AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
819.107

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 89 av 127
St
504
Stockholm-1
340i Touring
I3s
Ja flr 379 får man en 328 m-sport aut, hifi och advantage i alpinvitt. En fräsch färg och med m-inredning blir skinn överflödigt, eller iaf inte en lika stor förbättring. Det viktigaste i utr alltså. Varför då betala samma för en demobil eller 450 för en ny lagerbil? Bra prutläge nu alltså.
Bl
235
BlueScreenVW
BMW I4 edrive40 -23
Mini Cooper S -16


Såld: 320d Touring -10
Såld: 430i GC -16
Bra att diskussionen om rabatten på advantagepaketet nu tagit sig in i denna välbesökta tråd! Efter att ha läst några nyblivna nybilsägares forumtrådar (om offerter och liknande) så har jag förstått det som att man numera kan förvänta sig en rabatt på omkring 20-25.000:- utöver de 45-50.000:- i rabatt som man automatiskt får när man beställer en bil med advantagepaket. Då syftar jag alltså på en någorlunda välutrustad men långtifrån maxutrustad 328iA, som verkar vara det vanligaste köpet bland forummedlemmarna för tillfället. Precis som påpekas ovan så kommer alltså en 328iA med "listpris" på 450.000:- då att hamna omkring 380.000:- i slutpris.

Detta sätter fokus dels på de höga priserna på en del E91-modeller av nyare slag på begagnatmarkanden, dels på det upplevda behovet av en del tillbehör som ingick i vissa tidigare paket men inte i advantagepaketet. Avbländande innerbackspegel, till exempel. Synpunkter på paketkonfigurationen, någon?

Själv tycker jag att BMW varit mycket förnuftiga när man lagt in exempelvis xenonljusen, belysningspaketet och förvaringspaketet i advantage edition.
ma
27
magohl
330d F31
Såg nu att Advantage finns i Business Advantage Edition och då är det 70' i rabatt på listpris. Så då skulle man ju bara försöka hitta en lagerbil med ungefär den spec man vill ha och försöka få den med den rabatten + något lite extra kanske.

Finns det någon sökfunktion på bmw.se där man kan se lagerbilar hos alla ÅF samtidigt? Annars är det ju bara att klicka sig runt sverigekartan...
Pa
1.078
Passo222
BMW G21 330E M-Sport XDrive 2022
Re: magohol

Är det inte så att en bra o framåt säljare kan hitta den åt dig, dvs du säger vad du vill ha o han kollar hos andra ÅF och i för oss dolda lager... så jobbar man hos Audi...i Visby :-) Mvh
Bara FYI att verkstaden har åtgärdat spolarvätskelarmet för gott. De tömde och rengjorde behållaren och sedan fyllt på en blandning utan destillerat vatten (en blandning som klarar -18C).
Jag tror som någon här, att nivåkontrollsystemet är för avancerat för sitt eget bästa och är baserat på en mätcell/konduktivitetsmätare. Har inte haft något problem sedan 130207.

Visste inte vart jag skulle skriva detta.
Jag tycker advantage-paketet är riktigt vettigt och innehåller i princip det mesta man "behöver". Jag menar, vem köper en ny bil utan xenonljus och PDC idag?

Utöver advantagepaketet så skulle jag iaf lägga till det som "försvann" om man jämför med drive comfort, belysningspaketet, och allt vad dom nu heter.
Då är det ju i princip avbländbar innerbackspegel, eluppvärmd ratt och fällbara nackstöd bak som fattas. Då får man iofs inte glömma att larm ingår i advantage-edition.

När det gäller priser ficka jag i procent räknat på en lagerbil 22% mot ordinarie pris. Detta var ju vad bilen kostade innan advantage edition fanns .
Om man skulle speca en bil med advantage edition och lägga till det som finns i min bil, vilket är en mer relevant jämförelse, skulle rabatten ligga på dryga 16%

Mvh
Ja
709
Jacky Ickx
530dXA -16

BMW CS #08252
Fizbo: Advantage Edition innehåller belysningspaketet men som du nämner saknas avbländbar innerbackspegel, fällbara nackstöd och eluppvärmd ratt jämfört med de tre separata paketen Drive Comfort, o.s.v. Paketet ser ut som följer:

ZCE Advantage Edition
302 Stöldlarm
493 Förvaringspaket
507 Park Distance Control bak
521 Regnsensor
522 Xenonljus
544 Farthållare med bromsfunktion
563 Belysningspaket
6NH Bluetooth förberedelse Business inkl USB

/J.I
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Fizbo: vilka vinterdäck var det du satsade på och är du nöjd?
Tack herr Ickx för förtydligandet.

