik
520d -17 G31
Tack för tipset skall kolla däcktryck noga. Vilka tryck använder du? Har 3-zons klimat (standard, dvs 2 fram och ett enkelt kallt/varmt reglage bak) Om någon har hittat en inställning som fungerar så skriv gärna. Mvh
Gällande klimatanläggningen så upplever jag exakt samma problem och är en tid bokad nästa måndag 4/6

Under de varma dagarna som varit så har jag fått köra med Max A/C för att stå ut, problemet då är att det blir extremt kallt o ett jäkla oljud så inget jag kommer acceptera. Inställningen som jag haft i tidigare BMW är 19 grader, AUTO o medel effekt vilket inte alls fungerar i nya 5serien.
Gr
7
Grötvik
520d -17 G31
@xins: uppdatera gärna när du har fått svar från bmw, helt klart ät det något som är fel och måste åtgärdas, det här kan vi inte acceptera. Tack på förhand!
Ul
2.044
Ulf530
530d F11 xDrive Msport -16
118d F20 xDrive Msport -17
530i E34 -89 en ägare
Mina tidigare erfarenheter från spårkänslig och känslig för sidvind har varit att bakvagnen har haft fel vinklar.
Mer än en gång har detta också visat sig genom att bakdäcken har blivit utslitna extremt långt in på innerkanterna.
Minst en av mina BMW-bilar har varit inställd en aning toe-out i kombination med mycket camber, vilket självfallet har medfört "tokigt" uppträdande och onormal slitagebild.
Flera andra har vittnat om motsvarande problem på detta och andra forum.

Kontroll på auktoriserad verkstad gav vid handen att värdena ligger inom angivna toleranser = ingen åtgärd.
Justering kan alltså kräva en riktig mekaniker som har egen erfarenhet tillräckligt för att åtminstone våga gå på gränsen till BMW:s angivna toleranser.
På min E61 gjorde det överraskande stor skillnad och till min glädje fick jag en helt ny bil efter en riktigt utförd justering.
Jag kommer låta justera även min F11 eftersom den uppvisar något fel slitagebild.

Vet inte om detta är relevant för G30/31 men jag skulle starkt misstänka detta och jag ville därför dela med mig av mina erfarenheter.

Fel slitagebild visar sig sannolikt tidigare och tydligare när man som jag kör med relativt breda däck (mina bakdäck dim 285/30-20. Förfasas inte innan du noterat att t ex M5 har 295...).
Men det kan nog finnas risk för felaktiga vinklar även om man inte har någon tydligt felaktig slitagebild?
ja
4
jakgun02
520d xdrive -18
Gällande tidigare frågor angående ljudnivå och däckdimensioner. Beställde min G31 med M-sport och tillhörande 18” fälgar. Bytte sedan till ett par GMP Italia 20” med Falken FK510 som ska vara tysta och jag upplever ingen större skillnad i ljudnivå mellan original 18” och de här. Gällande färg valde jag aplinvit men bytte från standard svarta detaljer (M-sport) till Aluminium och tycker det blev helt OK.

Länk
Tycker det är konstigt om BMW 2017 säljer bilar för halvmiljonen styck och man uppe på detta måste justera hjulvinklar för att den inte ska vara vindkänslig. Men, men, jag kan ju ha fått ett måndagsex. Att justera däcktryck hjälper inte mig i alla fall. Kan ju tänka mig att bilen eventuellt blir något stadigare med punkteringsfria däck (vilket jag inte har) eftersom däcksidorna då är styvare. Men jag körde min förra bil med båda typerna av däck och tycker inte det var någon skillnad mer än att de punkteringsfria däcken lät mera och bilen var spårkänslig på slitna vägar.
Annars har jag fler saker som är dåligt på den här bilen. Exempelvis så har jag vibrationer i bilen vid olika hastigheter. Vet inte om det är felaktig balansering av hjulen. Har i alla fall bokat tid för kontroll på tisdag. Automatlådan växlar också konstigt. När man ligger i konstant fart för att sedan mycket försiktigt öka farten tills nästa växel går in så känner man växlingen i form av en knuff. Det känns mest vid låga växlar. Detta fenomen fanns inte på min förra BMW. Uppkopplingen mellan min Iphone och bilen fungerar inte heller smärtfritt. Den låser sig ofta vid användning av Spotify och man tvingas hjälpa till att starta en låt direkt från telefonen. Bäst jag nämner något bra också. Bilen går väldans tyst :-)
BM
128
BMWKBA
540i X G30 2018 M Perfomance
min 540i g30 i går utan vibrationer i 200km/h
Känner ej av någon vindkänslighet med mina 20" runflats

Spotify i bil har strulat med alla mina senaste bilar och har funkat BÄST med denna g30, men inte felfritt. Jag använder carplay..

Älskar bilen :)
Mi
20
Micke_47
530xD Inovation Edition, alpin Vit
Har inga problem med min G31 (530xD) kör med 19" rtf (Michelin), den går stadigt i alla hastigheter och utan vibrationer.

