AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
820.999

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 115 av 127
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Och så intrycken! Ingen mening att dra på det, jag är nöjd!

Skillnaden märks direkt vid uppstart. Motorn startar med ett morr (tillåts gå lite högre i varvtal) och bludder hörs från avgassystemet. Massor med nya ljud har tillkommit och de är riktigt trevliga. Turbon hörs tydligare på flera sätt, dels att pysventilen hörs mer, det pyser och viner mer samt roligast av allt, spool up hörs vid nedväxling. Det blundrar mer från avgassystemet och ljudet vid uppväxling har ändrats från tidigare "bopp" till "brrrraaaappp"..

Det ökade momentet märks tydligt. Det finns en extra "knyck" när man ger på som inte fanns original. På riktigt höga varvtal är skillnaden marginell, precis som väntat men det positiva är att motorn fortfarande känns varvvillig och drar fint till 7000 rpm. Gasresponsen har också blivit vassare i alla körmoderna och svaret från maskin i framförallt sportlägena är imponerande.

Trodde inte jag skulle bli så nöjd med PPK. Men kombinationen av alla nya ljud, lite mer kraft och vassare respons ger ett totalintryck som är bra.
No
5.161
Nockenwelle
Tesla Model 3 Long Range 2020
Låter onekligen positivt. Man kanske skulle åka förbi för ett rejs och se hur stor skillnaden är :-)
Visa användare
882
Vitoco
*Soon* G08 iX3 Charged Plus Carbon Black
----------------------
Tidigare:
E90 320i M-Sport TiAg 08-12
F31 328iA+ M-Sport 12-22
Fan va kul för dig, klockren review!!
ka
69
kalle68
BMW 330e xdrive touring M-sport -22
Låter härligt DLC :) Både med nya mysiga ljud och extra knuff.
Kör du med original ljuddämpare ?
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Jeep, org avgassystem. Går att framkalla en del ljud med bara sw! Men nya luftburken gör sitt för insugsljudet och turboljudet.

Nockenwelle: har du vägarna förbi så ordnar vi det. Visst har du manuell låda. Jag har Auto.
Wi
2.014
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Kul att du är nöjd, DLC! Var orolig att jag hade snackat upp det för mycket... :)

Du nämner mer gasrespons, märker du det även i comfort-läget alltså? Jag tyckte inte att det kändes så stor skillnad där, men det kanske är att jag förväntade mig mer.

Håller med dig om totalintrycket, tror att om de inte ändrat ljudbilden utan bara gett en mer moment och hk så hade inte känslan blivit lika bra efteråt. Får nästan bara gasuppsläpps-bludder från avgaset vid runt 2000 rpm har jag märkt, trodde det skulle komma mer även vid högre varvtal men det hörs tydligast på lägre faktiskt. Men vid framför allt uppväxling hörs det tydligt från både avgas och turbo.

Du kommer säkert tjäna flera minuter på resan i sommar... ;)
No
5.161
Nockenwelle
Tesla Model 3 Long Range 2020
Ja, jag har manuell. En tur till Södertälje är ingen lång utflykt, men det blir lite svårt att hinna de närmaste tio dagarna.
Rimligen borde ju min F30 vara drygt 50 kg lättare än din F31, så i otrimmat skick borde F30 vara aningen snabbare, men med PPK på F31 bör det vara tvärtom. Det som kan stöka till jämförelsen är att stegningen är olika på manuell och automat.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Nu har jag kört lite mer och intrycken stärks. Ökade vridet känns tydligt. Motorn har fått en annan pondus i mellanregistret. Lite som en större dieselmotor fast med blixtrande respons. Uppväxlingarna på full attack i sportläget är helt sjuka. Det smäller så sitter nästa växel.

Wiberg: du höll en ingenjörsmässig nivå på dina omdömen. Snarast att du var lite försiktig! Tack för all input. Jag känner en skillnad även i comfort. Dels så kan den vilja ligga kvar på en lägre växel lite längre efter en släpning när man går på igen och så är den lite mer allert. De har säkert gjort pedalmappen lite mer aggressiv, det känns i alla fall så för den svarar bättre på pådrag. Sen upplever jag att den segdrar ännu mer. Åkte på åttan på min standardväg idag som lutar lätt uppför och där brukade bilen växla ned till sjuan vid ca 68 km/h. Idag höll den i ända ner till 62 vilket ger 1000 rpm motorvarvtal. Jag har kört en del i manuellt läge och det är häftigt att höra hur turbon laddar redan så tidigt som 1100 rpm. Woooooschh!

