AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

Allmänt om bil och trafik
7.007

Ctek batteriladdare, får den inte att ladda

ri
343
rille000
530iM Sedan -02 (e39)
530D -11 (F11)
Mini Cooper S -11
Jag har en Ctek batteriladdare som jag försöker ansluta till batteriet i bilen för att ladda. Batteriet är inte helt tomt, jag kan utan problem starta bilen på det. Men, när jag ansluter laddaren kan jag inte få den att gå i "laddläge". Batteriet är ca ett halvår gammalt så borde vara ok nog att ta emot laddning tycker jag. Nån som har nån ide om vad som kan vara fel..? Använde laddaren i båten nyligen utan problem så laddaren i sig tror jag är ok. Finns nån läckström i bilen (fläktmotståndet troligen) så batteriet drar ut om bilen står längre än fem-sex dagar. Kan den läckströmmen sänka batterispänningen så mycket att laddaren inte känner av att den är ansluten till ett batteri? ( Jag vet, koppla loss batterikablarna och testa utan men kolsvart ute ikväll så inte så pigg på att hålla på att skruva på bilen...)
Is
2.227
Isåkare
Lexus IS250.
Har samma på min Ctek, dom är väldigt känsliga, har inte batteriet en viss nivå, startar dom inte.
Knepet är att koppla till ett annat batteri, typ med startkablar så laddningen hoppar igång, sen kan man ta bort det.
Is
2.227
Isåkare
Lexus IS250.
Edit: läste nu att du kan starta bilen, då ska det ju inte vara nått problem, har du provat ansluta laddaren när motorn är igång ??

Cteken ska palla att vara inkopplad sammtidigt som man startar.
cy
107
cykelbo
523i e61 -07
Har en cetek 3600 den har en skarvkontakt på 12 voltskabeln. Den var det dålig kontak, till och från i. Klippte bort den och lödde ihop kablarna.
Gu
219
Gustafr77
BMW X5 Xdrive40e F15 -16
Citroen C5 -11
JEEP CJ5 -60
Testa laddaren på annat batteri för att se om det funkar.
Alltid lättare om man kan utesluta en felkälla,
D.vs att laddaren är trasig.

/G
st
3.332
steaman
BMW i3S 120 Ah -2019
Mercedes 350 GLE -2015
BMW X3 Xdrive30d -2011
En av mina CTEK startar men slår av efter en stund om batteriet är kopplat till Bilen. Däremot om ena polen kopplas bort från bilen fungerar det perfekt.

Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.