AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

1-Serien
93.639

Beställa F20 LCI - feedback önskas tack!

Sida 16 av 30
Fanns det lagningssats och minikompressor till era RunFlat däck i era 118i? I instruktionsboken benämns de här två och hur man lagar däcken men de här två grejer finns inte med i min bil.

Tänkte att detta är bra att reda ut ifall man skulle få en punktering då det ser ut att RunFlat däck blir helt värdelösa efter man kört med de efter punkteringen, även en kort sträcka.

Eller finns det här Mobility System kittet bara till icke RunFlat utrustade bilar?
funnyusername:
Nej, det får man köpa till själv.
Tack Clubsport :) Tror att det är en temporär lösning som BMW tänkt med detta för bilar med icke RunFlat däck, så att man kan åka till däckverkstad och fixa däcket.

Tveksamt om det hjälper till något på RunFlat däck och om det är ens värt att skaffa en.

Det finns en ovanlig och konstig sak som jag stör mig på på min 118i. Det är att avgaserna luktar så illa, typ som kiss. Märker detta mest då jag parkerar bilen i garaget efter tvätt då motorn fortfarande är kall. Har inte orkat lukta den när motorn är varm :/ Luktar er bils avgaser också så?

Är detta en nackdel av att ha en turboutrustad bil eller vad beror detta på? Min tidigare bil luktade aldrig så, och Audin i familjen luktar inte heller så.
Visa användare
7.662
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Nej, min luktar inget konstigt alls när man startar den. Luktar somvilken bensindriven bil som helst. Enda jag märkt är att det ryker (vit rök) väldigt mycket om bilen stått stilla en längre period när del startas. Men det är väl kondens och vatten som försvinner antar jag.
Testat nu när motorn är varm och avgaserna luktar normalt. Så lukten vid kall motor borde försvinna när den blir inkörd.
Hej,

Ni som har haft era bilar ett tag, är ni fortfarande nöjda? Något utrustning ni har saknat alternativt någon ni valde som är överflödig?

Är inne på att lägga en beställning innan juni är slut, och (eventuellt) därmed kampanjen. Tänker mig följande utrustning och är intresserad av tankar runt det.
118i M-sport
Estorilblå
Automat
Dragkrok
Utökat instrumentkluster
Fällbara nackstöd
H/K-ljud
Park Assist

Läste i tråden att någon har köpt vinterdäck nu också, enligt min handlare finns det inte vinterdäck att köpa under sommaren. Är det bara av lathet från hans sida? Bör det vara billigare att köpa i samband med bil eller exempelvis via Molway? Med andra ord, bör jag stå på mig och i så fall vad kan jag förvänta mig för pris?

Vänligen,
Tornquist: vinterdäck köpte jag tillsammans med bilen och det var inga problem trots att det är sommar. Det blir billigare att köpa icke originala däck från nätet men sen är det frågan om man känner att det är rätt. Jag tyckte i alla fall att jag MÅSTE ha BMW original fälgar(vinterdäck), känns väldigt konstigt att försöka spara några kronor på eftermarknadsfälgar när bilen är värd mycket.

Originalvinterdäck var rabatterade hos min återförsäljare när man köpte de tillsammans med bilen.

Sedan så har du specat bilen bra. Har du funderat över om du vill ha comfort access? Tycker denna är väldigt bra och relativt billig tillval sett till nyttan och lyxighet man får.

Adaptiva farthållare är också suverän.

Jag har också Park Assist på min, men använder den aldrig. Var ju i och för sig inte tänkt att man skulle använda den så ofta, valdes mer för wow känslan. Sedan tror jag att man kommer ha nyttan av den vid trånga fickparkeringar.

Något som jag kanske skulle välja till om jag köpte om bilen är rattvärme. :/

Har nu haft bilen i två veckor och kört 60mil och är hur nöjd som helst. Jag som hatade bensinmotorer blev väldigt överraskad av hur bra motorn och ljudet är. Längtar efter till att bilen rullar 200mil så jag kan köra den mer aktivt och uppleva alla hästar.
I sportläge känns det som att turbon laddar mer och draget är starkaste, men vet inte om det är så i verklighet eller jag vara inbillar mig.

