AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

1-Serien
93.817

Beställa F20 LCI - feedback önskas tack!

Sida 21 av 30
Lite update efter två månaders av ägande och 360 körda mil.

Nöjd med bilen, kraften är helt okej men skulle önska att man trycktes tillbaka i säten vid acceleration :/ Vet inte om bristen av denna känsla beror på att jag är van med dieselmotorer där man har mycket mycket vrid.

Men annars så räcker de här 136hk till mycket. Inga problem att accelerera till den aktuella hastigheten. Vid omkörningar är det inte heller några problem, motorn levererar kraften bra och man kommer lätt upp i hög fart vid omkörning. Gjorde en omkörning på 4-5 bilar, vid hastighet kring 90-100kmh och kom lätt upp i 166 kmh innan jag släppte gasen i Eco Läge med full gas men inte kickdown.

Jag tror att min recension skulle vara lite annorlunda om jag hade manual växellåda då den har 6 växlar jämfört med automat med 8 växlar. Sedan så väljer automat alltid den växeln som är bäst beroende på gas och körprofilinställning.

Adaptiva farthållare är det bästa som finns. Använder den flitigt. Kör just nu mycket i stadstrafik/blandat så har den alltid på. Fast den är mest lämpad för motorväg. I stadstrafik så brukar den ibland inte se bilen framför om någon bil byter körfil och i vissa andra situationer, så den accelererar och då måste man trycka på bromsen och avbryta adaptiva farthållaren om man inte vill orsaka någon person skada och säga hej då till sitt körkort.
Detta är farligast om man, säg till exempel kör på en 70 väg, och så närmar man en som kör sakta, och vi säger att bilen bromsar ner till 40kmh. Om det nu skulle vara en bilkö framför, och bilen framför byter körfält, så kommer bilen växla ner och acceleration tokigt om man inte agerar och bromsar själv.

Sedan vet jag inte vad nyckeln är, Comfort Access är väldigt lyxig.

Automat tycker jag BMW kunde förbättra. När man lägger i D eller R, så brukar det ibland ge lite ryck i arslet på bilen(bakhjulsdrift). Ibland är det mer märkbart eller hårdare. Jag vet att detta beror på grund av att kraften överförs till bakaxeln, men detta skulle kunna förfinas och som sagt ibland är det hårdare ryck.

Spoilern fram som är gjord av plast är jag lite missnöjd med. Den har fått lite små märke/repor, förmodligen från flugor och stenskott(?) och jag har inte kört så mycket motorväg/landsväg för den delen så jag undrar hur spoilern kommer se ut om jag kör lite längre sträckor. Har tvättat bilen rent flera gånger och vissa repor/märken har jag kunnat få bort. Men jag tror att i och med att det är plast så håller den sämre kvalité än stål som till exempel motorhuven är gjord av.


Vad gäller bränsleekonomin så kommer bilen inte ens nära det BMW lovar om man inte kör som en tant 😂 Men jag bryr mig inte om den delen så mycket.
Bästa resultatet är 5,5l / 100km i ECO läge med omkörning med farthållare
Samma sträcka, ECO läge, omkörningar med foten, 6,2-6l / 100km

En annan grej jag är missnöjd med: motorn har druckit olja. Kring 10-15%. Oljenivån är oförändrad sedan jag skrev här. Skickade iväg ett mejl till serviceeådgivare hos återförsäljaren jag köpte bilen hos och inget svar på 15 dagar. Har även skickat mejl till reservdelsansvarig och där också inget svar.
Tappat förtroende för återförsäljaren. När man ville köpa bilen så svarade de på några timmar men när bilen är såld, så skiter de fullständigt i kunden. Jag har inte hunnit ringa. Ska besöka återförsäljaren då jag behöver skaffa motorolja inför resan 😞, och då kan jag fråga om det är normalt att motorn druckit olja.
Kanske blir en Audi eller Mercedes nästa, om de inte visar sig bättre.
Till er som ska köpa en ny BMW. Välj till utökat instrumentpanel om ni vill känna er nya bil modern.
Visa användare
7.665
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Kul att läsa din recension. Jag håller med dig om ett par punkter om automaten, tycker min är lite ryckig vid nedväxlingar i låg fart. Upplevde exempelvis min X3 med samma låda som mjukare där. Finns säkert någon uppdaterad mjukvara man kan få nedtankat till bilen som löser problemet.

