AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

3-Serien
817.230

Första bilderna på F31 3 serie Touring

Sida 103 av 127
Och bilen är en f31 328 automat
Ja
709
Jacky Ickx
530dXA -16

BMW CS #08252
Fizbo: Verkar som vi har väldigt lika förbrukningssiffror...både i snålkörning och "normalt" men det är väl ingen överraskning eftersom vi kör samma modell av F31. Hur långt har din rullat?

Känns lite extra kul med Eco Pro-läget på en modell som 328i eftersom det ger stor effekt på förbrukningen. På min gamla 320d EDE spelade det i princip ingen roll om man körde försiktigt, normalt eller mer aggressivt...förbrukningen var i princip densamma. Å andra sidan var den helt omöjlig att få ned i närheten av deklarerad förbrukning...med 328:an känns det åtminstone möjligt med lite extra möda.

/J.I
Enligt denna artikel om nya 4-serien kommer även ppk för 428i vilket torde betyda att 328 får samma ppk :D

272hk och 390nm skulle det ge och skulle verkligen sitta fint!

LänkJacky, det är snarlika siffror. Den har gått ungefär 700 mil.

Då jag satt snålrekorden under 0.6 har bilen varit fullpackad och med tjej, unge och barnvagn.
Använder som sagt inte eco pro. Kör man motorväg med farthållare lär det ju inte göra någon skillnad. Jag vet att kyleffekten till ac sänks i eco pro, men hjälper det så mycket?

Au
69
Audi vs BMW
F31 320d xdrive -14
Någon som valt svarta backspegelkåpor till en alpinvit med sportline? Snyggt?
Kr
205
KrilleKill
BMW 530e G30 -18
Hade samma fundering om svarta backspegelkåpor när jag beställde min sportline. Där fanns en 1-serie med samma färg i hallen som gjort det tillvalet, tyckte faktiskt inte det var speciellt snyggt så valde bort det. Möjligtvis med i komnbination med svarta njurar, shadow line och svarta rails men jag vet inte.
pi
45
pitebo54
BMW 320d -12
Jag har en vit F31 med Bmw's kolfiberspegelkåpor , snyggt..

/pitebo
Au
69
Audi vs BMW
F31 320d xdrive -14
Ok, bild? :)
pi
45
pitebo54
BMW 320d -12
Hej

Är inte autopowermedlem så kan nog inte , har ingen hemsida , dock gå in på BMW hemsida titta på BMW performance till F30/31 så ser du speglarna där..

/pitebo
pi
45
pitebo54
BMW 320d -12
Hej igen..

Tror om du går in på bimmerpost å tittar på forum, bilder . Så kan du se detta....

/pitebo
Jag har detta. Tycker det gör mycket på bilen med svarta speglar. Är ju en del svarta detaljer på sportline å då går det bra ihop. Sen är ju glastaket å tonade rutorna svarta med.

Ca
28
Calle S
330e (G20) M-sport safirsvartmetallic -20
Svar till Betterlíed.
Backspegeln i min 320D-12 uppför sig på samma vis och jag har föru drat mig över varför detta sker. Jag kan ställabilen i garaget några dagar och när jag sen tar ut den så är in nerbackspegeln ändrad så jag ser rakt in i bakre ryggstödet. Detta hände även nu senast då jag hade bilen på Landveter flygplats i en vecka.
Wi
1.954
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Äntligen har jag anslutit mig till detta gänget, hämtade ut bilen i fredags. Bilen har rullat 960 mil som tjänstebil (inte demobil den här gången..) hos BMW Sverige vilket gjorde att den kom ner på en prisnivå som jag kunde hantera. Fick på så sätt med mycket mer utrustning än jag hade kunnat lösa annars, så det känns kul. Uttagen slutet av maj.

Har hunnit med att köra ca 60 mil under helgen och har haft ett stort leende på läpparna hela vägen. Det var ett tag sedan jag körde en 335i och jag hade glömt hur otroligt bra det låter från både motor och avgassystem. Omkörningar tröttnar jag aldrig på, den har sånt vansinnigt från 80 och uppåt. Oftast droppar lådan bara någon enstaka växel och segdrar upp, det är sällan den behöver växla flera steg och använda höga varv. Väldigt ovant jämfört med vår förra E90 325i som inte hade mycket att ge på låga varv utan oftast behövde 4000 varv och uppåt för omkörningar.

