AutoPower.se
AutoPower
Hjälp och info

 • Respekt och hövlighet: Behandla andra medlemmar med respekt och hövlighet. Inga personliga påhopp eller nedlåtande kommentarer tillåtna.
 • Ingen otillåten reklam: Undvik att posta orelaterad reklam eller spam. Endast relevant marknadsföring eller länkar tillåts med förbehåll om godkännande från moderatorer.
 • Ingen olämplig innehåll: Inlägg, bilder eller videor som är olämpliga, vulgära, stötande eller som bryter mot lagar och regler är inte tillåtna.
 • Håll diskussionerna till ämnet: Försök att hålla dig till ämnet för varje tråd eller diskussion för att underlätta läsningen och förståelsen för andra medlemmar.
 • Respekt för upphovsrätt: Dela inte upphovsrättsskyddat material utan tillstånd. Länka istället till källan om möjligt.
 • Inga falska uppgifter: Sprid inte felaktig eller vilseledande information. Var noggrann med att verifiera fakta innan du delar dem.
 • Samarbeta med moderatorer: Följ anvisningar och rekommendationer från moderatorer för att upprätthålla en positiv och trygg gemenskap.
 1. Vad är syftet med detta forum?
  Syftet med detta forum är att skapa en gemenskap för BMW-entusiaster där de kan diskutera allt relaterat till BMW-bilar, inklusive teknik, underhåll, modifieringar, evenemang och mycket mer.
 2. Hur kan jag delta i diskussioner?
  För att delta i diskussioner kan du registrera dig som medlem och sedan kommentera på befintliga trådar eller starta nya diskussioner.
 3. Vad bör jag undvika att göra på detta forum?
  Undvik att bete dig respektlöst mot andra medlemmar, sprida olämpligt innehåll, spamma forumet med orelaterad reklam, dela upphovsrättsskyddat material utan tillstånd och sprida falsk information.
 4. Hur kan jag rapportera olämpligt beteende eller innehåll?
  Om du stöter på olämpligt beteende eller innehåll kan du rapportera det till moderatorerna genom att använda rapporteringsfunktionen eller kontakta dem direkt.
 5. Kan jag marknadsföra mina egna BMW-relaterade produkter eller tjänster på detta forum?
  Ja, du kan marknadsföra dina produkter eller tjänster, men endast om de är relevanta för BMW-gemenskapen och efter godkännande från moderatorerna.
 6. Hur kan jag få hjälp med tekniska problem eller frågor om min BMW?
  Du kan skapa en tråd och beskriva ditt problem eller din fråga så detaljerat som möjligt. Andra medlemmar med kunskap eller erfarenhet kan sedan bidra med svar och råd.
 7. Finns det några specifika riktlinjer för att posta bilder eller videor på forumet?
  Se till att dina bilder eller videor är relevanta för ämnet och att de inte bryter mot upphovsrätten. Undvik att posta stötande eller olämpligt material.

Fråga: Jag har gjort ett inlägg, men det har blivit raderat. Varför?

Svar: Den vanligaste orsaken är att rubriken är för intetsägande. För att forumet ska vara enkelt att hitta i och söka i, är det av yttersta vikt att rubrikerna är välformulerade och det ska räcka med att läsa rubriken för att direkt förstå vad inlägget handlar om. Inlägg med rubriker såsom "HJÄLP!", "HEJ", "Jag undrar en sak", "En fråga", "Två små frågor", "Hur?" osv... raderas omgående.
En annan orsak kan vara att du gjort samma inlägg till många forum. Ett inlägg ska göras en gång och i rätt forum. Inlägg som inte handlar om BMW tas också bort. Vi vill inte att exempelvis 3-serieforumet ska översvämmas med diskussioner om hur man målar om sina köksluckor. Det har inget med BMW att göra.
En tredje mycket vanlig orsak till att inlägg raderas är att man använder forumet som en annonsmarknad. Där tycker vi att PowerBörsen borde kunna användas istället.