Intressant det du skriver om oljeförbrukning - tror dock att 10% förbrukning på 360mil får anses som normalt. Dåligt oavsett att inte svara på mail men det är tyvärr standard för BMWs ÅF. De är inte heller särskilt lätta att få tag på via telefon heller. Så blir det när försäljningen ökar på bekostnad av att antalet auktoriserade verkstäder minskar och slås ihop med försäljningshallarna.
Min har inte dragit nån olja alls på 1400 mil nästan så att jag börjar fundera på om mätningen är korrekt..
Har också fått ett stenskott på stötfångaren typ en 5 cm framför hjulhuset störande minst sagt, beställde PDC fram för att slippa märken på stötfångaren...
Kristoffer: jag har också lite synpunkter på automatens nedväxlingar i låg fart men inget jag kan riktigt beskriva än. När man släpper gasen, och när bilen skall växla ner, känns det som att bilen rullar i millisekund och sedan motorbromsar när den växlat ner. Gillar inte riktigt känslan, men tänkte att detta är kanske helt normalt med automat?

Vad gäller ryck när man lägger i D eller R, så kanske åtgärdar BMW detta med programvaruuppdatering. Hade helt glömt att sådant kunde göras :)

Clubsport: min har druckit 10-15% på ca 290mil. Efter det kan man säga att det ser oförändrad ut. På 1400 mil känns det som att den borde ha druckit några procent. Hade inte de här motorerna oljesticka gömd under plasten på motorn?
Men i alla fall, du kan vara glad att du fått en motor som inte dricker olja :)

Försökte förstå hur PDC skulle motverka stenskott, tänk dig om man skulle försöka väja för alla sten 😂, och nu skrattar jag åt mig 😂
Pa
1.081
Passo222
BMW G21 330E M-Sport XDrive 2022
Re: stenskott
Man kanske kan foliera spoilern om man vill ha lite bätter skydd.

Mvh
Hur bra är skyddet? Är det värt det?
CR
428
CRF_Niklas
Bmw 118iA M-Sport H/K ACC -16
Min har gått 1200 mil utan att sjunka något på oljemätaren. Gjorde ett oljebyte i fredags och oljan såg fin ut
Visa användare
7.665
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Har ni märkt om den kromade avgaspipan blir sotig efter ett tag? Min blir det men jag tvättar den med fälgtvätt. En bensinare borde väl inte sota??
We
908
Weiman
116i M-Sport Valencia -14
Jag hade varit mer förvånad om den höll sig ren :)
Pa
1.081
Passo222
BMW G21 330E M-Sport XDrive 2022
Re sot:
Har hört att sot på pipan/orna är ett kvitto på att det inte stannar kvar i motorn iaf. Bra att gasa lite ibland mao! :-)
Mvh
"Re sot:
Har hört att sot på pipan/orna är ett kvitto på att det inte stannar kvar i motorn iaf. Bra att gasa lite ibland mao! :-)"

Mao + iaf är nog rätt.
Ett gammalt kvitto var/är att kan man torka i avgaspipan utan att bli sotig så går motorn bra! Tror nog att en sotfri pipa är att föredra.
Visa användare
7.665
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Vet att Porschar kan bli lite sotiga pga boxermotorn och en väl tilltagen motorvolym (min 911 rymde 12L olja har jag för mig). Men en trepipare??

Min är inte sotig.

Vet någon vad som ingår i Connected Drive Services förutom Remote Services och Corcierge Services? Den kostar 3400kr just nu, tänker kanske köpa den om den innehåller andra bra tjänster
Min är inte sotig.

Vet någon vad som ingår i Connected Drive Services förutom Remote Services och Corcierge Services? Den kostar 3400kr just nu, tänker kanske köpa den om den innehåller andra bra tjänster
Går inte att undvika att saker blir sotigt. Det är bränslet som sotar, inte oljan.
funnyusername:
Kollade med BMW och enligt dom är det inget att oroa sig för men alla mina tidigare nya BMW har behövt en liter olja efter ca 1100-1200 mil.
Just det att den fortfarande står på Max är rätt märkligt.

Att det ska finnas en dold oljesticka på min motor har jag aldrig hört tidigare, kan ju vara värt att kolla upp.
Clubsport: Har läst på nätet om att BMW säger att det är normalt att deras motorer dricker olja. Personligen gillar jag inte det, tycker en motor borde fungera utan att behöva konsumera olja. Jag får hoppas att detta beror på att motor är ny, kommer uppdatera när jag fått lite fler mil på mätaren.

För säkerhetsskull så ska jag skaffa en flaska motorolja att ha i skuffen. :/
Jag är rätt så säker på att du finner svaret till dina frågor i instruktionsboken. Har du tittat i den?
funnyusername:
Du behöver ju inte fylla på nånting för än den säger till om det.
Och då alltid en liter.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.