AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

1-Serien
93.803

Beställa F20 LCI - feedback önskas tack!

Sida 15 av 30
CR
428
CRF_Niklas
Bmw 118iA M-Sport H/K ACC -16
Jag kör msport 18" utan sänkning. Ser typ ingen skillnad alls och tycker ej det ser konstigt ut i hjul husen heller. Gillar att köra lite gokart på slingriga vägar och där upplever jag inte att det är chassit som hejdar mig från att åka fortare :)
Visa användare
7.664
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Kul att du kom fram till en lösning iaf - som redan skrivits tror jag knappast att det vare sig påverkar andrahandsvärdet eller utseendet för gemene man. Jag är rätt säker på att en framtida kund har mer koll på om den har de yttre M-sport detaljerna eller ej...

Hae du fått något preliminärt leverans datum ännu av säljaren?
El
622
ElakaKatten
330iXTM -21
320iT -07
Mustang Boss 302 -12
Det pratas om slutet av september till början av oktober - men eftersom jag inte har beställt ännu är den förstås inte inplanerad i produktion.

Tack Kristoffer_L :) Nu är det tredje dag sedan bilen levererades och jag är jätte nöjd med både bilen och motorn. Motorn har väldigt bra drag, fin karaktär och låter supertrevligt.

M Sport är värt varenda krona, och jag gillar de alcantara stolarna. Comfort access har gjort att jag aldrig använt fjärrkontrollen, men något som jag önskar är att även de bakre två dörrar hade comfort access sensorer så att man inte behöver dra handtaget till någon av de främre dörrarna för att låsa upp alla dörrar men detta är inget stort problem.

M Sport Suspension kändes väldigt stum första dagen, vilket kan bero på att jag hade väldigt lite sömn dagen innan och hade stått ute i 3 timmar då min bror tog studenten.
Men från och med dag 2 så känns den inte längre så stum. Jag föredrar sportig hårdchassi framför komfort och skulle därför välja M Sport Suspension varenda gång.

Något som jag tycker alla borde välja till är utökat instrumentpanel. Den ger en helt annan känsla av att framföra bilen och bilen även känns modernare.

Har inte hunnit testa helljusassistent då det är aldrig natt nu för tiden. Adaptiva farthållare fungerar väldigt bra och den automatiska parkerare fungerar klockrent.

Automaten är helt underbar, växlar mjukt och fint.

Enligt däcksensorer så är mina två däck på höger sida(passagerarsida) på 2,9 Bar och de två på vänster sida(förarsida) på 3,0 Bar. Jag har 17 tum M Sport fälgar. Är inte värdena för höga, om jag förstår etiketten på dörren rätt så måste de främre däck vara 2,2 Bar och de bakre två däck på 2,4 förutsatt lätt vikt (antar att det är det BMW menar med 3 stycken människor). Men jag förstår inte varför BMW pumpat in så mycket luft, och vågar därför inte ändra värdena. Ska det vara så eller ska jag släppa ut lite luft?

El
622
ElakaKatten
330iXTM -21
320iT -07
Mustang Boss 302 -12
@funnyusername: Jag hade släppt ut lite luft. 2,9/3,0 bar låter onödigt högt. Här finns tusentals olika åsikter om vad som är rätt och fel - men det är inte fel att följa anvisningarna på etiketten. Högre däckstryck ger generellt bättre bränsleekonomi (hjulen rullar lättare), ojämnt slitage av däcken (= du sliter ut däcken fortare) och stötigare gång. 2,2 - 2,6 bar är mer normalt däckstryck.

Just my two cent..

Visa användare
7.664
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Det är egentligen inte fel att ha lite högre tryck än vad som står på dekalen vid förarplatsen - däcken håller betydligt längre än om de körs på lägre tryck. Men samtidigt blir det stötigare och bullrigare.
Sen ökar trycket när man kör med bilen så du får kolla ringtrycket när däcken är kalla för att få ett rättvist värde.
Det är inte ovanligt att man vid leverans fyller på lite extra luft i däcken då bilen ibland kan bli ståendes ett tag innan den levereras till eventuell kund. I ditt fall hade jag nog släppt ut lite, 2,4 fram och 2,6 bak.
Se
64
Sebbeh
Volkswagen Tiguan -18
Kristoffer, vad har du för däcktryck på dina 18 tummare?