Fråga: Varför skickar ni inte mail och förklarar varför inlägget tas bort?

Svar: Moderatorerna har möjlighet att sända ut automail och det görs i så gott som samtliga fall. Undantaget är när en hel tråd tas bort, då mailas bara den som startade tråden. Observera att om man inte har en fungerande mailadress så får man av naturliga skäl inget automail och som lök på laxen spärras dessutom användarkontot av servern. Det kan inte nog poängteras vikten av att användaren alltid har ett giltigt epostkonto i sin användarprofil.

Fråga: Jag har ställt en fråga till AutoPower i forumet. Varför togs den bort?

Svar: Normalt sett ligger de kvar. Men om det är en fråga som enbart är riktad till oss, så ska du skicka mail istället.

Fråga: Jag har köpt ny bil. Hur ändrar jag informationen om mig själv och vilken bil jag har?

Svar: Klicka på "Ändra användare"

Fråga: Jag vill ta bort mitt inlägg. Hur gör man det?

Svar: Anmäl inlägget och förklara varför du vill att det tas bort.

Fråga: Det finns en användare som bara saboterar hela tiden och skriver idiotiska inlägg hela tiden. Varför spärrar ni inte honom??

Svar: Anmäl inläggen och förklara situationen så tar moderatorerna ställning till vilken åtgärd som skall vidtas.

Fråga: Jag vill radera hela mitt användarkonto. Kan man göra det?

Svar: Om du har skrivit inlägg så kan man inte radera användarkontot.

Fråga: Kan ni ta bort alla mina inlägg?

Svar: Enstaka inlägg kan du själv begära att de ska tas bort genom att anmäla inlägget. Däremot kan vi inte åta oss att radera alla dina inlägg. En av anledningarna är att diskussioner kan bli helt obegripliga och osammanhängande om alla inlägg från en viss person försvinner.

Fråga: Kan man byta användarnamn?

Svar: Om du har skrivit inlägg så kan man inte i efterhand ändra användarnamn. En av anledningarna är att diskussioner skulle bli obegripliga och osammanhängande om användarnamn skulle kunna bytas. Välj ditt användarnamn med omsorg! Undvik att kalla dig för exempelvis "BMW 320-killen". Du kanske vill skriva inlägg i flera år hos oss, och vad säger att du har kvar din 320 nästa månad?

Fråga: Kan man byta e-postadress på sitt användarkonto?

Svar: Javisst. Se bara till att den e-postadress som du byter till verkligen fungerar. Om den inte fungerar riskerar du att ditt konto blockeras automatiskt. Om det händer, se till att din e-postadress fungerar, och maila oss sedan och skriv att du vill att vi öppnar ditt konto, så gör vi det.

Fråga: Kan jag aktivera ett jättegammalt konto som jag inte använt på 4 år?

Svar: Ja.

Fråga: Kan jag aktivera ett spärrat konto?

Svar: Nja, det går, men kontot öppnas inte automatiskt för det. Om ditt konto är spärrat så beror det troligtvis på att din mailadress inte fungerar eller inte har fungerat vid något tillfälle då servern försökt att skicka mail till dig. Maila oss från den e-postadrssen och begär att vi öppnar kontot. Om du redan har betalt för Pro-medlemskap så kan du komma åt alla funktioner så fort vi öppnat ditt konto.

Vi rekommenderar att du först kontaktar oss för att öppna ett spärrat konto innan du aktiverar det.

Fråga: Hur många bilder får man ha i sitt galleri?

Svar: Hur många du vill.

Fråga: I mitt galleri har jag en bild på bilens informationssida. Hur byter jag den?

Svar: Den bild som ligger först i ditt galleri visas på bilens informationssida. Du kan själv sortera om bilderna hur du vill.

Fråga: Får man utforma sin bil i galleriet som en annons?

