AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
607.189

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 110 av 144
Verdi
För övrigt är dubbfria vinterdäck väldigt tysta jämfört med sommardäck. Har med det att göra än med 18 vs 19 tum. Men vinterdäck är även mycket sladdrigare...
Har vid flera tillfällen haft kontakt med chassieansvariga i München. Alltid framkommer att bilarna är optimerade för en viss dimension, ofta den minsta, i det här fallet 225/55 R17. Det finns ett enormt vinstintresse bakom att för dyra pengar sälja större dimensioner, oftast av rent kosmetiska skäl.

Större bredd, lägre profil, hårdare blandning (jfr belastningstal, hastighetsklassning, rft), sämre chassieisolering, grövre asfalt osv bidrar till att bilarna ofta blir olidligt bullriga. Man kan lägga i skum inne i däcket vilket ger ca 1db tystare däck, knappast värt besväret. Db-talet från tillverkaren anger det yttre bullret, ej det som genereras inne i bilen och ger liten vägledning.

Ett annat problem är att vi åker omkring med däck som är avsedda att klara 300km/h när vi endast får köra 120km/h. Däcken har knappast någon kontakt med svensk verklighet.

Man får en tydlig känsla av att vägljudsproblemen idag förflyttar tekniken tillbaka 50 år i tiden, en tid då annat buller spelade en helt annan roll med andra bullerkällor. Fälg- och däckpriserna idag är ofta i det närmaste löjliga.
Det finns nu en uppdatering att ladda ner via bmw.com/update, när jag försöker uppdatera via idrive så får jag meddelande att den inte är kompatibel. Någon annan som försökt?
Nån som fått 3D remote view att funka?
3D remote view är ju borttagen i Sverige, så ingen riskerar att bli kränkt av en kamera man inte ens vet om...

Enda långskottet är kanske om man lyckas programmera om allt så den tror att bilen är i ex USA

Skaffa en dashcam med parkeringsläge, så har du riktig liveview istället för BMW som inte är helt live.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Vad har ni för tryck i sommardäcken? Enl tabellen i dörren eller har ni mer för lägre förbrukning eller mindre för mer komfort?
Transocean
För mig är det tabellen som gäller.
BM
128
BMWKBA
540i X G30 2018 M Perfomance
fick min lev. med 20"
2.9 bar fram
3.1 bar bak
Ic
424
Icket
E61 530iA Touring -05 Carbonsvart //M
Hej! Det kommer bli en beställning av en G31 inom en inte allt för avlägsen framtid (privatköp). Har några frågor som någon av er kanske kan spekulera i eller besvara då nybilsköp är helt nytt för mig.

*Är det bättre att vänta till 2019´s bilar kommer ut? Det jag funderar på är om det är vanligt att det brukar göras ändringar & förbättringar från det tidigare året?

*Just nu är det kampanj på att comfort och connection-paketet ingår. Någon med erfarenhet om kampanjer brukar slopas vid nytt modellår?

*Har läst att det kan vara vanligt med 7-10% rabatt vid nybilsköp. Brukar det gälla på bilen som helhet inklusive all extrautrustning man valt till?

Sedan rent skattemässigt är det väl bättre att få en bil registrerad innan 1 juli, där blir det ju fördel för 2018´s modellår.


BM
128
BMWKBA
540i X G30 2018 M Perfomance
Jag tyckte att 636 orbit grey fälgarna blev riktigt fräsha!

Länk
Som sagt var,tänk på bolus/malus skatten från 1 Juli

LCI med nya detaljer/förbättringar kommer efter 3 år , så bättre att beställa nu tycker jag.

Hur lång kö tid är det för tillfället?Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Icket: 8-10% på själva bilen plus lös extrautrustning som du klickar i, ej oaletextrautrustning. Mer på ev vinterdäck.
Kanske går att få högre rabatt nu på bilen om man köper en diesel, verkar ju inte vara de populäraste valen just nu
py
8
pyllen
520d, Touring -18
Har följt Autouncle, Blocket och Wayke's annonser över G31 520d med mindre än 1000 mil på mätaren under några månader och där rör det på sig en hel del. Så att säga att de inte är populära tror inte jag på i alla fall.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Menade bara att de har sålt färre dieselbilar sen g31 kom än föregående motsvarande period, inte omöjligt att de har bokat in för många dieslar och kan därmed finnas en chans att de behöver sälja sin allokering. Samt att jag skrev att dieseln inte är det populäraste, dvs de säljer fler 530i o 540i etc än dieslar. Större chans att pruta hårdare på en diesel än en 540i. Sa aldrig att de inte är populära, då det fortfarande säljer en hel del.
py
8
pyllen
520d, Touring -18
Mmm... Det stämmer säkert. Dieseln som bränsle har fått sig en ordentlig törn. Och det speglar säkert antal sålda F11 mot G31 med diesel för motsvarande period. Såg att man kunde få Innovation edition för 69000:- för 520d om man beställer en ny nu.
Ke
711
Kenta
G31 520dAT -18
Pratade med BMW Danderyd för tre veckor sedan om detta och fick besked att de säljer fler Dieslar än Bensin och de har inte skett någon stor förändring dessa i mellan dock har försäljningen av e modellerna ökat i
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Kenta, inget illa ment men klart att man får svar som man frågar av en bilhandlare. Överlag har dieselnybilsförsäljningen av 5-serien störtdykt för Bmw, och de gör väl vad de kan för att hålla uppe skenet. Det underlättar ju inte försäljningen om de säger att de har sålt 50% färre dieselbilar jämfört med samma period förra året, då späder de ytterligare på att man inte vill köpa en diesel. Kolla officiell statistik istället för att ffråga bilhandlaren, över 50% skillnad från förra året måste man ju ändå säga är en stor förändring.
Jag köpte själv en diesel förra året i brist på andra bra el-alternativ för rimlig peng.
Jag har en g31 med paketet Winter.
Som alltså är en bränslevärmare, denna styr jag med appen och det funkar bra.

Jag hörde även att man kan använda samma funktion på sommaren när det är hett, men att den då ventilerar istället så att det blir svalt och skönt när msn kommer till bilen.
Stämmer detta?

Och är det då ngn inställning man behöver göra, eller känner bilen av själv om den ska värma eller kyla?
Hade en passat tidigare med samma funktion och där fick man manuellt ställa in från vinter till sommar och tvärtom.

Ni som använt funktionen, ponera att man kommer ut till parkeringen en varm sommardag där bilen stått någrs timmar i solen och är jättevarm.
Hur länge ska man kör ventilationen, är det närmare 5 min eller är det liksom 30 min?
BM
128
BMWKBA
540i X G30 2018 M Perfomance
Vivaldi: Funderade på detta med, då jag med hört detta.
Jag antar att det är samma knapp, "heat now"
Spännande
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Vivaldi: körde den funktionen några gånger förra sommaren, har för mig att man fick köra den typ minst 20 minuter för att nån större effekt, om bilen stod i direkt solljus en het dag. jag bara tryckte på knappen på display key eller i appen, minns inte vad det stod på knappen i appen eller display key men behövde inte göra nåt särskilt utan den kände av själv.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.