AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
821.964

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 121 av 127
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Det är ju inte ofta man använder tutan, jag hade inte märkt något med tutan och har inte fått något felmeddelande. Jag har inte heller märkt eller fått något meddelande om det tredje bromsljuset.

De nämnde ca 1200 per tel, men vet inte om det var monterat och klart.
Återkommer när jag vet.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Ja, återkom! Hör gärna med dem om det är enkelt att kolla själv om ett horn är trasigt (typ sitter separerade så det går att höra). Min andrabil (Fabia -14) har en monstertuta i jämförelse med bmw och så minns jag det inte från början..
Det är stor ljudskillnad på entons tuta och normala tvåtons, jag lovar att alla kan höra skillnaden. Ger inget felmeddelande, och bortfall av ena tutan är inte direkt en säkerhetsrisk liknande bortfall av lampor osv.
Har inte kollat hur de sitter på F31 men borde inte vara svåra att byta om man vill skruva själv. Köpte tidigare ett utmärkt kit med två horn på Biltema till husbilen, 149:- och tutar på hur bra som helst.


FP
Visa användare
371
P-OA
G30 530e -20
I01 i3s -22
@folke: vetefan om jag hade velat köra runt med en biltema tuta på min F31:a ;)
Låter jäkligt skumt och synd att BMW inte kör goodwill, inte fan ska en tuta hålla i bara 2 år (börjar fundera om det kanske är Biltema tuta från fabrik...).
Well, BMW tillverkar inga signalhorn själv, inte Biltema heller.. tänk om...)
Nu skrev jag att jag bytt på husbilen, mest som upplysning att det inte behöver kosta så mycket om man inte vill punga ut med verkstadens priser.

FP
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Jag åkte på 3300:- när jag hämtade ut bilen.
Signalhornet kostade 1271:- inkl montering och moms
Det tredje högt monterade bromsljuset gick på 2055:- monterat inkl moms.

Verkligen premiumpriser, önskar att det även var premium kvalitet....
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Försökte verkstan få till good will? Knappast vanligt att ett signalhorn går sönder efter drygt två år.
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Jag åkte på 3300:- när jag hämtade ut bilen.
Signalhornet kostade 1271:- inkl montering och moms
Det tredje högt monterade bromsljuset gick på 2055:- monterat inkl moms.

Verkligen premiumpriser, önskar att det även var premium kvalitet....
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Jag försökte verkligen prata med dem och frågade flera gånger hur det var möjligt att dessa saker går sönder på en såpass ny bil.
Fick inget bra svar och sexan konstaterade kort att garantin har gått ut...
M3
1.024
M34ever
M340i -20 "First Edition"

http://www.garaget.org/madick1
Bmw bryr sig bara om företagskunderna idag de värnar inte om entusiasterna som har kört bmw alla år från den tiden när en BMW faktisk höll premium kvalitet.

Man skall nog tyvärr bara äga en BMW med garanti idag frågan är om det verkligen är värt det?

rn
4
rnr1984
F31 320xd -13
Har läst igenom hela tråden och ser att vissa av er andra också har/haft problem med förarstolen på f31. Mitt problem med sportstolen uppstår när jag svänger och det låter som ett klickande ljud samtidigt som något känns löst i mitten på höger sida av ryggstödet. När kupén är kall så dröjer det oftast ett tag innan klickandet startar. Har varit in till min bmw handlare många ggr men det har inte blivit bättre trots att bl.a själva ramen till ryggstödet bytts ut. Är det någon som vet vad felet kan bero på och hur det går att lösa?
På min bytte dom ramen, inte haft något sen dess.
Wi
2.029
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Samma här, dom bytte en del och det försvann. Ska se om jag kan se vilken del på kvittot när jag kommer hem. Tror dock att det var snarare någon del i infästningen av stolen de bytte. Lätet lät som det kom från ryggstödet men kom snarare från själva infästningen.
rn
4
rnr1984
F31 320xd -13
Wiberg: låter bra! Det hade varit guld värt att få reda på vilken del det kan röra sig om. Är så äckligt trött på det klickande ljudet :)
Wi
2.029
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Nu har jag läst kvitto! Delarna som byttes var:

