AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

1-Serien
94.320

Beställa F20 LCI - feedback önskas tack!

Sida 3 av 30
Visa användare
7.668
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Äntligen leverans! :-)

Några korta intryck efter jungfrufärden...

-Mycket trevlig bil, tyst och fin gångkultur. 118i är ett fynd jämfört med 116d.

-Automaten är nästan ett "måste" till motorn trots sina 19kkr. Jobbar väldigt bra ihop med trepipen. Vågade knappt hoppas på att det skulle bli så bra.

- Motorn är speciell men jag gillar den. Den har en väldigt platt kurva men drar fint mot varvstoppet med trevligt ljud. Detta maskerar fartökningen - det går betydligt fortare än vad som känns. Vissa kanske tycker detta är tråkigt men till vardags funkar det fint.

- Fungerar utmärkt på motorväg i högre hastigheter - dvs tyst och stabilt (1800rpm i 110km/h med automat). Lite mer kräm vid snabbare omkörningar på motorvägen hade inte skadat men den känns som min X3 20d - dvs duger till vardags utan att kännas farligt långsamt som i 116d.

- Väghållningen är superb - liten bil med lätt motor fram. Och bakhjulsdrift på det. Automaten växlar snabbare än vad jag mäktar med vilket ger underhållning på favoritvägen!

- M-sportchassiet känns mjukare än det jag hade på E91:an. Iofs sitter det 16-tummare nu men jag blev överraskad.

- Förbrukningen vet jag ännu inte men när jag tankar nästa gång nollar jag den och återkommer.

- Estorilblått är så snyggt men jag saknar 18-tummarna som kommer på till våren. Nu luktar den lite hyrbil med vinterhjulen på...

- HIFI kan man vara utan - inget vidare faktiskt. Den option jag ångrar mest faktiskt. Tur att den var billig. Rattvärmen och klustret gjorde mer än jag trodde!
Lät bra för utom hihfi,n ger den typ inget mot orginal stereon?

Visa användare
7.668
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Krävs nästan målfoto för att märka skillnad tycker jag. HK är nog det som gäller om man lyssnar mycket på musik. Ångrar att jag inte tog det.
CR
428
CRF_Niklas
Bmw 118iA M-Sport H/K ACC -16
Den bil jag provkörde hade vanlig stereo och jag blev förvånad över hur bra ljud det var i den så kanske är det inte så stor skillnad emot hifi.

Farsan har hifi på en f31 lci och den är jag inte jätte imponerad över kanske är det samma tryck i f20 då.

Står i valet och kvalet mellan 17" eller 16" vinterhjul verkar som att man kanske skall välja 17" då när man läst om ditt intryck?
Roligt att läsa om nya inköpet och gratulerar =) Jag gjorde också samma misstag med att välja HiFi istället för Harman Kardon när jag valde min, jag gör inte om det misstaget.

En fråga till er som nu kör F20 LCI då det börjar närma sig en ny för mig:
Måste man lägga till Bluetoothförberedelse Professional (3500 kr) för att få streaming via t.ex. Spotify? Eller fungerar det med Bluetooth förberedelse Business?

CR
428
CRF_Niklas
Bmw 118iA M-Sport H/K ACC -16
Det går att streama från och med nån gång mitten av 2014 utan att ha blåtand professional
Visa användare
7.668
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Precis som Niklas skriver så kan du streama musik med den vanliga blåtanden.
En annan förbättring är att man kan lägga till och spara upp till 4st externa enheter vilket inte heller gick tidigare till den vanliga BT. Så idag ser jag inga skäl att välja professional BT - det är väl bara laddstationen den ger idag?

17-tums är snyggare såklart men jag tyckte inte det var värt merkostnaden. Om man kan klara sig med dubbade Hakka5 så har jag förstått att BMW har kampanj på dessa nu till Sen har man alltid något kul att se fram emot när 18-tummarna skall på till våren.
CR
428
CRF_Niklas
Bmw 118iA M-Sport H/K ACC -16
Blev 16" hade 4a e87 fälgar så fick bli 4nya däck + sensorer så kommer jag undan ganska billigt.

Fick reda på att min lev skjutits fram till v6 nu.. :-(
Visa användare
7.668
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Jag tror vissa säljare är lite väl optimistiska när det gäller hur lång tid det tar att få hem bilen från hamnen. Min skulle ha kommit V52 enligt systemet men jag blev förvarnad att jag skulle räkna med mitten på januari - och den levererades igår.

