AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

1-Serien
93.314

Beställa F20 LCI - feedback önskas tack!

Sida 6 av 30
Visa användare
7.650
Kristoffer_L
992 GT3 -21
De kommer aldrig att bjuda på nya vinterhjul och ge rabatt på priset. Inte en chans.

Jag tror det bästa du kan göra är att be om offerten inklusive alla options och vinterhjul. Och därefter börja med att erbjuda säljaren vad du är beredd att betala och ta det därifrån.
BMW säljer ju ut vinterhjul till F20 med Nokia 5 dubb för 10.000 kr.
Ett bra pris om man som jag egentligen bara vill åt fälgarna men man bör ju vara medveten om att däcken är av gammal konstruktion.
Vad tror ni ungefär man kan få för pris på denna nu i och med BMWs kampanj. Jag får inte riktigt rätsida på det eftersom vissas pris har varit lägre än kampanjpriset på advantage + m-sport trots vissa tillägg. Tänkte försöka ha något cirkapris att diskutera med frun och se vad hon tycker.

En fråga vad gäller H/K systemet, de säger att man får en extern försätkare i bagaget, ligger den under "golvet" så den inte är i vägen?

118i med:
Estril Blå
Automat
M-Sport
Fällbara huvudstöd bak
Genomlastningslucka
H/K system
Aut-avbländande innerbackspegel
Utökat instrumentkluster
Rattvärme
bmwOfar:

Jag har fått offert på 247 000 kr cirka för:

BMW 118i Advantage Edition
M-sport
18" fälgar
Harman/Kardon
Utökat instrumentkluster
Silver metallic

Utöver detta tillkommer vinterhjul.
Ska nog beställa inom några veckor, ska väl försöka få med vinterhjulen!

Vissa säger (se tidigare i tråden) att det ska bli billigare eftersom advantage ingår i M-sport, men min säljare säger att detta stämmer...

Med din uppskattar jag att priset är nästan identiskt, förutom att du vill ha automat som adderar typ 20 000kr om ingen kampanj finns. Så kanske 265 000kr?
anting:

Ja blir det så pass lär jag inte ta det. Jag hade tänkt mig kring 245-250. Med tanke på Kristoffer_Ls pris landade på 245 vad jag förstår där jag har genomlastningslucka, H/K system och Aut-avbländande backspegel som han inte har, men jag inte är intresserad av 18" hjul så borde det landa i samma härad tycker jag.

Vilken BMW förhandlar du med?
Visa användare
7.650
Kristoffer_L
992 GT3 -21
bmwOfar: Jag måste editera mitt tidigare inlägg - mitt slutpris landade faktiskt på 259kkr då jag dumt nog lade till automaten i efterhand vilket jag borde gjort från början.

För att få bästa möjliga pris skall du maila ut din spec ovan (inkl vinterhjul) till ett antal olika handlare och be om en offert och gör det tydligt att du skall köpa en bil omgående. Så ser du direkt vem som är billigast.
Sedan säger du till handlaren som är dyrast att du fått en bättre deal hos en annan och undrar om han kan matcha budet. Säger han nej så köper du såklart inte hos honom... Får du en bättre deal igen så vänder du sedan tillbaka till den andra handlaren och kontrar budet tills det inte går längre.

Detta brukar vara det lättaste sättet att pruta - jag har personligen svårt att gå in och pruta på saker utan att ha en referens att jämföra med. Men det är jag det...


Kristoffer_L:

Ahh okej, det var då synd. Hade tänkt mig ett pris på 250kkr eller under, inte direkt så att det inte gör att röra på men det kändes som ett bra pris jämfört med de begagnade som fanns ute. Har dock insett att rattvärme och genomlastningslucka är totalt meningslöst för mig så de tog jag bort. Tog inte heller med vinterdäck nu initialt då jag är osäker på vad jag vill ha för däck egentligen (dubbade/icke dubbade) så det går ju alltid att köpa i efterhand.

Tack för tipset, mailade ut en offertförfrågan till en del ställen i närheten. Automaten är ju faktiskt inget krav, skall ut och provköra i helgen tänkte jag och försöka testa en automat och en manuell.
går nu i tankarna att skaffa en 118iA M Sport. Det sägs det är tre cylindrig 1.5. Ni som har provkört den eller äger en, vad tycker ni om den, är den för trött eller har den bra kraft?

Ska försöka besöka en handlare nu på onsdag men tror tyvärr inte att de har en 118i :/
Jag har kört runt 20 mil i en 118i 3-cyl M-Sport och är nöjd.

Självklart är det ingen raket, men från 3500-4000 varv drar det på helt okej! Ljudet vid detta varvtal låter ganska kul också, även om jag inte gillar ljudet speciellt på lägre varvtal. Har ej testat med full bil, men bara med mig eller en passagerare fungerar det bra, och jag kan tänka mig att byta "ner" mig från min nuvarande 120d 177hk som är betydligt starkare.

Körde med manuell låda men automaten är säkert jättebra, speciellt eftersom du gärna vill växla ner 2 växlar om du ska dra på rejält. I övrigt är det ju en jättefin bil som är det absolut roligaste du kan köpa för pengarna i min mening!

