AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
820.916

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 123 av 127
Wi
2.014
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Är inte inne här så ofta längre och hade missat ditt svar, DLC. Har en vibration på min också som varit med i stort sett hela vägen, kommer mest i jämn fart runt 90-100 km/h så det kan säkert vara något annat än din. Har haft den inne några gånger och inte kommit vidare så jag har accepterat den som en egenskap nu, men det är störigt att det ska behövas.
Jag har några funderingar inför ett förestående köp av en ny F31.

1. Bilen har auto start/stopp-funktion. I broschyren står att motorn stängs av efter en kortare stund när den står stilla. Hur lång tid är en "kortare stund"? Kan man stänga av denna funktion?

2. Alla nya bilar har däcktryckscensorer. Innebär detta att man måste åka till en BMW-verkstad för omprogrammering om man själv byter till sommarhjul eller kan man själv göra denna omprogrammering?
1.
Ca 1 sek.
Ja den går att stänga av mha av ett knapptryck.
Se t.ex:
Funktionen är även inaktiv då det är kallare än +3 grader, om motorn inte är driftsvarm, har låg batterispänning, eller hög temperaturinställning på kliman mm.

2,
Om hjulen du byter till har däcktryckssensorer ska du inte behöva göra någonting, alternativt en enkel reset i iDriven.

Betterlead
Hej

Min stängs av närmast omgående. Känns ibland som att jag knappt hunnit stanna bilen. (Jag har automatlåda)

När jag bytte bil i slutet av november, behöll jag mina vinterhjul som inte hade sensorer i ventilerna. Efter info om att jag i så fall skulle få köra med en varningslampa tänd, när vinterhjulen var på, bad jag verkstaden om att montera ventiler med sensorer på dessa. Det var inte jättebilligt... Med 10%rabatt, ändå 2842 kr inkl moms.

Passar på att berätta, att 2016 årsmodellen som jag nu har, har ett helt annat motorljud. Faktiskt några dB högre enl spec, men jag misstänker att man vill efterlikna en sexas brum. Jepp, det låter lite "tuffare". Till detta, beroende på inställning, Sport, Comfort eller Eco, låter det annorlunda.

För övrigt, jag hade inte adaptivt chassi på min 328i (2013). Nu har jag på 330i:n.
Inser att det,,, bara finns inte att missa adaptivt chassi när man specar sin nya bil. Helt underbart att slippa köra omkring med det styvare sportchassit på Lunds gropiga kullerstensgator. Som natt och dag mot tidigare.
Däckkostnaden blir högre framöver på grund av de nya däcktryckssensorerna. Jag kollade lite på Youtube. Livslängden på batterierna är 5 - 7 år. Sedan måste man köpa nya sensorer eftersom det inte gå att byta batteri. Jag förmodar att bilen blir underkänd vid bilbesiktningen om man kommer dit med icke fungerande sensorer.
Jo
212
Jore
Tesla Model 3 -21
Tesla Model 3 -19 (Såld)
F31 318dx -15 (Såld)
E91 320d -11 (Såld)
Det är dock inget krav på att ha däcktryckssensorer i Sverige.

Syftet med systemet är att man ska få bättre koll på däcktrycket, vilket transportstyrelsen tycker att vi i Sverige redan har i och med att vi skiftar däck regelbundet.

Länk
Visa användare
296
LGstar
F11 530da -16 M-sport
innovation edition
X-drive
night-vision
Led
EDC
softclose
stolvent
finns två olika system gällande TMPS

indirekta och direkta

indirekt= mäts via ABS...har det på min års -13

direkta= givare i varje fälg,,,,dyrt alla nya bmw nurätta mig om jag har fel

mvh
Visa användare
296
LGstar
F11 530da -16 M-sport
innovation edition
X-drive
night-vision
Led
EDC
softclose
stolvent
fel

ska vara TPMS


Tire Pressure Monitoring System
Den där artikeln verkar ha glömt att ett ännu viktigare argument än miljön är säkerheten, att få reda på om du har pyspunka eller om du har ojämnt (även för högt) tryck i bilens däck.
Att just byte mellan sommar och vinterhjul skulle vara skäl för Sverige att inte kräva TPMS verkar inte heller så genomtänkt... Alla skiftar inte hjul, en del ställer undan bilen på vintern, andra byter själv osv, och öht så är väl inte bytet nån garanti för att man kollar trycket... Dessutom kör man ju flera månader med respektive däckstyp, ett problem med trycket kan ju uppstå när som helst under tiden... Riktigt svaga argument, typiskt svenskt...

