AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

1-Serien
93.781

Beställa F20 LCI - feedback önskas tack!

Sida 7 av 30
bmwOfar:

Meddela oss gärna hur offerterna diffar och vad det landar på. Har just nu samma tänk, ställer 2 handlare mot varandra.
anting:

har du fått något offert? Kan du eller någon annan kolla den exakta priset för 118i med M sport paket? Om jag räknat rätt så borde det bli kring 33k kr i rabatt, men då BMW presenterar priset för 118i med Advantage paket och sedan ett pris för M Sport paket som är olika för olika modeller så vet jag inte säkert om jag har rätt
Tycker det känns lite tråkigt om man väljer bil efter hur mycket man kan pruta....
anting:

I värsta fall kan du alltid ljuga ihop att en onämnd handlare gav dig x tkr i rabatt om du tror det är rimligt och de kan göra den dealen. Personen på andra sidan tvekar inte en sekund för att ta till liknande knep mot dig så det är inget att må dåligt över.

funnyusername:
Jag trodde M-sport paketet kostade 19 900 kr på kampanjen för 118i, men när jag nu fått min andra offert ser jag att priset endast matchar om M-sport paketet kostar 16 900 kr för 118i.

JT:
Varför betala mer för något än du behöver? Man får ju bestämma vad man tycker något är värt och får man det inte för det priset köper man det inte. Hur skulle man annars kunna begränsa sina inköp?
Hej!

209 900 för grundmodellen 118i Advantage.
Seden tillkommer just nu 16 900kr för M-sport.

Så 226 800 "listpris" just nu för enbart 118i + M-sport.


Tror ingen väljer bil på hur mycket de kan pruta. Dessutom är nog BMW's billigaste bil den sämsta att välja i så fall!
Tack för svaret anting och bmwOfar. Det blir 3200kr billigare än jag trodde
Så här ser min spec ut:

118i M Sport
Automatisk växellåda med Steptronic
Safirsvart metallic (Varför har inte BMW vanlig gratis svart :- )
Automatiskt avbländar innerbackspegel
Helljusassistent
Genomlastnningslucka
Komfortöppning
Fällbara huvudstöd bak
Tonade sidorutor bak samt bakruta
Eluppvärmd ratt
Servotronic
Aktiv fartpilot med Stop&Go
Driving Assistant
Park Assist
Park Distance Control (PDC) Bak och fram

Totalpris blir : 318 100 kr
Kampanjpris blir ungefär: 281 900 kr

Hur mycket tror ni man kan pruta på den summan, tycker det är rätt många tillval och man borde därför kanske få rabatt?

Ska besöka en bmw återförsäljare imorgon och se om de har en 118i att provköra. Är lite rädd att 18i är för trött, så håller tummarna att de har en som man kan provköra. Blir jag nöjd får jag fråga om en offert, och om jag blir nöjd med allt, så blir det nog att lägga en beställning nästa vecka.
Det är en fin bil du specat, funnyusername, men tänk på att du lär göra en större förlust än oss andra med tanke på alla tillval. Hur kommer du köra?

Automat, ljudsystem, metalliclack och givetvis M-sport är något som verkar vara attraktivt i andra hand, men det kanske bara är min uppfattning!
funnyusername: Jag hade skippat följande tillval.

- Genomlastningslucka
-------------------------
60:40 fällbart baksäte är standard.

- Parkassist
-------------
Detta tillval är enligt mig totalt meningslöst. Det riskerar även att skava fälgarna mot trottoaren om bilarna framför/bakom står för nära alt. på trottoaren.

- Driving Assistant
---------------------
Nödbromssystemet ingår i den adaptiva farthållaren. Detta tillval medför enbart att bilen påpekar för dig om du kör över en väglinje utan att blinka.

- PDC fram
------------
PDC aktiveras enbart när du lägger i backen. Så sensorerna varnar inte om du kommer för nära ett hinder om du inte haft i backen först alt. manuellt tryckt på PDC-knappen.

- Helljusassistent
-------------------
Den har jag på min bil och den är riktigt usel. Det räcker att det bara finns någon form utav belysning intill vägen för att den ska blända av. Enda anledningen till att jag har detta tillval på min bil är att det ingick med de adaptiva LED-strålkastarna. Adaptiva LED-strålkastare kan jag däremot rekommendera. Standard LED har väldigt dåligt helljus.
Visa användare
7.664
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Enda sättet att ta reda på hur mycket prut man kan få är att testa hos en handlare :-)

Jag tycker exempelvis att konfortaccess är rätt onödigt då man ändå startar bilen utan nyckel.
Parkassist har jag aldrig saknat, 1:an är liten och smidig att parkera med standard PDC bak. Likaså servotronic som gör sig bäst på stora bilar som X5.