Svar: Nej, det är inte tillåtet att annonsera i galleriet. Pris osv får alltså inte framgå, och inte annan information att/om bilen är till salu. Använd PowerBörsen istället!

Fråga: Jag tror att jag har hittat en bugg! Vad gör jag?

Svar: Snälla, maila till poweruser@autopower.se och skriv vad som hänt, så ska vi försöka fixa det så fort som möjligt. Lita inte på att det är någon annan som rapporterar buggen. Många tror det. Tag gärna en skärmdump om du tycker att det bra förklarar problemet. Skriv gärna vilken webbläsare du har och vilket operativsystem du har.

Fråga: Hur många bilder får man ha i sin blogg?

Svar: Hur många du vill.

Fråga: Jag vill ta bort en bild från min blogg, men behålla texten. Hur?

Svar: Om man tar bort blogginlägget så försvinner både text och bild. Om du vill ta bort bara bilden kan du göra så här:

1. Kopiera texten.
2. Tag bort blogginlägget.
3. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg.

Fråga: Varför finns det en personlig blogg och en bilblogg per bil?

Svar: Den personliga bloggen kan du använda för saker du själv vill skriva om, även om det du skriver om inte är knutet till en specifik bil som du äger. Du kan t ex skriva om saker som hänt idag precis som en dagbok. Du kanske vill berätta något som alla kan ta del av. Att blogga har blivit väldigt populärt, och genom att ha en blogg på AutoPower når du väldigt många läsare. Ett bra tips är att använda den personliga bloggen när du letar efter en ny bil att köpa. Du kanske vill skriva av dig om vad som hände idag när du skulle köpa en bil, men när du fick se bilen så var den inte alls i utlovat skick?

BilBloggen bör du använda när du skriver något som enbart har med bilen att göra. Det kan exempelvis vara att du vill skriva att bilen har varit inne på service, eller att du polerade den i 4 timmar och blev nöjd med resultatet. Lägg ut lite bilder på resultatet i bloggen!

Du som håller på med specialbyggen, turboprojekt osv kan självklart använda BilBloggen som en sorts dagbok där du varje dag beskriver dina framsteg och visar bilder på din stolthet. Ja, bilen alltså.

Fråga: Äh, jag använder min personliga blogg till allt och alla bilar. Det är väl okej?

Svar: Javisst, gör som du vill. Tänk bara på att efter 2 år så har du kanske bytt bil 3 gånger och skrivit mängder med blogginlägg. Då blir det svårt att veta vilken bil blogginlägget gäller. Därför är det en god idé att använda BilBloggen till den bil inlägget avser och din personliga blogg om inlägget inte har med någon bil att göra. Men gör som du vill. Det är din blogg. Om du vill skriva om ditt brinnande intresse för akvariefiskar i din blogg för din BMW 525i, så får du väl göra det då.

Fråga: Får man skriva vad man vill i sin blogg?

Svar: Nej, det får inte bryta mot Svensk lag. Tänk också på att det är du själv som är publicist och ansvarig utgivare för det du skriver. Du ansvarar själv för den text du publicerar. Det innebär alltså att du inte får kopiera någon annans litterära eller fotografiska alster. Citera får man göra om upphovsmannen inte förbjudit det. Fråga först. Respektera upphovsrätten. Om du lägger ut bilder så måste det vara din egen bild. Om det är en bild som någon annan tagit, så skall man alltid fråga om lov att använda upphovsmannens fotografiska bilder. Om du bryter mot Svensk lag, så kan du åtalas. Ditt ip-nummer för all trafik gentemot oss loggas.

Tänk också att din blogg är öppen att läsa för alla. Även barn och personer under 18 år kan läsa din blogg. Vi förbehåller oss rätten att ta bort bloggar om vi av en eller annan anledning finner olämpliga.

Fråga: Sverige är ett fritt land. Jag får skriva vad jag vill!

