AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
821.969

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 73 av 127
Visa användare
882
Vitoco
*Soon* G08 iX3 Charged Plus Carbon Black
----------------------
Tidigare:
E90 320i M-Sport TiAg 08-12
F31 328iA+ M-Sport 12-22
Grattis till en fin bil :)
tackar! längtar!
Har lusläst forumet men hittar inte så mycket om vad folk tycker om Hifi-paketet. Några tankar och kommentarer?
To
935
Tomas
Honda CR-V 2008
Mazda 323P 1998
Någon som vet när Xdrive kommer till F31?
Är det inte från decemberproduktion eller minns jag fel?

/Anders
Visa användare
882
Vitoco
*Soon* G08 iX3 Charged Plus Carbon Black
----------------------
Tidigare:
E90 320i M-Sport TiAg 08-12
F31 328iA+ M-Sport 12-22
Hade Hifi på e90n och jag var väldigt nöjd med det, schysst tryck och klang och går att spela lite högre utan att det distar. Valde dock Harman kardon nu då jag kände att jag ville ha mer helt enkelt, velade lite först för jag var ju ändå nöjd med Hifi innan men.. skillnad är det :)
Visa användare
1.140
Joofa
G21 330iA x-drive Touring -20, M-sport, Dravit Grey
obban,

jag tycker Hifi duger gott. Betydligt bättre än standard.
Si
3.020
Sim
F11 530dA
i3
Någon som har valt Xenon med kurvljus samt helljusassistent? Det verkar fungera helt fantastisk i nya 3-serien, då den kan använda helljuset aktivt också! Dvs bländar ner på vänster helljuslampa och riktar höger helljus mot vägkanten fast du har mötande trafik!

Länk
St
55
Stefan_
F31 328i
Nu såld e92 335i
obban,
jag hade HiFi i e92 (coupén) tidigare och har HiFi nu i F31. Jag tycker det är märkbart bättre ljud i F31 än i e92. Jag är nöjd.
Det är klart att framför allt en bredare och djupare ljudbild (mer scenkänsla), och lite mer djup i basen kunde varit önskvärt. Men jag tycker det är en ganska balanserad ljudbild, med helt ok tryck i basen.

Det jag saknar i ljudbild och djup i basen är jag inte så säker på att de dyrare std-systemen åstadkommer heller. Hittills har jag aldrig hört ett std billjudssystem som levererar i nivå med vad många billjudstävlingsbilar åstadkommer (för samma peng). På Fifth Gear (om jag minns rätt) testade de dyra anläggningarna i Audi, Jaguar och Bentley och det var en del som saknades även där...

I e92 fick jag möjlighet att lyssna på standard-kit som jämförelse till HiFi, och det lät inte bra... inget jag skulle velat ha. Vet dock inte hur det är i F31, men gissningsvis är det inte så roligt i F31 heller. Men som sagt - HiFi känns som ett helt ok val!
Ho
37
Holman85
X5 xDrive 50e - 2024
Standardljudet är helt ok tycker jag, Glömde att ändra till hifi när jag beställde men blev överraskad över ljudet i standard utförandet!
jag måste få flika in i diskussionen ovan. Jag har alltid när jag själv specat bilar valt HiFi Professional eller Harmon Kardon. När jag dock nu hastigt i september valde att "hoppa av" min tidigare specade 320dT F31 för den blev för liten och valde istället en 520dT F11, så var det tvunget att bli en lagerbil. Den är således specad som typisk förmånsbil, dock med M-sport, men endast med standardljudet. Jag måste säga att jag är positivt överraskad, då det första jag gjorde när jag åkte från åf var att besöka en bilradiohandlare för att kolla hur jag uppgraderar. Funderade sen lite och bestämde mig att jag har sannolikt inte bilen så länge så det är bara bortkastade pengar. Nu när jag har vant mig så fungerar det ändå helt okay. Givetvis med skillnader men saknar isåfall mest hårddisken att lagra musik på som man har på Hifi prof. Ljudet i sig, när man som jag mest lyssnar lite på reklamradiokanal till och från stan lite turer på cirka 30 min vardera, så funkar det ändå helt okay. Så beroende på budget så kan det finnas andra tillval som kan vara viktigare om man nu ex vis har förmånsvärde och liknande att tänka på. Saknade då mera navin när vi nu var i Finland några dagar och skulle leta fram bokat hotell och inte vill mobilsurfa utomlands.

/Anders
Är det förresten någon som tagit ut en 330d F31? Vore kul att höra lite kommentarer. Man blir rätt småsugen på en sådan demobil som börjar komma ut några stycken nu, bra mycket bättre prissatta en att speca en ny själv.