DLC : Det blev en uppsättnng Continental ts 830 wintercontact.
Det är runflat-däck i 225/45/18 på AEZ-fälgar.
Har inte kört så mycket för att ge ett ordentligt utlåtande men efter lite varierande körning på vågar och en stor parkering är min uppfattning att det funkar riktigt bra på allt utom blank is och underkylt regn/svart is.

Har inte kört särskilt "hårt" med bilen men testat att köraned Esp på, delvis av och helt av för att få en uppfattning hur det fungerar.
Jag har inga oroblem med överkänslig antispin som viss verkar ga med nordiska vinterdäck
Och kan tillägga att bilen har en fin balans och känns läthanterlig när det släpper och esp-ingreppet på delvis avstängt läge tillåter mycket större sladdvinkel innan det ingriper jämfört med Golf R med första versionen av ESP.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Intressant. Jag har mina funderingar om man "törs" ha centraleuropeiska vinterdäck men det låter som att det funkar. Det är väl ingen katastrof på is, eller?

Att esp är generösare än på golfen tvivlar jag inte på..
Jag provkörde en A5 med centraleuropeiska odubbade vinterdäck i december, tror det var några minusgrader ute, och det var bland det svampigaste jag åkt på. Min uppfattning kan ju dock skifta från bil till bil men det var ingen angenäm provtur. Väldigt understyrt och gungit.
DLC : Jag tycker att det fungerar bra. Körde odubbat på golfen utan problem.
Dubb är såklart bättre på is, utan tvekan, men jag tycker det funkar riktigt bra iaf med centraleuropeiska döck. Just continentaldäcen är ju bland dom bästa man kan köpa i den kategorin.

Krullo : just svampigheten som du beskriver har jag bara upplevt med nordiska vinterdäck. Sidoväggarna på centraleuropeiska däck är mycket styvare vilket gör att de känns som sommardäck nästan när man kör på barmark. Det är iaf min uppfattning.

Körde även en 330D M-sport på 18" pirelli sotozero och det kändes riktigt. Bra i kurvor på landsvägar och i hastigheter långt över det tillåtna.

Nokian hakka 7 däremot, som ju är sk nordiska vinterdäck, kändes betydligt mjukare än de centraleuropeiska jag jömför med.
My bad. Menade nordiska..
Vad ligger ni på i rabatt om man inte räknar med olika kampanjerbjudanden.
Alltså bil plus extrutrustning exklusive paketen?
Du
16
Duckblade
330d M-Sport PPK -13
Jag är också nyfiken på vilken rabatt ni har fått. Blir förvånad över vilka stora rabatter som har nämnts flera gånger tidigare i tråden - omkring 16%(!). Men jag kan tänka mig att rabatten räknas fram på div. olika sätt...

Det som är intressant tycker jag är det totala listpriset vs. köpeskillingen. Alltså t.ex. inte "jag fick 16% rabatt på bilen men ingen rabatt på paketen".

Själv fick jag 12,5% (70 TSEK) rakt av och är nöjd (eller var iaf...) med det. Då är det en förmånsbil, vilket vanligtvis brukar kunna ge bättre rabatter.

Jag fick 16%, tjänstebil. Tilläggas ej i Stockholm där jag bor. Bavaria i sthlm har något fel i dna stegen kan tilläggas. :)

Köper man privat så är det helt andra rabatter.
Jag fick 95KSEK rabatt på min bil. Ord pris 436400:-, rabatterat pris 341400:-

Om samma bil skulle köpas idag med advantage edition paketet och med tillägg för det som fattas i advantage edition skulle priset bli drygt 400 Ksek om jag minns rätt, så drygt 14-15% blir det väl.
Dock kanske man borde göra avdrag för larmets värde i räkneövningen ovan om man ska jämföra äpplen med äpplen.

Min bil var dock lagerbil vilket nog innebär en större prutmån än om man beställer ny bil efter egen spec.

Mvh
Fizbo, privat eller bolag? Avtal?
Ro
27
Rotkiv
F31 320xd vit m-sport ppk
Oj ni verkar ha fått bra priser, skrev på kontrakt innan jul på en 320xd m-sport ordinarie pris var någonstans 537 tror jag, ska betala 487 för bilen och då är det inte ens vinterdäck med. Har tagit den på firman som leasingbil
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.