HUDen är jag redan förtjust i, navigationsinformation, hastighet, multimediainfo osv visas så otroligt snyggt mitt framför näsan.

H/K-ljudet har jag inte satt på prov än, lyssnade mest på P1 sommar och P3 dokumentär i helgen vilket inte utmanar systemet så mycket. Får väl återkomma, men har gillat det rejält i provbilarna jag kört.

Jag har varit lite nervös angående chassiet, det är en xDrive så den har inte det vanliga M-chassiet och den har inte heller det adaptiva chassiet vilket gör att bilen har det som på forumen generellt anses vara den svagaste kombinationen och som fått utstå mycket kritik. Jag ville ha en lugnare gång än i förra bilen och såg därför fram emot att inte ha ett hårt M-chassi men var ändå nervös att det skulle vara för slappt. Det återstår väl att se vad jag tycker i längden, men efter helgen är jag mindre nervös, tycker den går otroligt avslappnat och bra på långresan och känns inte för slapp när det väl svänger.

Fick med en iPhone5-adapter men eftersom Spotify inte har en app så funkar integrationen bara sådär.. Inte helt hundra nöjd med tekniken där. Funkar mycket bättre att inte koppla inte telefonen och köra blåtand. Adaptern funkar ok på långkörningar, men när jag kör fram och tillbaka till jobbet så lär telefonen få ligga kvar i fickan.

Backkameran går väldigt snabbt att lära sig att tycka om, den och PDC fram o bak gör att manövrering även i trånga utrymmen känns tryggt.

Power kitet lyckades inte säljaren ordna fram till leverans. Det positiva med det är att jag nu får känna skillnaden på ett bra sätt, men jag hade mycket hellre haft det i bilen från början. Får återkomma när det sitter i bilen, inte så att jag saknar kraft men jag tror att bilen blir ännu roligare med kitet.

Lade upp första bilderna jag tog i min profil här på forumet, smutsig bil efter att ha kört en del grusväg. Ska lägga upp nya när den fått sin första tvätt, något som får dröja nån vecka tills lackbehandlingen fått sätta sig.
DL
1.812
DLC
G21 M340i -21
Härligt att väntan är över broder!

Du får rapportera om skillnaden när du fått på powerkittet. Har handlaren någon koll på om det blir 326 eller 340 hk?
Wi
1.954
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Yes, lovar att återkoppla när det är monterat. Som jag har förstått det så är 340hk-versionen endast för bilar tillverkade 07/2013 och framåt. Så det lär bli 326hk. Tyvärr har varken säljaren eller BMW Sverige någon jättebra koll på det, lite anmärkningsvärt hur dålig information BMW Sverige kan ge sina säljare.
DL
1.812
DLC
G21 M340i -21
Ok. Jag hade samma sak på känn. Men återkom när du fått i kittet.
Wi
1.954
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Några reflektioner efter första dryga 100 milen, mycket är upprepningar från tidigare i tråden..

Växellådan och motorn förtjänar alla positiva kommentarer, det är en grymt bra integrerad kraftöverföring. I comfort-läget är det silkesmjukt och i sportläget är det vansinnigt snabba växlingar och bra kraft. Fyrhjulsdriften är en ny upplevelse men det är ganska läckert hur det bara greppar tag och skickar iväg bilen även när den provoceras.

HUDen är en omtvistad utrustningsdetalj men jag gillar den verkligen mer och mer för varje dag. Verkligen snyggt hur all väsentlig information för tillfället visas. Har kommit på mig själv att nästan aldrig snegla ner mot klustret, vid vardaglig körning kan man glömma allt förutom hastighetsmätaren i vindrutan och övrig information som visas där.