FP
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Wiberg: låter inte helt olikt mitt beteende. Det blir lite annorlunda med vinterdäck så det beror kanske delvis på däcken. Har börjat acceptera det som en feature. Bilen snackar väldigt mycket med föraren via ratten på gott och ont ;)

Bakluckan såg bra ut vid inspektion i alla fall.

En sak jag såg igår var att mina performance golvmattor fått ett hål.. Det efter tre somrar. Lite risigt.
Go
295
GoC
MB GLC 220d
Jag fick vibrationer vid 110-120 i min F11 efter ca 5500 mil.
Klagade på detta på 6000 mil servicen, men det var inget fel sade dom, kanske däcken som var obalanserade, men inget fel på dom.
Vide byte till vinterdäck, ca en månad efter servicen visade det sig att vänster bak var helt slut på innersidan, vilket inte hade noterats på service och detta var upphovet till vibrationerna.
Gjorde fyrhjulsinställning som visade på 2 graders fel hjulvinkel på vänster bak, som jag naturligtvis konstaterat att det var fel på pga av slitaget.
Vit inte hur det är på F30 men F10/11 är väldigt känsliga på hjulvinklarna och detta bör enligt verkstad kollas ganska ofta, räcker att köra ner i ett potthål eller en trottoarkant för att dom skall komma i olag.
Wi
2.014
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Kan ju vara värt att kolla upp vinklarna vid tillfälle. Min bil har haft vibrationerna hela tiden, märkte det tydligt när jag bytte till vinterdäck första gången men känner de nu även med sommarhjulen på. Kanske tydligare med slitna däck, blir nog inte RFT nästa gång så får jag se om det märks någon skillnad med vanliga däck.
Jamtime
Hej alla! Ny medlem och nybliven förstagångsägare av BMW här! :) Det blev en alpinvit F31 318d med M-sport, 1200 mil och nyskick. En underbar bil, jag är döförälskad! Trots slamrandet från dieseln som jag inte är van vid samt annorlunda motorkaraktär. Har kört en Audi A6 2,4 V6 bensin de senast 6 åren, och tystare/smidigare maskin får man leta efter. Men det var bränsleförbrukningen som styrde denna gång, samt att det knappt går att hitta begagnade bensinare och att jag bestämt mig för en F31 2015 med Max 1500 mil. Så diesel blev det, får se om jag vänjer mig.. :) I övrigt så är bilen spot on!
We
1.892
Westersund
BMW M2 LCI -18
BMW 520DA Touring M-Sport -12
BMW Z4 M Coupe -06
BMW M3 -02
BMW Z3 Coupe -99
BMW 740i/6 -96
BMW M5 3.8 -92
BMW M535i -87
Grattis till bilen, kul att du valde BMW. Välkommen. :)
Jamtime
Tack! Jo jag valde denna BMW, trots alla varningar kring N47 och kamkedjan. Men jag resonerade som så, att motorn verkar vara driftsäker i övrigt. Och vid detta laget (bilen byggd januari -15) så borde BMW åtgärdat detta till den grad att kedjan är det sista som går sönder i denna motor. Men, den som lever får se. Jag tror många skulle vilja/kunna argumentera emot mig.. =)
Läs igenom hela denna tråden så hittar du lite smått och gott om det mesta, bla garantiåtgärder som bär göras om det inte redan är gjort
Jamtime
Absolut! Det är bara 2456 poster i denna tråd.. ;)
Ingen anledning att vänta med andra ord :)
Ska kränga på nya däck på mina 19" innan försäljning, passar dessa:

245/35 19
255/35 19

Original sitter det:

225/40 19
255/35 19

Fått bra pris på ett par Pirelli men osäker om framdäcken kommer se roliga ut.
M3
1.024
M34ever
M340i -20 "First Edition"

http://www.garaget.org/madick1
Lite konstigt med olika bredd fast samma profil kanske blir ju olika rull omkrets. Kör på 245/35 runt om om inte du kör staggered

Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.