AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
821.646

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 90 av 127
Du verkar ha fått ca 10% - det får man rakt av om man är med i företagarna.
Macan : Privat köp på Bavaria Solna. Inga avtal eller liknande. De hade 4 st 328 Sportline varav 2 st var identiska, alla hade ungefär lika stora rabatter.
De såldes ganska snabbt...

Jag tror dom fick rätt bra pris av BMW när de köpte in dessa bilar. Säljaren sa att priserna var så låga för att bli av med dessa bilar när advantage edition hade kommit som erbjudande. Iofs var detta min slutsats som jag delgav säljaren och fick ett ja som svar.
Utan en bra rabatt skulle det ju inte finnas nåt incitament att köpa lagerbil istf att beställa en ny bil med advantage edition.

Tycker fö. att jag fick bra bemötande på Bavaria.

Mvh
Fizbo, galet bra rabatt, grattis!

Det är nämligen så att bmw centralt ger ett par procents rabatt på just bilar som säljs till juridisk person. Därav anledningen till att det oftast ges bättre rabatter till företag dvs det är inte återförsäljaren som står för hela rabatten.

Om jag hade köpt den bilen jag nu tog som tjänstebil hade jag fått ca 9%. Återförsäljarna har vad jag hört ca 18-20% avans oprutat.
Min åf säger att dom har 10% sen får dom stöd för tjänstebilarna.
jag tror inte det finns en åf som har 18-20% "avans".... det är mera som Clubsport skriver.

/Anders
I genomsnitt är det ca 30 tkr per bil, där vissa har större vinst och andra mindre samt att man ibland även går på nitar där man har lagerbilar som blir stående av olika skäl.

/Anders
Hade åf haft 10% skulle dom ju sålt bilarna med förlust, det gör dom inte.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
En åf jag talat med hävdade att de hade 14% på bilarna och lös extrautrustning, paket nollmarginal. Den åf verkade trovärdig men samtidigt, varför ska de tala sanning för en kund? Bör vara en del av förhandling att kanske mörka någon procent. Bör tillägga att detta var ett par år sedan och kan ha förändrats sen dess.
10%, sålt med förlust??? 10% plus talar vi om och det är inte förlust. Jag talar om den verkliga slutliga affären efter rabatt. I kronor lär vinsten ligga på i snitt storleksordning 30 tkr. Sen kan den ibland bli större pga diverse bonusprogram och ibland mindre.

/Anders
Anders, tror jag missförstod dig. Vad jag menade tidigare är att åf har ca 18-20% på riktpriserna.

Vi har köpt 3 st BMWs sista 6 mån med 16% rabatt dvs att åf tjänar ca 4% på affären. Haft rätt mycket disk kring just avtal och ramavtalspriser sista 6 mån med bla bavaria sthlm.

Har aldrig haft disk där man haft olika rabatter på bil resp paket med BMW, däremot med Audi.

Sedan skall ju tilläggas att man förhandlar med en säljare - man är således blåst från början :)
Verdi
Om man får t ex 10% rabatt. Menar man då 10% rabatt på bilen och 0% rabatt på utrustningspaket? Eller får man 10% rakt av?
Verdi:
Rabatten räknas på bilens grundpris plus extrautrustning. Paketen räknas inte.

Dom har 10% blev sänkt med 1.2% i somras självklart finns det undantag dom köper ju in bilar med större rabatter ganska ofta. Exempelvis så köpte min åf in 3 st Z4 35is. Före årsskiftet så köps det ju in lagerbilar för att hålla årskvoten uppe.

Mercedes åf hade för några år sen 12%.
75-80% av bilarna säljs ju till ftg och där får dom ju stöd från BMW.

Nu minns jag inte exakta siffran men Peugeot säljs nästan helt utan avans nuförtiden.

Det är därför man blir lite fundersam när vissa säger att dom får rabatter på 16-22% men det beror ju på hur man räknar iof.
Då man räknar med 16% så är det väl inkluderat rabatten i o m Advantage-paketet. Sedan tillkommer ytterligare rabattprocent på resterande extrautrustning (och grundpris?).
St
504
Stockholm-1
340i Touring
I3s
Bavaria i Solna har ivarjefall 3,5 % vinstmarginal före skatt 2011, 2,7 % efter räntor och skatt. Så det är ingen högmarginalbransch i slutändan. Om det nu säljs mycket tjänstebilar och de har högst rabatt (ca 10 % rabatt) och det utgör en stor del av försäljningen blir det nog en förlustaffär om de ger över 15 %.
Exakt, inga marginaler direkt. Nu är det förvisso inte nybilsförsäljningen som pengarna ligger i.
Macan: Tack! Jag är riktigt nöjd med dealen :)
Hade eg. tänkt att beställa en 328:a i mars för lev under våren men tänkte att jag nog inte skulle komma billigare undan än så här.

Krullo: mina siffror på 15% är beräknade utifrån listpriset idag. Alltså lägsta priset som vem som helst får när de kliver in på BMW och köper en bil idag(så länge advantage edition finns).

Mvh
jh
1.252
jhellstrom
BMW 520D Touring 2012
Jag testade F31 idag i form av 328i. Vilken motor. Den känns verkligen tillräcklig. Svårt att se någon välja 320D med det alternativet. Vidare växlar som en dröm, betydligt smidigare än F11 520D.
Betterlead
Visst är det en fantastisk motor och automatväxellåda? Jag kör ju med en sådan bil sedan snart två veckor och jag har faktiskt aldrig ägt eller kört något finare, både motor och låda jobbar silkesrent.

Och kraftresurser finns det verkligen tillräckligt med. Rena rama trolleritricket de har gjort med den här konfigurationen.
jh
1.252
jhellstrom
BMW 520D Touring 2012
Betterlead: Japp, jag har varit inne på att byte till 535i tidigare och låta frugan ta över F11 520D. Men nu blir det nog en 328i manuell till mig och en V70 till frugan.
520DT är ju ingen jättebra kombibil egentligen om man avser transportera hem brädor, cyklar och annat i kupen.
0-100kmh på 6 sekunder är fullt tillräckligt.
Dessvärre lär väl inte bakdäcken räcka särskilt länge på en 328i bara :)
Hoppas att BMW får till bränslevärmare till 3-serien bara.
Visa användare
8.297
Grelle
Audi E-tron 55 -22
Seat Leon ST -17
jhellstrom, köper du en 328i istället för en 535i har du råd att unna dig några extra uppsättningar bakhjul. Sen angående att köra brädor och cyklar i bilen, de är ju då det är perfekt med släpvagn. Slipper man få fula märken som lätt kommer av dylika transporter.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.