/Anders
To
935
Tomas
Honda CR-V 2008
Mazda 323P 1998
Byter man aldrig högtalare och sånt själv i efterhand idag? Det var mer eller mindre standard när jag var yngre att man skulle byta stereo, och det skulle vara slutsteg och delningsfilter o allt vad det hette. Prylarna som sattes i bilarna från fabrik var rena skämtet mot det man monterade i själv. Men det kanske är annorlunda idag?
Tackar för alla bra svar ang. ljudsystemet. Mycket konstruktiva. Med känsla:Medföljer verkligen hårddisk till hifi pro-paketet?
Är det dumt att inte välja dubbdäck? Nu har jag valt dubbfria då det funkat bra med förra bilen (visserligen en Yaris) men finns det nackdelar med dubbade förutom områden i centralaste stan där det råder förbud pga höga partikelföroreningar.
Idag tror jag bara de främsta "ljudnördarna" ursäkta dåligt ordval, menar inget illa, byter ut ljudet mot eftermarknadsljud. HiFi Professional DSP i femman och Harman Kardon i trean räcker väldigt långt för de flesta. Men visst känner jag igen vad du skriver Tomas, jag bytte alltid ut system längre tillbaka men det är många år nu sen senast. Kollade till min F11 nu i september och för cirka 10500 kr kunde man få ljud som enligt dem var bättre än HiFi Prof. Men jag passade.

Obban jag föredrar dubb men det beror ju förstås på var man kör och hur man utnyttjar bilen. Vi bor lite utanför stan och till och från så är det rätt så mycket rådjur, harar och rävar som kan dyka upp på vägen i mörkret och då föredrar jag helt klart dubbdäck för bromssträckan är överlägsen. Även i stan kan man behöva bromsa och stanna snabbt och därför har jag aldrig ens funderat på att köra dubbfritt. Men läste i vår lokalblaska idag att nu skall man tydligen ev börja ta ut avgifter i Uppsala för dubbdäck, helt sjuk idé när folk väljer att köra med säkrare däck.

/Anders
Haha! Bor faktiskt relativt centralt i just Uppsala. Fattar inte vad de över huvudtaget håller på med vare sig det gäller parkeringsplatser, p-avgifter eller dubbäcksförbud i stan. Sen klagar de på alla stormarknader som alla kör till och "dödar" handeln i stan.
Får ta mig en tänkare gällande dubbdäcken. Kanske ett bättre val i längden.
Obban, aha kul, jag bodde tidigare många år i Fålhagen men har nu lämnat stadslivet för ett villaliv utanför stan istället :-)

/Anders
No
5.161
Nockenwelle
Tesla Model 3 Long Range 2020
Jag bor också i Uppsala och har kört dubbfritt sedan 2003. Det har fungerat utmärkt, men å andra sidan är det sällan jag är ute på småvägar med dålig snöröjning under vintern.
Håller för övrigt med om stadskärnan, handel och stormarknader i stadens utkanter. Jag bor i Norby och det är inte ofta jag köper något från affärer i centrum.
Verdi
Jag bor 50 meter från Kungsgatan. Får inte dispens eftersom garagets utfart är mot Dragarbrunn. Innan de öppnade Strandbodgatan hade jag en rätt lång omväg då jag pendlade norrut varje dag. Åkte jag runt till södra påfarten på E4:an blev det typ 9 km längre per enkel väg. (fanns kortare alternativ men de tog längre tid)

Skickade mail till alla politiker som satt i beslutande nämnd. Fick ett svar från _en_ politiker. En miljöpartist som mest tyckte att jag skulle vara tacksam för att luften skulle bli bättre och att jag minsann kunde åka på Dragarbrunn istället.

För er som inte bor i Uppsala så är Dragarbrunnsgatan nästan som en gågata och full med cyklister, barnvagnar, pensionärer... Där vill iaf inte jag sitta och åka varje dag.

Nu är det dock inga problem för mig personligen längre. Tycker bara det är förjävligt att politiker uppmanar till däck som, enligt UNT, har 43% högre risk för dödsolyckor än dubbdäck. Och den siffran är väl säkert över hela vintern och inte bara de dagar då det är snorhalt, för då är väl skillnaden ännu större...
håller helt med dig Verdi! Speciellt nu i vinter lär det bli problem om och när det blir snö och halt, när så många gatukorsningar byggs om, stängda trafikljus mm.

/Anders
St
55
Stefan_
F31 328i
Nu såld e92 335i
Är det nån mer än jag som irriterat sig på att det inte går att fälla upp vindrutetorkarna då de slår i motorhuven?
Såg dock detta svar på f30driver's forum utifrån samma frågeställning:
"In the manual it say switch ignition off then press wiper lever upwards beyond the resistance point and hold for 3 seconds until wiper comes to a stand still in a nearly vertical position"
Nån som provat? Känns ju sådär att pressa förbi "resistance point", om man inte säker på att det blir rätt...
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.