AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
821.988

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 119 av 127
Wi
2.029
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Precis, kräver nyare systemet av TPMS. På våra gamla skorvar är det ABS-systemet som kollar däcktrycket, så ingen möjlighet att mäta tryck eller temperatur tyvärr.
Visa användare
882
Vitoco
*Soon* G08 iX3 Charged Plus Carbon Black
----------------------
Tidigare:
E90 320i M-Sport TiAg 08-12
F31 328iA+ M-Sport 12-22
Dohh, det stämmer.. men, google är vår vän: Länk

Gjorde en snabb sökning nu bara, ska sätta mig in i det sen och ta reda på the how and the what.. är det värt det så kommer jag köra på.
Visa användare
371
P-OA
G30 530e -20
I01 i3s -22
Sådär med 1 dag kvar på nybilsgarantin så märker jag att fläkten när den är satt på manuell och på högsta fart (märks också i läge 5/5 i autoläget) brummar och låter som f*n, hela mittkonsollen vibrerar. Åker till BMW och får ut verkstadschefen som konstaterar att något inte står rätt till. Som orsak säger han att "det kan vara ett löv som har sugits upp och kommit in i systemet, går inte på garantin i så fall". Undrar hur BMW tänkte där...
Någon som har varit med om liknande? Bilen ska in på kontroll imorgon så fortsättning följer...
Visa användare
371
P-OA
G30 530e -20
I01 i3s -22
Mycket riktigt så var det ett löv som hade sugits upp in i friskluftsintaget och störde, åtgärdades med ett galler som ska hålla löv etc borta framöver.
Fixades utan kostnad.
Visa användare
882
Vitoco
*Soon* G08 iX3 Charged Plus Carbon Black
----------------------
Tidigare:
E90 320i M-Sport TiAg 08-12
F31 328iA+ M-Sport 12-22
Var exakt åker det in? bakom motorhuven/vindrutans nederkant?
Man har flyttat kupéluftfiltret till utblåssidan inne i kupén på många nyare bilmodeller, t.ex F30-serien. Detta skall ge vissa fördelar, man filtrerar t.ex även luften vid recirkulation osv.
Om filtret suttit som tidigare på intaget, oftast ute i motorrummet så kan inga löv eller partiklar öht komma in till fläktens rotor, nu måste man ha ett grovgaller osv.
Har man verkligen utelämnat detta, det låter otroligt. Isf kommer många att få löv och annat in i fläkten.
Perfekt om du kan visa med bild eller annat var man satte gallret. Det var inte så att något hade lossnat?

FP
Visa användare
371
P-OA
G30 530e -20
I01 i3s -22
Det var vad dom sa i alla fall på Förenade bil att dom hade satt ett galler framför friskluftsintaget (som tydligen inte fanns där innan), håller med om att en sådan banal sak borde ha funnits där. Har dock ingen aning var jag ska börja leta.
Tror nog att jag var mest nöjd med att det inte kostade något och att problemet var löst på en dag. :)
Betterlead
Hej.
Råkade ut för exakt samma sak i höstas - löv som sugits in. Verkstaden plockade bort löven utan kostnad, men informerade mig inte om några grovgaller. Då och då under senare delen av hösten, hörde jag lite återkommande brummande, men det försvann vartefter. Misstänker att löven mer eller mindre hackats sönder. Ska dock fråga verkstaden om det där gallret. Kanske en "kampanj" som tillagts av BMW Sverige efter att mitt ärende hamnade hos verkstaden.
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Lämnade in bilen på BMW imorse för genomgång och kontroll innan garantin går ut nu i februari. Då nämnde de att bilen indikerade att det var 200 mil kvar till byte av bromsbelägg. Bilen har bara gått 4000 mil. Någon som bytt ? Efter hur många mil ? Kostnad ?
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Min felindikerade å det grövsta och ville ha nya vid 3000 mil. Beläggen är som nya.. På BMW sa de att det inte var helt ovanligt och de proggare om indikeringen. Så kolla på beläggen innan någon börjar tala om ett byte.
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Det var tydligen samma för mig. De uppgraderade programvaran.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Ok, då var det som för mig.