52107243526 Sittmekanik
52107243525 Sittmekanik

Kollar man realoem så är det hela ramen för sittdelen, för vänster och höger framstol.
Betterlead
Snart har tre år förflutit sedan jag fick min F31 Melbourne red 328i M-sport. Det är alltså dags att byta och det blir en 330i Alpinvit denna gång. Det handlar i alla avseenden bara om en facelift, men 328:an jag haft, är tveklöst den bästa bil jag någonsin ägt eller leasat - inte minst körglädjemässigt. Provade en Merca C-klass, bara för att få en "second opinion". Och,,? - No way José. Inte en chans. Basta caramba! Var på förhandstitt av nya A4:an som kommer om ett par månader - Denna Audi ser i princip fortfarande ut som en brödlimpa med getabocksskägg. Det gör väl alla Audi de senaste 20 åren. Ingen skugga på interiören dock. Båda alternativen har sina plus interiört. Varje på sitt sätt.

Bilen är faktiskt redan beställd, men jag tvekar fortfarande på hjulen. Valde faktiskt först att inte byta ut originalen - endast 18" stjärneker 400M. Nu blev jag sugen på Stjärneker 407 (19") men när jag testar att lägga till dem i konfiguratorn blir det protest. Är det någon som vet varför dessa inte fungerar med M-sport?

I övrigt denna spec som går utanpå M-sport-paketet:

Takreling i borstad aluminium.
Exteriörlist satinerad aluminium.
Nav. pro (Innehåller ju lite extragodis som jag varit utan i tre år)
Eluppvärmd ratt ("En gåva från gud" - precis som stekt bacon)
Aut sportvxl-låda m, steptronic
Tonade sidorutor bak och bakruta
Aut avbl.bar backspegel
Adaptive M suspension (Det blir spännande, har inte idag)
Park distance control (PDC) bak & fram. (Fegt, jag vet.)

Ja, det var väl det hela. Klart jag vill ha MER, men det finns gränser...
Kan ju vara värt att kolla med handlaren om han kan plocka hem ett set 407 och göra ett byte innan bilen lämnar hallen, om bilen nu inte får specas så från fabrik.

Oavsett så hade jag bytt till en annan modell, 400M är riktigt tråkiga. Verkar inte heller helt enkelt att bli av med dom för rätt värde på blocket, de jag har sett har slumpats bort begagnade med däck. Lär vara en förlustaffär att kränga dom nya.

Med tanke på att du har en 328 idag så lär du redan ha vinterhjul, annars så hade ju det varit en lösning.

Visa användare
882
Vitoco
*Soon* G08 iX3 Charged Plus Carbon Black
----------------------
Tidigare:
E90 320i M-Sport TiAg 08-12
F31 328iA+ M-Sport 12-22
Vi firade vår 3 års-dag i fredags, nu rullar vi vidare med helförsäkrat!

Betterlead, missa inte adaptiva farthållaren - grymt tillval som funkar klockrent och faktiskt används, dvs inte bara en kul grej att visa upp eller leka med några ggr. Panoramataket är även det värt varenda öre! Värt att fundera över, lycka till!
XC
470
XC60
Rishög
Tidigare
F11 530d xDrive -14 LCI
F11 520d xDrive -14 LCI
F11 525d xDrive -12
Adaptive LED, har det på min F11 och det är fantastiskt bra och en av de tillval jag är mest imponerad och nöjd med. Dessa och HUD är de avgjort bästa tillvalen enligt mig.
kalle68: Mitt ena signalhorn hr också gett upp. Tyvärr det ljusa av dem så när jag tutar börjar folk snarare skratta än att bli uppmärksamma på fara. ;) Hämtade ut bilen i april 2013 och garantin gäller således inte för mig heller. Otroligt dålig kvalitet på en premiumbil.

Sedan upptäcktes rostbubblor på bakluckan, jag hade inte uppfattat dem och hittade inga heller när jag kollade senare så det verkar vara ett lite välkänt problem hos verkstäderna. Men rost efter 2,5 år? En tuta som slutar funka efter 2,5 år och som jag dessutom får pynta 1200:- för.

Och ni som säger att BMW bara bryr sig om företagskunder så behöver ni inte oroa er, de har aldrig hjälpt mig något som företagskund.

Det blir inte en BMW för mig nästa gång.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.