Röststyrningen överraskar positivt efter att ha läst nästan bara negativt om den. Saker som jag hade sparat som genvägsknappar i förra bilen kan jag enkelt styra med rösten istället och spara knapparna till andra genvägar. Splitscreen av/på och vilken information som ska visas, färddator, nytt navigationsmål, etc etc. Lite synd att språket måste vara på engelska förstås, men jag är van sen tidigare bilar så jag stör mig inte så mycket på det. Hade först tänkt hoppa över röststyrningen och ha svenska som språk men har nu istället vänt och har helt klart hellre språket på engelska och fungerande röststyrning.

Variabla sportstyrningen är ganska trevlig, men jag hade velat ha sportläget på styrningen redan i comfortläget. I sportläget är den grymt skön, comfortläget kan kännas lite sladdrigt emellanåt.

Det på forum så nedskrivna chassiet på xDrive-modellerna fungerar för mig väldigt bra. Med styrningen i sport så att man får lite mer feedback så tycker jag att hela bilen kommunicerar bra och jag är nöjd att det går komfortabelt trots 19". Krängningen är inte alls så illa som jag hade trott baserat på kommentarer jag läst. Kan tyckas lite våghalsigt att inte provköra en sådan kombination innan och det var lite chansning, men jag är positivt överraskad.

Får inte mail och SMS att fungera med min iPhone (iOS7 och senaste mjukvaran från BMW) vilket stör mig lite. För övrigt är det skönt att äntligen ha blåtand i bilen, saknade det i vår förra. Har inte använt iPhone-adaptern alls när jag kör kortare resor, pga dålig integration med Spotify.

Panoramat är förvisso trevligt, men är en av dom första detaljerna jag hade strukit om jag behövde välja bort något från specen. Från förarplats ger det rätt lite. Kanske att det betalar sig lite mer när frugan kommer åka bak med knodden framöver.

Backkameran är en oväntat trevlig bekantskap, inget jag hade specat själv men jag uppskattar den varje dag när jag ska in i garaget.

Allt lull-lull är trevligt, men det som ger största leendet varje dag är ändå motorn och samspelet med lådan. Tjatigt kan tyckas, men det är verkligen beroendeframkallande roligt.

Jo, höll på att glömma! Körde en vända igår kväll för att testa de adaptiva strålkastarna. Häftigt! Så otroligt läckert att se hur strålkastarna hela tiden går fram och tillbaka för att inte blända men ändå ge så mycket ljus som möjligt. Fungerade helt klockrent på min provtur, förvånansvärt bra! Nja, en gång fick jag blända av manuellt faktiskt, när jag mötte en bil som körde på en väg nedanför till höger från den jag körde på missade den att blända av. Inte heller något jag hade specat själv, men den här kommer hamna högt upp på önskelistan till nästa bil!
Wi
1.954
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Ber om ursäkt för uppsatsen... :)
St
504
Stockholm-1
340i Touring
I3s
Går i tankar att byta min 335i e91 till 328i. Ni som har downsizat, är ni nöjda? Jag tycker det vore skönt med mindre beänsleförbrukning, och kan köpa lite tråkigare ljud för det.

Tyvärr är de flesta på begmarknaden felspecade. Min ideala konfig skulle innehålla m-sport estorilblå, beige skinn alt m-sport klädsel (alpinvit i kombination med korallrött skinn är också nice), sportaut (förstår inte varför man snålar med den vanliga) och navi. Eventuellt krok som parkeringsskydd :)

Men det är kanske mer ekonomiskt att behålla e91:an? Skulle jag köpa en 328i måste jag nog beställa nytt
St
504
Stockholm-1
340i Touring
I3s
Går i tankar att byta min 335i e91 till 328i. Ni som har downsizat, är ni nöjda? Jag tycker det vore skönt med mindre beänsleförbrukning, och kan köpa lite tråkigare ljud för det.

Tyvärr är de flesta på begmarknaden felspecade. Min ideala konfig skulle innehålla m-sport estorilblå, beige skinn alt m-sport klädsel (alpinvit i kombination med korallrött skinn är också nice), sportaut (förstår inte varför man snålar med den vanliga) och navi. Eventuellt krok som parkeringsskydd :)

Men det är kanske mer ekonomiskt att behålla e91:an? Skulle jag köpa en 328i måste jag nog beställa nytt
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.