AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
819.116

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 116 av 127
Sl
86
Slex
G21 330e X touring M-sport -2023
yes den är helt ny :) 5:an är trevlig (med alla nya paket) dok som jag sitter mest själv i den och med familj på 1st fru och 1st barn så behöver vi inte riktigt så stor bil. Så har precis beställt en ny 320d.

Mi
1.167
Micleg
iX1 msport 2023 med mycket utrustning
F11 520d -15 X08 HK HUD nav ACC/radar NightVision
Kör 90% av tiden själv i bilen men tycker ändå trean är för liten och bullrig :)

Förbrukningen är ju i princip densamma så det handlar mest om förmånsvärde och kapitalkostnad. Femman är ju dyrare, i alla fall när man plockar på utrustning.
Men inte kommer väl nya 190hk motorn (B47) i 3:an nu till sommaren, ni menade väl 5:serien!?
Sl
86
Slex
G21 330e X touring M-sport -2023
enligt uppgifter från BMW I Segeltorp kommer den till 3:an från och med tillverkning I Juli. Jag orkade inte vänta så jag beställde min ändå.
Visa användare
1.135
Joofa
G21 330iA x-drive Touring -20, M-sport, Dravit Grey
Efter knappt två års ägande har jag nu sålt F31:an. Som vanligt känns det lite vemodigt att lämna ifrån sig nycklarna och se sin bil försvinna iväg med en ny ägare:-)

Vad blev det istället?

Tittar ständigt efter nya bilar men det enda jag är sugen på är ett 4x4-monster och det funkar inte riktigt i vardagen.
Visa användare
1.135
Joofa
G21 330iA x-drive Touring -20, M-sport, Dravit Grey
Jag har beställt en X3. Efter att ha ägt tre st 3-serie i rad ska det bli kul att testa X3an. Måste dock säga att jag varit fantastiskt nöjd med F31.
Någon mer som har problem med knarrande m-sport -stol? Trodde det var lösa skruvar i plattan (hade det problemet på min e90) men dom är hårt dragna.

Man känner det mer än vad det hörs, mest högersidan i mitten av ryggen. Det är som att det är någon sättning alternativt något som har lossnat. Sker någon gång per halvtimme, oavsett temperatur i bilen eller om stolsvärmen är på. Det går inte heller provocera fram det så jag räknar inte med att klåparna på Bilia ska hitta det.
Wi
1.990
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Japp, verkar vara typfel. Tydligen så vanligt att delarna är bristvara, har väntat sen maj på nya delar till mitt säte.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Jag hade också det problemet. Var stolsunderredet som knarrade men det upplevdes komma högre upp i stolen på höger sida. Ljudet förekom bara om man hade stolen upphöjd en bit, ex sänkt i botten var den tyst. På min gick det att provocera fram genom att vicka på höger sidostöd för stolsryggen. Enklast var att sitta i baksätet och dra lite. Min verkstad hittade det på andra försöket med lite guide från mig.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Jag har själv en fundering. Jag upplever ett lågfrekvent ljud som påminner om något roterande med lätt obalans i farter mellan 100-110 km/h. Ljudet är svagt och låter som brummande med typ någon Hz i frekvens. Någon annan som upplevt fenomenet?
Har typ samma problem men skulle absolut inte beskriva det som ett knarr, det upplevs mer som att något tungt är löst som klonkar och far runt i högra mitten av ryggstödet när man åker över ojämnheter eller svänger.
Visa användare
1.126
bood
320d xDrive Gran Turismo

BMW CS #761
Jag har också en knirrande förarstol i min GT. Verkar alltså vara ett ganska vanligt problem.

"BMW six appeal"
Verdi
Har tre bekymmer på min F31.

1. Knarrande stol. Eller dörrsida vänster bak. Svårt att höra exakt vad det är.
2. Krympta gummilister.
3. Höger baklykta på luckan har släppt i ytterkant och sitter alltså lite lös.
Visa användare
1.135
Joofa
G21 330iA x-drive Touring -20, M-sport, Dravit Grey
Verdi,

Baklyktorna är ett välkänt problem. Min vänsterlykta byttes ut mot en helt ny. Dessförinnan hade de försökt sätta dit originallyktan bättre men det funkade inte. Den lossnade efter bara några dagar.
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Jag har eller har haft problem med samma som dig Verdi. Plus att jag har en dippande backspegel. De har tittad på den men inte åtgärdat det. De vill jag bevisar det. Hur kan man bevisa det ?

De hittade något i låsmekanismen som var löst i förardörren men tycker fortfarande jag har skrammel/knarr. Svårt lokalisera det. Uppstår ibland, oftare när det är varmt.
Jag har även problem med skramlande kåpa över rattstången, något som enligt BMW är standardproblem.

Ska in på service snart, ska då åtgärda:

Knarrande förarstol
Skramlande rattkåpa
Knarrande mittarmstöd

Har redan åtgärdat:

Krympande lister
Baklyktorna som poppade ur
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Undre delen av instrumentpanelen sitter lite löst på min vilket gör att den ligger och slår mot fotstödet. Jäkligt irriterande ljud som de ska få åtgärda vid service (lite dubbelhäftande tejp löser också problemet..).

Har som sagt ett lågfrekvent ljud vid ca 100 km/h. Misstänker att det är däcken som låter. Hittade en jätteklump av tjära/oljegrus i en av fälgarna men det kanske finns mer som jag inte ser. Jag har bara 2 mm kvar av bakdäcken och de kanske börjar väsnas mer då?
jo
630
jopp
Mazda MX-5 2.0 Sport -16
dd88: är kvalitén sämre på F31 än på E91:an? Jag har inte haft några sådana fel på min E91:a. Oroväckande... Om man kollar på volvoforumet jagrullar.se så verkar det som om många V60-ägare har liknande fel på sina bilar. En intressant jämförelse...

Visa användare
371
P-OA
G30 530e -20
I01 i3s -22
Då var det första servicen av min 320dT idag.
Utöver oljebyte så ska BMW kolla på
-bakrutetorkaren, första gången så verkar det som om den hoppar över ett "hack" och torkar inte hela intervallet, efter det så torkar den som vanligt
-gnissel och gnäll när man stiger i och ur bilen, låter som om det kommer från dämparna

Har haft den inne på kontroll för knarrande stol (sportstolar), men såklart så uppkom inte problemet då, nu verkar det inte uppkomma så ofta så det får vara.
I övrigt inga problem, fortfarande imponerad hur bra automatlådan och motorn lirar ihop.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.