Vad tror ni förövrigt om att köpa en vit bil? Jag gillar färgen men känns som att det kommer finnas så oerhört många vita 1-serie därute om 3 år, verkar dessutom som om de flesta som väljer privatleasing (och inte köper den som vi i denna tråd vill göra) inte uppgraderar till en metallic lack.

Är detta något att fundera på eller ska jag bara ta en färg som jag vill ha?
Någon som har en uppfattning om efterfrågan/restvärde på 120i efter 3 år? Känns som ett osäkrare kort än 118i.
En handlare har hört av sig, den jag räknade med skulle vara dyrast. Fick pris på 265k för nedan konfiguration. Behöver jag säga att den "dealen" tar jag inte?

118i
- M-sport
- Estorilblå
- Automatlåda
- Automatisk avbländande innerbackspegel
- Fällbara huvudstöd bak
- Harman Kardon
- Instrumentkluster med utökat innehåll
Tycker det är en relativt bra offert men det kanske bara är jag. Säg 260k till säljaren?

Tänk också på att det just nu är nästan 50% rabatt på M-sport fram tills 31 mars.
anting:

Det är bara 36.2k rabatt från listpris. Bara dealen på en 118i med advantagepaket är 30.5k rabatt, M-sport på det skall kosta 16.9k-19.9k (enligt bmws kampanjsida) vilket är minst 9.6k mindre än normalt. Så bara där borde jag fått 40.1k rabatt om de skall följa sina egna kampanjpriser. Så min offert är alltså sämre än vad bmw.se säger att priset bör vara om jag inte fått något extra utöver kampanjen. De skall ner till 250k eller under för att jag skall ens tänka på det, dvs kampanjpris + några procent till.
Du har alltså totalt fått runt 10 % rabatt från listpris på en bil som inte har särskilt stora marginaler, normalt är väl från 5-7% rabatt vad jag förstått.
anting:

Tror jag hittat problemet i hans offert, det är listpriset som är felaktigt så hans rabattpost har blivit för låg. Har fått ca 3k utöver vad priset borde varit enligt kampanjen. Helt klart finns det mer att göra dock om vi ser vad andra fått i tråden.

Under 10% rabatt skulle jag aldrig acceptera om jag köpte ny bil. Vid 10% går de fortfarande plus på att sälja vilket innebär att de har incitament att sälja ytterligare en bil. Frågan är ju dock hur det blir nu med kampanjerna, vad har de för marginaler vid kampanjpris.

EDIT:
Efter genomgång av lite priser ser vi att Johan verkar ha fått en rabatt på 15k utöver kampanjpriserna, Kristoffer på ca 6k (+ vad nu interiörpaketet kostade). Detta inte inräknat eventuella deals på vinterdäck osv. Det verkar alltså finnas en del att hämta utöver kampanjpriset.
Hej!

Vet att flera sagt att advantage inte ska vara med, eftersom det ingår i M-sport eller något. Stämmer det, och vad är isåfall grundpriset för din 118i utan något extra?

Eller vad är det som är fel?

Som du säger finns det en del att hämta. Jag ska minst försöka få med 17" vinterhjul, däckhotell och fulltankad eller något. Sedan även försöka någon tusenlapp eller två på priset.
Visa användare
7.650
Kristoffer_L
992 GT3 -21
bmwOfar: Tror du måste förstå att bara för att någon lyckats få ett visst pris så betyder det inte att ALLA är berättigad detta. Jag tycker iofs att du fått en vettig pris på din spec.
Vad är det som säger att man måste få 10% på en ny 1-serie ovanpå nuvarande rabatter? De kränger ju en massa 1-serie via leasing på folk som bara går in och skriver under ett papper för fast månadskostnad.

Interiörpaketet med skyddsmatta där bak kostade 2000kr. I din kalkyl, glöm inte att Johans bil saknar metalliclack (6-7kkr). Sen är vissa tillbehör mer lättprutade än andra - vet inte om avansen är större på dragkrok och tonade rutor än automat...
Hur många tusen kronor är det rabatt på 118i M Sport, utan några tillval enligt den nuvarande kampanj?
Tror M-sport normalt kostar 29 500kr och nu kostar det till 118i 16 900kr. Så 12 600kr då om mina siffror stämmer.
Kristoffer_L:
Att jämföra med andras priser är ju bara för att få veta vilka marginaler som finns efter kampanjpriserna. Ingen handlare lär ju sälja en bil på beställning de går back på så vad andra fått ger viss indikation vad för spelrum det finns. Så länge det finns en vinst att göra för dem bör de logiskt vilja sälja en till bil. Sen har du ju rätt i att olika tillbehör kan generera olika rabatter så det är ju lite beroende av vilka tillval man har. Säger inte att jag vill ha 10% utöver kampanjen, men några procent hade jag tänkt mig.

Det första priset man får av en försäljare är knappast det bästa de kan ge, så att acceptera det är lite som att acceptera det första löneförslaget man får vid en anställning eller det årligt lönesamtalet.

Ska vänta in svaret från alla jag skickat ut till innan jag spelar ut dem mot varandra och ser vad de kan ge. Det värsta som kan hända är att jag inte köper en bil av dem. Får jag inte tillräckligt bra pris blir det ingen bil alls. Är fortfarande tveksam till om det är någon idé med en BMW som har en liten 3-cylindrig motor så om jag inte får den till ett bra pris kan jag lika gärna välja något annat.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.