Jag brukar ha 2,7-2,8 på mina förra 18" men när jag var o bytte däck en gång rekommenderade dom 2,9-3,0 bar. Har kört på det nu. Vet även att Farsan har 2,9 på sina 18" bmw orginal däck.
Jag kör med 2.5 runt om på mina 18".
Har ni fått med de här två grejerna som man sätter in i dryckhållare som denna kille visar på 5:27Vad jag vet så måste de här följa med, men jag har letat efter i hela bilen utan att hitta de.
funnyusername:
Det ingår i förvaringspaketet för 1500 kr och är inte standardutrustning.
CR
428
CRF_Niklas
Bmw 118iA M-Sport H/K ACC -16
Mina såna har jag redan lyckats tappa bort annars hade du kunnat få dom :)
Visa användare
7.664
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Jag har de där man sätter i dryckhållarna - visste inte att de var extrautrustning? Är det något liknande som med gummimattorna som det snackades om innan, dvs vissa handlare bjuder på dem?
Jag har iaf inte aktivt valt till förvaringspaketet vad jag vet - vad ingår i så fall mer i detta paket?

Håller med Niklas om att det är något man kan vara utan, tycker de är för stora att ta ut om man vill sätta en flaska i hållaren.

Sebbeh: Jag kör 2,6 bak och 2,4 fram.
Jag tror inte handlarna bjuder på dom, ingår som sagt i förvaringspaketet tillsammans med ladduttaget i mittkonsolen bak och i bagageutrymmet samt förvaringsnät på stolarnas baksida och förvaringsnät i bagageutrymmet.
Nån större praktisk nytta har man ju inte av dom annan än att det ser snyggt ut. Det ser väldigt tomt ut utan dom.

Bilarna kommer ju utan gummimattor från fabrik så alla handlarna får stå för den kostnaden själva. Har köpt fabriksnytt av 3 olika åf och dom har aldrig tagit extra betalt för dom.
D.
30
D.E
i4 M50 -24
funnyusername: Förvaringspaketet ingår i M-Sport och jag saknade också dessa när jag hämtade min bil. Efter en kort dialog med BMW fick jag informationen att dessa insatser till mugghållarna har tagits bort från förvaringspaketet. Förändringen ska tydligen ha skett nu under våren.
Min ÅF erbjöd sig att snoka rätt på ett par ändå men jag tackade nej.
20
1.534
2002tii
116d LCI M-Sport -16
325i -86
2002tii -72
Porsche 911 SC -80
Amazon Kombi -65
Tycker bara att dom är i vägen dessa insatser då det inte finns något vettigt ställe att lägga dom när man tar ur dom. Tycker att dryckeshållarna borde kunnat gjorts betydligt bättre och snyggare. Dom på E90 funkade helt ok.
Se
64
Sebbeh
Volkswagen Tiguan -18
Fortfarande positiva till bilen? Jag har leverans nästa vecka. Hoppas det håller för annars går jag på semester och då dröjer det någon extra vecka innan jag kan hämta bilen!
CR
428
CRF_Niklas
Bmw 118iA M-Sport H/K ACC -16
Körde 40+40 mil i helgen i Norge, 80-120km/h vägar mest. Hade 98km/h i snitt och en snittförbrukning på 0.59 enligt färddator. Bilen har nu gått 600 mil och jag körde uteslutande med aktiva farthållaren aktiverad.

18" med 3.0 bar i däcken.

På pumpen så fick jag i 49L på 81mil.
Visa användare
7.664
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Fortfarande nöjd, min har lossnat lite i förbrukning och nu ligger jag på 0,68 mellan tankningarna - nöjd då det handlar om ganska snabb motorväg samt mycket stadskörning.
Har insett att jag kanske borde leasat min då jag inte alls är i närheten av min körsträcka - har precis kommit över 500mil på ett halvår.
Se
64
Sebbeh
Volkswagen Tiguan -18
Svårt drt där med leasing eller inte. Nu valde du ju till en del extra utrustning som skulle blivit dyr om du leasat?

Jag kommer dock inte ha problem med att nå 2000 mil om året så mitt val o köpa känns rätt.
Visa användare
7.664
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Det har du rätt i - eftersom det ändå blev billigare för mig att köpa den från första början med ursprungspecen. Men på ett sätt hade det också varit bekvämt och spännande att prova leasing på 24 mån, bara för att testa som alternativ. Längre än så räknar jag inte med att ha bilen, trots att jag är väldigt nöjd med den. Jag känner mig alltför väl :-)
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.