AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
817.239

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 12 av 127
men går det alltså inte att beställa värmare från fabrik till F31? känns väldigt märkligt på en så pass dyr bil 2012, hittar inte denna options i konfiguratorn.

/Anders
Visa användare
7.622
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Värmare finns inte heller till X3 så det verkar bara finnas till 5-serien och uppåt. Men är detta verkligen en dealbreaker? Beror ju förstås på hur långt norrut man bor och vilken tillgång man har till carport eller varmgarage...
nej det är sant Kristoffer, ingen dealbreaker men om man har tillgång till värmaren på en bil som vänjer man sig snabbt med att trycka på fjärren en stund innan och när man sätter sig så är bilen varm. Man behöver ju inte hålla på att montera värmare och sen med sladd till eluttag osv. Har garage men där står som regel en annan bil som man inte använder dagligen. Rätt synd att man ändå inte erbjuder detta till 3-serien även om den är sjukt dyr till 5-serien, vill minnas att det är cirka 16-17 tkr.

/Anders
St
504
Stockholm-1
340i Touring
I3s
Det fungerar ju bra med en värmare som handlaren installerar i samband med leverans.
Såg förresten att någon diskuterade panoramatak tidigare. Vet någon om bilen verkligen blir tyngre med det (på pappret) eller hur är det med det. Kör ju husvagn och då har man ju vikten att tänka på. Jag kollade på några E91 med och utan panorama. Dom hade exakt samma totalvikt.
No
5.161
Nockenwelle
Tesla Model 3 Long Range 2020
Jag tror inte bilar typas individuellt. BMW typar en basutrustad bil och sedan står det värdet i papprena oavsett extrautrustning. Undantaget är om du importerar en bil. Då brukar den vägas vid registreringsbesiktning.
Ja så tror jag också det är. Det är ju samma med dragkrok nuförtiden den höjer ju inget heller.
jh
1.250
jhellstrom
BMW 520D Touring 2012
Lite märkligt att de inte erbjuder värmaren till F30. Till nya X3 skulle det ju komma efter hand var det ju lovat. Det finns som option i tillbehörskatalogen.
Det säljer väl inte lika mycket bilar som headup displayer och liknande trams.
Men en option som man verkligen har nytta av och som är grym i komforthänseende bemödar man sig inte med.
Mi
1.167
Micleg
iX1 msport 2023 med mycket utrustning
F11 520d -15 X08 HK HUD nav ACC/radar NightVision
Det kommer värmare till F3x men det dröjer. Webasto har inte gjort klart grejerna för fabriksinstallation åt BMW sa deras support. Vet inte hur lång tid det tog för den att komma till E9x, var inte i BMW-racet på den tiden.
Mi
1.167
Micleg
iX1 msport 2023 med mycket utrustning
F11 520d -15 X08 HK HUD nav ACC/radar NightVision
Jag har värmare plus defaladdare till min E90 men jag har nu insett att jag inte ska vänta eller ens bekymra mig över det. Har alltid, oavsett om det är BMW eller Saab, problem med batteriurladdning.

Med värmaren får man inte det elektriska elementet som ger värme så snabbt i kupén. Kompletterat med rattvärme och BMW:s supervärme i stolarna så tror jag att jag klarar mig med en elektrisk kupevärmare. Dieselvärmaren grejar ju inte motorn i alla fall.
Håller på och konfigurerar vår nya F31 och finslipar just nu på detaljer. Ni som har beställt. Vad har ni valt för interiör respektive accentlist? Interiörlisten lyckas jag ändra till bosatad alu. men sen verkar det ju som man kan välja annat än den röda som är standard på Sportline. Men konfiguratorn vill inte ändra det.

Ojdå. Borstad alu ska det såklart stå.

jag skickade precis in en beställning och körde så här:

BMW 320d (X-drive om det går) F31
Mineralgrey metallic alt Glaciärsilver
M-sport
19”
Interiörlist aluminium hexagon
Tyg Hexagon alcantara antracit
Siktpaket
Funktionspaket
Drive comfort paket
Servotronic
Eluppvärm ratt (ingår i paket)
Automat sportväxellåda
Komfortöppning (krävs tydligen för att få fotsparkningen på bakluckan)
Takreling slimline matt (den är väl svart?)
Dragkrok
Panoramatak
Solskyddsgardin bak
Tonade rutor bak
PDC fram o bak
Värme baksäte
Xenonljus (ingår det inte i något paket, löjligt behöva välja till på en ny bil??)
Helljusassistent
Harman Kardon
Bluetooth professional
Utökad anslutning för uppspelning av musikfiler från mobiltelefon
Instrumentkluster med utökat innehåll (kom tydligen med utan att jag valt?)