Svar: Nja, det är långt ifrån sant. Du måste hålla dig till de lagar som gäller. Dessutom kan det vara värt att påpeka att det inte är en mänsklig rättighet att få skriva vad man vill på AutoPower. Visst råder yttrandefrihet, men vi har ingen skyldighet att publicera allt som folk skriver. Vi är inte ens skyldiga att ha servern påslagen.

Fråga: Kan man skriva bloggar för gamla datum?

Svar: Självklart. Ändra datumet för blogginlägget bara. Du kan skriva blogginläggen i vilken ordning som helst. De sorteras på det datum du valt.

Fråga: Jag vill skriva flera blogginlägg per dag. Går det?

Svar: Självklart. Ös på bara. Om du vill sortera dina blogginlägg på en och samma dag på något särskilt sätt, så kan du faktiskt lägga på klockslag på dina blogginlägg. Som datum skriver du då exempelviSvar: 2024-02-01 08:30:00

Om du vill se klockslag för blogginlägg så håller du musen ovanför datumet i listan över blogginlägg.

Fråga: Jag vill ha många bilder till ett blogginlägg. Hur gör jag?

Svar: Skriv blogginlägget och ladda upp en bild om du vill.
Därefter gör du flera blogginlägg innehållande enbart bild. Låt textfältet vara tomt. Ställ in datum och/eller klockslag om du vill sortera bilderna på något särskilt sätt.

Fråga: Hur gör man länkar i blogginlägg?

Svar: Skriv hela länken inklusive http:// i början. Så blir det automatiskt en länk. Enklast är ofta att kopiera och klistra in länken.

Fråga: Vilken liten ruta det är att skriva text i! Större tack!

Svar: Skriv bara något kort i inlägget och klicka på spara. Klicka därefter på redigera-länken. När du redigerar ett blogginlägg, så är inmatningsfältet mycket större, och det är enklare att hitta, formatera och redigera stora mängder text.

Fråga: Kostar det att bli medlem?

Svar: Inget. Det är gratis. Men om du vill få tillgång till ALLA funktioner så behöver du bli Pro-medlem (PowerUserPro). Det kostar 185:- för ett helt år. Du kan också bli medlem i två månader (60 dagar). Det kostar 60:-.

Fråga: Hur betalar jag?

Svar: Med kontokort genom PayPal. Vi kommer inom kort att erbjuda betalning via Swish också.

När du loggat in som PowerUser klickar du på länken "Bli PowerUserPro". Där hittar du alla instruktioner om hur du går tillväga för att bli betalande Pro-medlem.

När du gjort detta aktiveras ditt konto och du har tillgång till alla funktioner.

När du fyllt i allt och klickat OK dras pengarna från ditt konto och ditt konto aktiveras och uppgraderas till PowerUserPro.

Fråga: Varför tar ni betalt för Pro-medlemskap?

Svar: Vi behöver ha in pengar för att täcka kostnaderna vi har för att driva sajten. Vi önskar verkligen att vi kunde erbjuda allt helt gratis, men tyvärr kostar det att driva sajten.

Fråga: Är priset med eller utan moms?

Svar: Alla priser är angivna inklusive 25% svensk moms. AutoPower drivs som aktiebolag och innehar f-skattsedel och redovisar självklart moms som alla andra företag.

Om du betalar för 60 dagar så är priset 48:- + moms 12:-. Totalsumma 60:-
Om du betalar för ett år, så är priset 148:- + moms 37:-. Totalsumma 185:-

Om du befinner dig i utlandet så måste du ändå betala svensk moms eftersom tjänsten du köper anses förbrukas i Sverige.

Fråga: Hur drivs företaget?

Svar: Bakom AutoPower.se finns ett aktiebolag som heter AutoPower Sverige AB med organisationsnummer 5566505854. Det drivs av Tommie Goldhammer med telefonnummer 0763091175. Verksamheten är bara en hobby tillägnad alla underbara människor som gillar BMW-bilar. Om någon inte är nöjd med sitt Pro-medlemskap så återbetalar vi alla pengar så klart.