Inte för att vara neg men jag tycker allt F3x är drabbad av väl mycket fel. Jag väntar på en ny rattknapp som tappat färgen, ett nytt lårstöd (veckat sig) och ny manöverenhet för klima, minnesknappar mm (flera knappar har spruckit mitt itu). Utöver det har jag kvar mitt durrande som BMW efter fyra försök inte löst (försök #5 ska göras i samband med byte av nämnda delar). Förutom durrandet så är det bara skitfel men det är jäkligt störande att ha haft bilen på verkstad tio dagar innan första service..
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Håller med DLC

Det handlar ju om en dyr premiumbil.
Jag har varit inne på verkstaden med diverse olika allvarliga och mindre allvarliga grejer ca 10 gånger första året.
Visa användare
882
Vitoco
*Soon* G08 iX3 Charged Plus Carbon Black
----------------------
Tidigare:
E90 320i M-Sport TiAg 08-12
F31 328iA+ M-Sport 12-22
Förutom den där bromsåterkallningen, som var ungefär så allvarligt som ett bilfel kan bli, så tycker jag personligen att övriga "problem" jag haft med bilen är riktiga i-landproblem. Bara en pedantisk BMW-ägare upptäcker eller stör sig på sånt. Tror inte en nybliven ägare till den senaste V70n har samma entusiasm och förväntningar som oss här inne för ribban har liksom satts lägre redan där, vid bilmärkesvalet. Det där knarret från fönsterlisten som jag med ansträngning kunde framkalla (och höra) 3 ggr av 10, enbart över kullersten, gav mig kalla kårar varje gång. Och det var efter en knapp månads ägande. Värre än så var aldrig garantiåtgärderna jag lämnade in den för. Såg till att jag fångade upp allt innan garantin gick ut sen var/ är allt frid o fröjd. Verkstan fixade all skit jag kom med, sista jag fick på garantin var ny knappsats till stereon samt ny tändningsknapp - pga en minimal antydan till slitage..

Det ÄR premium tycker jag, sen finns alltid måndagsex som är drabbade av lite tråkigare problem som några beskrivit ovan... men tur nog har man garantin att luta sig mot :-)
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Uppdateringen av programvaran som gjordes på min bil måste varit omfattande. Har fått lite nyheter. När jag slår av och på rattvärmen får jag meddelande i intstrumentklustret stt rattvärmen aktiverad eller avaktiverad. Efterlängtat :))
Visa användare
296
LGstar
F11 530da -16 M-sport
innovation edition
X-drive
night-vision
Led
EDC
softclose
stolvent
kalle68:

Det var en bra nyhet, är det bara en signal vid på och av? eller lyser rattvärmen hela tiden vid på?

vad var det för med nyheter?


mvh
M3
1.024
M34ever
M340i -20 "First Edition"

http://www.garaget.org/madick1
Jag fick då ingen uppdatering inte utan bara nya dörrlistor dom tydligen hade krympt. Inget jag hade märkt dock. Kan man be att få ny programvara vid en service utan kostnad?

ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Den meddelar bara när man aktiverar eller avaktiverar rattvärmen.
Fick den nya programvaran pga att den jag hade indikerade byte bromsar vid 4000 mil. Hade bilen inne för genomgång innan garantin går ut.

Ska gå igenom menyerna och se om några fler nyheter/förbättringar.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Jag fick all programvara bytt i höstas som ett försök att bli av med min vibration/durrande ljud och det är en hel del annat än indikeringen för rattvärme som ändrats. Det jag har märkt är rattvärmeindikering, annan frekvens strålkastarspolning, ljus under instrumentpanelen mot golvet lyser inte längre under färd, utökade instrumentklustret har annan indikering av diverse meddelanden som exempelvis när man har ont om bränsle och så slutligen helt annan känsla i styrningen. Så det verkar skilja en del mellan 2013 och 2015 sw.

I mitt fall så avhjälptes inte felindikeringen av bromsar med ny sw i sig utan teknikern ställde om en parameter manuellt.
Wi
2.029
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Har bilen på service idag och nämnde just det här med bromsbeläggindikeringen, men de tyckte den var normal och uppdaterade ingen mjukvara. Antar att ni som fått uppdaterad mjukvara fått det på garantin? Den vill ha nya belägg vid 5000 mil ungefär, jag tycker det verkar galet men de ville inte åtgärda något.

För övrigt så hade luftmassemätaren felkod så de kommer byta den nästa vecka.

DLC, var det idel bra grejer med uppdateringen? I så fall kanske det är värt att ligga på för att få en uppdatering. Helt annan känsla i styrningen låter intressant!
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.