/Anders
Visa användare
7.622
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Grattis till en riktigt fin spec och bil! Hur lång är leverenstiden?

Jag hade möjligen skippat panoramaluckan till förmån för Navi Pro - även om en vanlig TomTom gör jobbet lika bra är lustigt nog den integrerade Navin något som jag uppskattar ju mer jag kör. Men panorama är inte heller helt fel :-)
Wi
1.955
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Boos32s>> Du ska kunna välja andra accentlister också, men vissa saker verkar trasiga i konfiguratorn. Jag kommer nog köra på svart accentlist och borstad alulist.

Med känsla>> Trevligt! Fin spec! Håller med om xenonljus, inte ens rabatterat via ett paket är riktigt trist. Instrumentkluster med utökat innehåll ska så vitt jag vet bara följa med (kostnadsfritt) om man beställer någon navi eller aktiv farthållare. Ser inget av valen i din lista, så då kanske det är något nytt påhitt. Eller så följer det med som krav vid något av de andra valen.

Någon speciell anledning till att du tar både tonade rutor och solskyddsgardiner bak?
Nu har jag grejat lite till. Såhär är det. Ska man välja bort den röda accentlisten till svart så måste man välja det borstade aluminiumet för 1900:- också. Jag är inte helt säker på att det röda passar på en vit bil. vad tycker ni? Dock får jag ju ändå röda sömmar i skinnet.

Kristoffer: tycker navi prof är för dyr till en 320d i relation till vad det är för bil men visst, jag skulle nog gärna ta med den också men vill inte ta bort panoramataket. Kommer sannolikt köra den som andrabil och då behöver jag inte navin även om den är trevlig att se på, men vem vet, kanske ändrar mig igen :-) Hamnade ändå på 493.600,- så nånstans måste man dra gränsen.

Idag kom tydligen info att det kommer X-drive från augusti produktionen. Så isåfall kör jag på en sån. Bor utanför stan nu och då känns X-drive mera som ett vettigt tillbehör.

Wiberg: när det gäller tonade rutor och solskyddsgardiner så kanske det blir lite kaka på kaka, det är sant. Tänkte att säkert nån tycker det är bra senare när man ska sälja. Det var inga stora pengar ändå. Svårast är ju när man börjar slänga på M-sport, automat, panorama, navi, HK, då märks det ju direkt på totalpriset.

Skinnet åkte iaf bort, jag kör på alcantaran som många verkar gilla ändå.

Angående värmaren så är det säkert svårt att få tag på värmare på eftermarknaden direkt till hösten. Så var det iaf när jag köpte F10, fanns inga värmare då, likaså när F11-an kom, likadant. Hann byta bilarna innan de fanns värmare att montera in. Nu vill jag verkligen ha en värmare direkt.

/Anders
Kristoffer: leveranstiden vet jag inget om. Man lovade dock att försöka få in den i augustiproduktionen. Vem vet...

/Anders
Visa användare
7.622
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Tonade rutorna är inte riktigt så mörka så de dämpar solen - jag hör fortfarande klagan ifrån den yngre generationen när solen lyser in från ena sidan trots rutorna...tror gardinerna är mer effektiva mot solen. Sen är toningen en utseendefråga och ger lite mindre insyn i bagagedelen som är en fördel på en kombi.

Ser nu att de skall ha 23kkr brutto för Navin och förstår ditt resonemang då de spränger vissa psykologiska gränser. Begriper inte prisskillnaden, på X3 började den på 19kkr och det var ett tillval säljaren utan att tveka prutade 20% på...förefaller vara något de har stora marginaler på.
@Med känsla Härlig spec!
Ang xenon som extrautrusning, så förklarar ju det varför det åker omkring oroväckande många F30 med enbart halogen i Göteborg.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.