Hur som helst, så tror jag att du kommer bli nöjd med bilen! :)
CR
428
CRF_Niklas
Bmw 118iA M-Sport H/K ACC -16
Park assist hade jag valt bort, i övrigt är den fint specad. Hade jag fått byggt om min bil hade jag valt till adaptiva ledljus
Tack för bra svar, jag ska kika en sväng till i utrustningslistan utifrån era rekommendationer. Park assist är ett krav från tjejen för att det ska bli affär. Och förhoppningsvis gynnar det mig så jag slipper fickparkera dom gångerna jag sitter bredvid.. Kul att ni är nöjda med bilarna!
No
361
NordicX
BMW X3 2,5i -05
Volvo 142 DL-74
Rattvärme, servotronic och extra 12V har vi på vår 116 och speciellt rattvärmen är trevlig vintertid.
Vi har kört 2000 mil utan något problem, drar dock lite mer än uppgett av BMW, snittar 0,8.
Pa
1.081
Passo222
BMW G21 330E M-Sport XDrive 2022
Har hört rykte att nuvarande kampanjpriser förlängs året ut.
Mvh
Visa användare
7.662
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Din spec ser bra ut - men lägg gärna till rattvärmen. Det jag ångrar är att jag inte tog HK-ljudet.
Tornquist: Du får meddela din tjej att om hon inte klarar av att fickparkera ska hon inte köra bil. :-)

Rattvärme är att rekommendera vintertid.
H/K-ljudanläggningen är jag personligen missnöjd med. Så fort ljudet stängs av (ex. då bilen stängs av) susar och brusar det ur alla högtalare. Jag har jämfört flera F20 LCI (även icke LCI) med H/K och det har varit likadant i alla. Bilar med standard ljudanläggning verkar inte lida utav detta fenomen. Sjukt irriterande är det.
El
622
ElakaKatten
330iXTM -21
320iT -07
Mustang Boss 302 -12
Hej,

Håller med om rattvärmen, svårt att förstå hur bra det är innan man har testat - men efter man har testat så är det svårt att vara utan :)

Jag m fl har upplevt M-sport chassit som för hårt satt för en vardagsbil, så tips är att testa och jämföra.

Jag vet inte vad du har för förutsättningar gällande släp, drag och andra dragbilar - men 118i är ingen dragare av rang. 1300 kg max är inte så mycket. I vilket fall, om du planerar att dra släp ofta är automaten helt rätt.

Artontummarna tycker jag är värda att överväga. Smaksak, men sjuttontummarna tycker åtminstone jag är rätt tråkiga i jämförelse.

/ElakaKatten

Visa användare
7.662
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Intressant det där med HK och brus i högtalarna - inget jag upplevt med Hifi högtalarna. Men det kanske är något man kan leva med om ljudet i övrigt är bra?
CR
428
CRF_Niklas
Bmw 118iA M-Sport H/K ACC -16
Hör inget sånt ljud i min med hk
Mina HK högtalare är tysta.
Om ni sitter kvar i bilen efter att ni stängt av den (det är lättast att höra det statiska ljudet när det är tyst). Är det då verkligen helt tyst från era HK högtalare? I min bil dröjer det flera minuter innan det blir tyst. Det verkar som att förstärkarens utgångar inte slås av förrän bilen går ner i sömnläge och släcker ner de flesta styrenheterna. Först i sömnläget upphör det statiska ljudet från alla högtalare. Det har varit så i alla bilar jag sett med HK-ljudanläggning.

Jag har legat på BMW om att de ska åtgärda problemet och deras svar blev att det kommer en mjukvaruupdatering för att korrigera problemet.
D.
29
D.E
i4 M50 -24
VW ID.4 -21
Chris87: Jo, jag har samma brus i min bil och det hörs ganska tydligt när man väl lagt märke till det. Jag märker dock inte av det när bilen är igång eller när enheten spelar musik.

En gissning är att ljudsystemet alltid är aktivt för att t ex blinkerssljud och varningssignaler ska kunna spelas upp.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.