Upplever den som mycket bättre än min tidigare F11 (530xD) även den med 19"

En annan fråga, Någon som hört när ev. de släpper Performance upgrade till 530 Xd G3.. , Har kollat med min handlare och den säger att den blev stoppad under hösten -17 utan nytt lanserings datum.
Jag fick i veckan tillfälle att provköra den 540i G31 som jag hade beställt men där leveransen drog ut så enormt på tiden så jag avstod att hämta ut den i februari när den väl dök upp men herregud vilken skön bil att köra. Det är en UE som finns på M-bilar som demo nu. Man blev ju onekligen väldigt sugen. Men märkligt att det är så många problem med nya femman? Annars har ju 540i sjunkit lite ytterligare i pris som jag ser det. Det måste vara väldigt mycket bil för pengarna, både IE och UE.

/Anders
Ul
2.044
Ulf530
530d F11 xDrive Msport -16
118d F20 xDrive Msport -17
530i E34 -89 en ägare
De G30/31 som hittills har levererats är tillverkade under specifikationer som är mycket tidigt i livscykeln.
Sannolikt finns rader av uppdateringar och justeringar som ligger och väntar att införas i tillverkningen...
Samma gäller ALLA fabrikat/tillverkare, i mer eller mindre omfattning.)
Tyvärr är det helt normalt att det är så mycket vanligare med fel och buggar tidigt i cykeln.
Man får även beakta att service-personal och andra ännu inte har hunnit få erfarenhet och kompetens.

Behov av hjulinställning kan hänga samman med ovan.
Det kan även vara så att våra lokala driftbetingelser i (lilla!) Sverige, t ex vägarnas utformning och beskaffenhet, gör att hjulvinklar skulle kunna vara mer anpassade. Jämför t ex vägar i Europa som ofta är helt platta som ett betonggolv i jämförelse med våra bomberade vägar som dessutom har hjulspår/slitage.

G30 540i är en helt fantastisk bil (jag upplever den som mer fantastisk än G31). Fortfarande dyr men visst kan man se den som relativt prisvärd, åtminstone i jämförelse.
40i-motorn är en njutning. En så bra bensinmotor erbjuder en fantastisk bilupplevelse i jämförelse med en diesel.
Efter att jag kört en del med 140i xDrive så tror jag att jag föredrar en sådan framför en M2 om jag ska bruka den som bil och använda den nästan dagligen.
(Men M2, gärna comp, är självfallet överlägsen som fritidsintresse...).
On
114
Onelife
118i -18 F20
540iX -18 G31
Hur var det med den analoga klockan?
Orkar inte läsa igenom hela tråden men hur var det nu... gick det att ändra till den "analoga" klockan i instrument-klustret?
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Ja går att ändra och sparas med förarprofiler = per bilnyckel.

Ps har digitala instrumentklustret
Ve
210
Velgro
G32 640D GT
Onelife: För mig gick det inte att välja analoga klockan när bilen levererades men nu efter uppdatering av SW i samband med service så finns den med. Verkar som att vissa bilar under en produktionsperiod blev utan, min tillverkades juli -17.
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
Jag har inte upplevt några problem förutom lite strul med att motorvärmaren under några dagar i vintras inte tog emot kommando. Så man fick starta en kall bil.
Har skrapat ihop 900 mil med lite körning på bana för att känna på bilen utan alla antispinn osv. Den går grymt tyst när du vill. Jag kör original 18” M sport och är supernöjd. Saknar inte 19” som jag hade på F11.
Snart blir det en Europatour med Holland, Frankrike med Normandie, bordeaux över till Bilbao sedan ner till Alicante.
Visa användare
55
G31 LUKAS
BMW 530D Xdrive G31 Bluestone Metallic,inovatioon edition, Driving Assistance Plus, Med mer lull lull - 18

Bmw 116i m- sport 2015

VW polo 1.2 Leasing
En liten nördig fråga, Hur snabbt har ni kört som max med era g3x?
Älskar att läsa om sådant

LIVET BLIR ROLIGARE MED EN RAK 6:a
Har "bara" kört i 230 hittils, det blev trafik framöver annars hade den gått upp i max (vilket är 260 tror jag )

Det går blixtsnabbt att komma upp i dom här hastigheterna.

Önskade lite mer ljud ur motorn bara, det är väl inte så mkt mer att klaga på antar jag
Vad har ni för förbrukning på era 540 bensinare.
Åker 550d 2013 lite sugen att testa 540 den borde ha likvärdig prestanda.
stefan
py
8
pyllen
520d, Touring -18
Jag har ett litet bekymmer och det rör min G31 när jag knäpper på ett cykelställ på dragkroken och hänger dit en cykel. Den automatiska bromsen slår till hela tiden när man försöker backa. Jag har deaktiverat, vad jag tror systemet på knappen mitt på instrumentpanelen genom att hålla in den ett tag, men det blir samma sak ändå. Litet problem, men rätt störande då jag rätt ofta har cyklar på draget.

Är jag ensam om detta, eller finns det någon smart lösning?
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.