Samtidigt gör utrustningen att bilen blir mer lättsåld än alla vita fd privatleasingbilar når den dagen kommer men då vill det till att man plockar på saker som man verkligen får glädje av under tiden.

Jämför man med andra liknande konkurrenter är 226kkr för en 118i M-sport inte dåligt. En Golf TSI 140 med GT paket och handjagad låda såldes i höstas för mellan 209-219kkr på kampanj. Då är BMWn klart intressant även om Golfen har lite mer effekt och större utrymmen.
Jag gav 300000 för min efter rabatt 😢endå lite halv snik utrustning

Visa användare
7.664
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Lasse: om jag minns rätt lade du på en hel del på din ;-)
BMW Danderyd hade en svart 118iAM med väldigt många options för 341kkr begärt pris som faktiskt var såld - oklart hur mycket prut på det...
Chris87:

Om fällbart baksäte är standard då åker genomlastningsluckan ut ur specen. Var väl den enda anledningen till att jag valde den. Driving assist tar jag bort också, trodde att nödbromsfunktion ingick bara i den.

Parkassist är väl inget som jag verkligen behöver, men det är en fin finess, och den uppskattas av morsan som inom några år kommer ta över bilen.

Helljusassistans, är den verkligen så dålig? Har kört många nyare Volvo i 80 milssträckor och den var mitt favorit hjälpmedel.

anting:

Rekommenderar du att välja till något ljudsystem, eller är den som finns som standard tillrckligt bra?
Visa användare
7.664
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Funnyusername: Ang ljudsystem så tycker jag du skall ta HK om du lyssnar mycket på musik.

Har Hifi i min och det låter OK men inte mer, inte värt merkostnaden tycker jag iaf. En viss skillnad mot standard är det men den är inte jättestor direkt...
Kristoffer: tack för att du delar dina synpunkter. Jag tror jag behåller standard ljudsystem, även om jag gillar art lyssna mycket på musik så är kostnaden för HK hög.

Någon som vet om man kan välja bort det silvriga panelen och byta den mot en svart men behålla blå linjer under? Det går inte enligt konfiguratorn
20
1.534
2002tii
116d LCI M-Sport -16
325i -86
2002tii -72
Porsche 911 SC -80
Amazon Kombi -65
Tänkte höra om någon som beställt sin f20 skulle vara intresserad av att sälja hjulen om det är 18 eller 19 tum.
Då jag köpte ett visnings ex så följde det bara med 17" M-sport hjul.
Visa användare
7.664
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Nej jag tror inte det går - den blå går endast att få ihop med vissa kombinationer. Kanske du kan ta det via någon individuallösning - givetvis mot ett saftigt tillägg.

Jag skippade den blå listen och tog pianolackerade lister ihop med Alupanelerna...
Visa användare
92
uffeolby
BMW 530e -21 (G31 facelift)
Volvo S80 2.4D -07
Har helljusassistent på min F20 kopplat till adaptiva LED, och jag är helnöjd.

Otroligt mycket bättre helljus än min förra F20 med xenon.

Ljusautomatiken fungerar i det närmaste klockrent när man kör "på landet". I tätbebyggt område med gatubelysning o dyl fungerar det inte något vidare, men det lär det väl inte göra på någon annan bil heller. Summa summarum - detta är ett tillval för dig som kör mycket utanför tätbebyggt område.
Det går inte att pruta så mycket på kampanjpriser då vi ÅF står för stor del själva! Tänk dessutom på att det inte alltid handlar om hur mycket prut du kan få utan att det är en relation åt båda hållen, vi kan ta good will, hjälpa till vid ev problem, skapa en relation med våra kunder genom event eller dyl och vid ditt nästa bilköp så kanske vi tar en tightare marginal för att du är en go lojal kund som vi värderar!

Det är ju alltid en avvägning men så funkar i alla fall många av våra kunder. Premiummärke då vill man ha en premiumupplevelse! Därför man betalar lite mer! Annars säljer ju KIA billiga bilar i samma storlek ;P
powerfreak:

absolut, det har du rätt i, skulle inte själv begära så mycket extra i rabatt om man bara köper bilen utan extra tillval. Du kanske vet bäst vad man kan få för rabatt på tillval? Om du kollar min spec, vad tror du är rimligt att man får för rabatt?
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.