AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
817.233

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 85 av 127
Boos32s: jag har inte testat spotify än då jag inte har premium längre/ännu. Via USB och iPhones egna musikspelare fungerar cover art, playlists ok. Via BT fungerar ej playlists eller cover art. Alla låtar spelas upp i bokstavsordning. Antar att BT-protokollet är begränsat. Men du har fått spotify inkl. playlists och cover arts att fungera bra?
F.ö. fungerar Google maps ok samtidigt som man spelar upp musik. Musiken sänks när vägdirigeringen talas ut. Men på indriveskärmen ser det ut som att telefonen ringer upp mitt eget nummer för varje gång man får dirigering.
Spotify funkar via bt med spellistor dock inte alltid. Cover art funkar inte via bt och ska inte göra så heller när man kör Spotify. Det som retar mej är att jag inte får de ät att funka med snapin kör man på lite skogsvägar så har man ju helt annan mottagning med luren där nere också.
älgen
Någon mer än mig som fått vänta på gummimattorna fram?. Har inte fått dom än fast är det är 2 månader sedan jag fick bilen. Tycker det är både dåligt och märkligt,hur svårt kan det vara att producera gummimattor?
älgen: Jag har inte fått mina än och jag hämtade ut min bil i 4:e september...
obban: Nu kör jag via USB så vet inte om det blir någon skillnad, men det fungerar inte att trycka på volymknappen som man skall göra i vanliga fall för att pausa?
Kr
205
KrilleKill
BMW 530e G30 -18
Hej alla!

Har följt den här tråden ett tag nu. Ni som har problem med iOS och musikuppspelning, har ni provat senaste uppdateringen MN-1.23.4 TN-1.23.2?

I release notes står det bland annat att man förbättrat kompabiliteten för iOS 6.

Länk

Har uppdaterat min telefon till iOS 6.1 precis och tänkte uppdatera bilen ikväll.
Ho
37
Holman85
X5 xDrive 50e - 2024
Mina bromsar skriker fortfarande vid minusgrader och bilen har nu rullat 1100mil!
Imoralot: Hej. Nu har gjort lite hemmaforskning inklusive labbar.

Det har inte fungerat att pausa för mig när man avände muteknappen när jag strömmade musik via USB. Dock efter dagens mjukvaruppdatering av bilen (installationsversion UPD01006.bin, 1. www.bmw.com/update 2. skriv in VIN-nummer 3. Ladda hem senaste mjukvaran) har flera bitar fungerat bättre.
1. Allt känns något kvickare både BT och USB.
2. Email- och SMSnotiser fungerar bättre i idriveskärmen.
3. Internetdelning via BT för att uppdatera tjänster fungerar bättre.

Dock får man pausa musiken med iphones kontrollknappar när man strömmar musik via BT fortfarande.

Älgen: Jag hade rest. på mina mattor. ÅF plockade bara från en annan ny bil :). Riktigt bra service.
Krillekrill:Såg att pdfen heter UPD05004. Hittar inte den någonstans. Varifrån laddar du hem dina uppdateringar?

Tack på förhand.
obban: Jag körde via BT i början med min bil och har inget som helst minne av att jag inte kunnat pausa genom att trycka på mute. Skall testa igen nästa gång jag kör. För via USB fungerar det utmärkt (även innan senaste uppdateringen då min inte är uppdaterad) att bara trycka på mute.

Använder också iPhone BTW.