Ja, det lär inte gå långsammare, men måste hålla igen lite. Får tänka på mina tre damer som åker med.. Noterar för övrigt att oljetempen gick upp till drygt 120 grader igår. Det har den aldrig gjort tidigare.

Nockenwelle: ta det längre fram. Min kalender är fullskiten den närmsta tiden.. Håller med om vikten. Din bil är lättare. Men automaten ställer säkert till med problem. Dels så växlar den väldigt snabbt och håller uppe laddtrycket samt så är den tätare stegad. En bil med automat slår sannolikt en bil med manuell låda (även med skicklig förare). Men en jämförelse lär väl säga något. Vi kan ju dra på varsin växel som liknar varandra. Typ trean mot fyran i min.
DLC, grattis till ditt Powerkit. Jag har en F30 335i med samma uppgradering och den går fantastiskt bra. Har tänkt några gånger att hur kommer nya M3/M4 gå när en 335i går så himla bra.

/Anders
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Tack! Jo, de blir riktigt trevliga med Power kit. Inte för att den var dålig innan men allt blir ju bättre med kittet..

M3/4 är säkert ena troll att gå. 100 Nm till och framförallt att de håller i på höga varv gör nog dem till riktigt roliga körmaskiner. Dock är jag lite fundersam över hur de låter efter att ha hört en del ljudupptagningar. N55:an låter däremot riktigt fint!
Wi
2.014
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Jag blev lite underwhelmed i början, men det var ju jäklig dålig timing att installera det i januari med snö och vinterhjul... Det är först senaste månaden eller så det har gått att utnyttja det fullt egentligen. Det har växt på mig under tiden, ser fram emot bilsemestrarna i sommar när det blir lite längre körningar.

Bra jobbat att få den över 120, det har jag inte sett på min än.

Håller med om växlingarna vid full attack, det är inte bara motorn som gör detta paketet så lyckat helt klart.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Jag blev själv lite konfunderad att oljetempen stack så lätt. Det vara bara tio grader ute och så hårt körde jag inte (tre fyra rejäla pådrag samt lite smågasande). Oljetempen når 110-115 grader vid normal motorvägskörning utan attack så ett par grader till är väl i sin ordning. Men tidigare gick den aldrig över 115.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Då var registreringsbesiktning avklarad. Gick riktigt snabbt och smidigt. Känslan med PPk växer. Bilen känns klart vassare och för första gången känner jag att mer effekt inte är "nödvändigt".
Hur stänger man av torkaren till bakrutan? Om jag trycker spaken bort från mig så kommer spolarvätska.
Wi
2.014
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Då finns det ett läge till mot dig där den är helt av. Det låter som att du har den i intervall-läge bak.

Skönt att besiktningen var smidig, DLC. Jag upplevde det också som väldigt smidigt, om än ganska mycket pengar för att ändra en siffra i bilens papper.
DL
1.813
DLC
G21 M340i -21
Ja det borde inte kosta mer än en vanlig besiktning. Tar inte mer tid och är ju typ kolla två papper, läs av chassinr och mata in ny effekt i databasen. Men finns chansen att ta betalt så..
Är det någon här som har koll på om den "nya" 190hk 2.0dieseln från X3 20d och "nya" 520d kommer till 3an, och isåfall när?

Är det ens något som borde kallas ny motor eller bara en lätt modifierad 20d? 400nm låter hursomhelst fint.
Det är svårgooglat/sökt eftersom 2litersdieslar inte direkt är ovanliga...Lu
4.913
Lus
520d F11 -11
335i E93 -08
Nya dieseln heter B47D20 och är helt ny, bygger på BMW's nya tänk där alla motorer ska dela långt fler komponenter än tidigare.
Sl
86
Slex
G21 330e X touring M-sport -2023
Nya 190 HK motorn kommer på bilar som beställs från och med Juli års mod 2015.
Mi
1.167
Micleg
iX1 msport 2023 med mycket utrustning
F11 520d -15 X08 HK HUD nav ACC/radar NightVision
Så vitt jag förstår är som sagt 190hk-motorn helt ny. Det var ett särskilt nummer i ordersystemet för den, så det är inte bara en årsmodellsuppdatering av gamla 2-litersdieseln. Ger ju upp treserien nu och köper en andra 520d. Femman är för trevlig för att motstå för mig som börjar uppskatta bekvämlighet mer än pigghet :) Så många roliga options på femman också.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.