Märkte en sak - den hade rullat 19km vid leveransen vilket jag tyckte verkade mycket men det är tydligen normalt enligt handlaren pga rangering i hamnarna, rekond och testrundor vid fabriken och hos ÅF....vad är era erfarenheter kring detta? Vad jag minns stod min X3 på "0" när den rullades ur hallen.
Si
3.020
Sim
F11 530dA
i3
19 är inte så farligt. Tidigare minns jag BMW satte mätarna med negativa km, så de stod nära 0 eller lite över vid leverans. Detta kanske man har slutat med?

Vissa andra bilmärken går att nollställa upp till X-km, så de verkligen står på 0km vid leverans. ;-)

Så de 19km kan säkert vara för att de var tvungna att ta en extra testrunda på fabriken och kvalitetssäkra.

I hamnen körs det minimalt - max 1 km.
Visa användare
7.668
Kristoffer_L
992 GT3 -21
OK kan tyckas petigt men en av poängerna med att köpa nytt är ju att det helst skall vara så oanvänt som möjligt. Men jag förstår poängen :-)
Si
3.020
Sim
F11 530dA
i3
Jag förstår dig mycket väl. :)

Grattis till en fin bil !
Visa användare
8.324
Grelle
Audi E-tron 55 -22
Seat Leon ST -17
Min hade gått 8km, tror jag.

Kom ihåg att bilen ofta körs ut från fabriksbyggnaden och till en parkering. Så redan där för att bilen faktiskt ska byggas så kan 2 km ha gått. De där fabrikerna/parkeringarna är inte direkt små och då har inte ens bilen börjat sin resa.
T.
44
T.Z
BMW 120DA M-pkt
BSR Steg 1-14
Håller med om hifi ljudet, inget vidare faktiskt.

Lyssnade på standard och hifi och bestämde mig för att det var H/K jag skulle ha då inget av dom hade det ljud som stämde överens med bilen i övrigt.

Informationsklustret tycker jag är ett bra val, nöjd med det med.
Automatlådan är klockren, rekommenderas verkligen ihop med 2.0D.

Men något jag "tror" jag saknar utan att ta prövat är svankstöd.
Har gått ifrån Volvo samt 2 franska bilar och saknar lite i stolskomfort.

Ingen av mina nybilar har gått över 7 km vid leverans, 19 km skulle jag definitivt klaga över.
Första gången för mig med automat och Navi Pro. Automat är bekvämt men jag skulle kunna klara mig utan det. Navi Pro däremot kommer jag att fortsätta med. Det skulle kännas väldigt spartanskt att beställa en bil utan,
T.
44
T.Z
BMW 120DA M-pkt
BSR Steg 1-14
Nu när du skrev om navi har du rätt, tänkte inte på det när ja skrev innan.
Sitter utan nu och hade jag fått välja nu så skulle det suttit i från början.
Visa användare
7.668
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Navi Pro hade jag absolut valt till på en M135 men det kändes lite overkill på en 118, även om den stora skärmen gör mycket för utseendet i kupén.

När det gäller km vid leveransen så snackade jag med två andra som köpt bil hos dem och det är tydligen normalt för just Förenade Bil då firman ligger ganska avsides i förhållande till rekond och bensinmackar.
Kristoffer_L:
Det är ju lättare att få in Navi Pro i budgeten om man väljer en billigare bil..
Det var en anledning till att jag tänkte välja en 120d först för att kunna lägga på en massa extrautrustning utan att totalpriset springer iväg.
Visa användare
7.668
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Clubsport: ja så kan man ju också se det. Då blir bekymret om man skall ta mer motor eller utrustning :-) Jag hade iaf - rätt eller fel - satt ett tak på 250. Mer fick kalaset inte kosta den här gången. Oavsett får man in rätt mycket bil idag, en Golf TSI GT med DSG kostar ungefär lika mycket.

Upptäckte en trevlig grej med utökade klustret - rattvärmaren har en egen symbol som kommer upp i klustret. Små detaljer som gör bilfärden lite trevligare - tack för att jag blev övertygad att välja detta :-)
Kanon, tack för svaren om bluetooth/streaming. Är otroligt trött på min AUX-sladd i min 2014, skönt att det verkar vara åtgärdat nu :) Roligt att ni verkar positiva till det utökade klustret, då får det nog hänga med i nästa bil för mig också.

Passar på och frågar i denna tråden också medan vi ändå diskuterar extrautrustning, är det någon som använder sig av Adaptive M Suspension? Funderar på om man ska lägga till det. Framförallt funderar jag på om RFT-däcken möjligen uppför sig bättre om man lägger till de(?). Någon som kanske sitter och trycker på erfarenhet :)

Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.