Ang. uppdateringarna så tror jag det hänger lite på vad den heter om man har business nav, pro nav (nya/gamla) eller ingen nav.
Om du söker på en F31 med den uppdaterade 609 navigationen så heter filen UPD05004. :)
Kr
205
KrilleKill
BMW 530e G30 -18
Försökte läsa in UPD05004.bin men fick felmeddelande att den inte var kompatibel. Har fortfarande version TN-001.020.022 MN-001.020.022. Någon annan som lyckats?
Imolarot: tack för svaren. Tycker fortfarande att det ska finnas en play/pause -knapp i idrivegränssnittet :-).
Hmmm, kanske borde jag vara lite omanlig och läsa manualen nån gång men hur fasen är start/stopp-funktionen tänkt att fungera? Den verkar inte alltid vara aktiv.
Ibland när man stannar så tänds en symbol med överstruken start/stopp-symbol utan att jag aktivt stängt av funktionen eller har kört i sport/sport+.
När jag då trycker på start/stopp-deaktiveringsknappen så släcks symbolen i displayen men lampan i knappen lyser istället med ett fast sken, alltså start/stopp är avstängt(?).

Fizbo: Det är samma grejer (BOSCH?) som sitter i de flesta bilar. För att start/stopp funktionen ska fungera så ska några parametrar stämma överens. Bl.a. bilens temp, utetemp, vad som är igång (AC osv.). Yaris som jag ägde stod det att start/stopp fungerar ner till +4 Celsius. Dock när man stängde av ACn i bilen (vilket krävde mindre ström) kunde start/stoppfunktionen aktivera sig t.o.m. vid -14 celsius. Hur länge bilen var avstängd berodde också på alla dessa parametrar.
Tack Obban!
Då slipper jag läsa manualen :)
Det mejkar ju sense att det är en hel del parametrar som styr.
Tyckte dock att det var lite märkligt att start/stop var aktivt ena dagen när det var -15 grader och inte två dagar senare när det var plusgrader.
För övrigt kan jag efter nästan 30 mil och en helgs ägande av min 328 sammanfatta det hela med att jag är mycket nöjd med bilen.

+ Plus
0.9l/mil med en hel del stadstrafik och en hel del korta sträckor är riktigt bra för en helt ny bil i sträng kyla och med 18" friktionsdäck.
Fantastiskt fin drivlina, automatlådan och motorn fungerar perfekt tillsammans.
Grymt välbalanserad. Lätt att känna vad bilen gör och lätt att rotera bilen i kurvorna.
Bra stolar och mycket bra(för många) inställningsmöjligheter. Kanske lite i smalaste läget men funkar bra för mig. Jag har sportstolarna.
Sportchassiet(passivt) känns bra avvägt än sålänge. Inte testat med sommardäck på sommarväglag så borde kanske vänta med uttalande :)
Förvånansvärt bra ljud i standardstereon! Har även lyssnat på hifi-högtalartillägget och kan inte säga att det var någon större skillnad förutom möjlighet till högre ljudtryck möjligtvis.
Båda systemen har en del besvärande resonanser i framförallt basområdet. H/K-systemet har jag inte lyssnat på men verkar vara bättre(förmodligen).


- Minus
Lite bullrig(kan bero på däck) samt lite högt vindljud runt a-stolparna.
Småslamrigt från hjulupphängning över potthål. Klart sämre än exvis Audi A4.
Trist motorljud, särskilt på låg belastning och varv under inkörning.
Iphone 5 funkar inte via usb. Kanske fw-update enligt ovan hjälper.


Fizbo: Kul att läsa dina reflektioner.
Enligt PDF:en för senaste uppdateringen (UPD01006) finns Iphone 5 med.
Sådär nu har jag gjort uppdatering på både bil och telefon. Dock med samma resultat. Jag kan fortfarande inte styra Spotify från snapin. Dessutom testade jag att ladda ner en iTunes låt. Då blev det ännu värre. Nu vägrar den spela spotify från adaptern över huvudtaget. Så fort jag sätter på spotify så bryter den och sätter igång iTuneslåten. Blir ju lite drygt om man bara har en sådan låt. Dock så funkar cover art på iTunes . Blir galen av det här.
Kr
205
KrilleKill
BMW 530e G30 -18
boos32s: Så har det varit för mig hela tiden. Du kan inte ha iTunes låtar i mobilen för då hoppar den över från Spotify till det när du kopplar in med snap-in adaptern. Men du lyckades alltså få in uppdateringen UPD05004?
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.