Karlskronaträffen 02-09-21Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8

Bild 9

Bild 10

Bild 11

Bild 12

Bild 13

Bild 14

Bild 15

Bild 16

Bild 17

Bild 18

Bild 19

Bild 20

Bild 21

Bild 22

Bild 23

Bild 24

Bild 25

Bild 26

Bild 27

Bild 28

Bild 29

Bild 30

Bild 31

Bild 32

Bild 33

Bild 34
För min (Wolv) del började det med att jag nästan körde vilse uppe på Hästö. Efter att ha hamnat i samma korsning för 10:e gången så smög paniken sig på. Men till slut kom jag rätt i Karlskronas labyrint nummer ett, i tid trots allt. Bara Mats med sin fina 528 hann före där han stod och finputsade lite i förväg. Sekunden senare dyker Micke inklusive barn upp.

Vi samlades alltså vid Preem Blåport (Bild 1-7) och att döma av inläggen på forumet så förväntade vi oss att det skulle komma runt 10 bilar. Det började lite lugnt med att några få gled in med ojämna mellanrum, men sedan kom det BMW:s som på löpande band!

Till slut blev det, som vi trodde, det väl tilltagna området nästan fullt av BMW:s med dess stolta ryttare. Vädret som tidigare sett så mörkt ut sprack upp i strålande solsken. Dock var det ganska kallt i luften.

De mest långväga deltagarna var Simba med flickvän/fru/sambo (Göteborg) med deras feta 850 och bmw_m6 (Oskarshamn) med sin nyinköpta svarta M5 Touring och några polare, som helst ville på fest istället för att glo på bilar.

Variationen på bilarna var stor. Både gamla rariteter, bland andra två stycken entusiastvårdade orangefärgade läckerbitar, och lite nyare 90-talare verkade trivas fint tillsammans. M bilarna representerades av en M Roadster, två (el. tre??) E36:ans M3:or, en E34 M5 touring och en E34 M5 Limousine. Därtill kan också den alldeles utomordentligt välvårdade 2002 Turbo räknas. (Bild8)

Laurin visade upp sin individualfärgade inredning och nästan alla hade en åsikt, varav ingen befann sig mittemellan. (Bild9)

Micke hade lyckats få en sådan puts på sin 530 touring att man nästan kunde tro att den var hämtad från fabriken igår. (Wolvs not)

Efter en massa snack och beundrande körde de flesta av oss till torget (Bild10-31) och ställde upp framför Fredrikskyrkan.

Det blev en imponerande lineup som fångade uppmärksamhet från frusna lördagsshoppare.

Som på beställning dök farbror blå upp efter ett par minuter och vi fruktade för att de skulle börja dela ut parkeringsböter till alla. Vi parkerade ju trots allt inte på avsedda parkeringsplatser, men som tur var hade de överseende och de nöjde sig med att istället beundra bilarna under en minut eller två, varpå de körde vidare. De insåg nog ganska snabbt att vi inte var på torget för att köra 402 meter eller ställa till med något annat bus...

Efter sessionen på torget åkte de mest entusiastiska av oss till Marinmuseet på Stumholmen för att ta några bilder i en ny, vacker miljö. Tyvärr hade det hunnit bli alltför mörkt så några speciellt bra bilder fick vi inte med oss därifrån. (Bild32-33)

Stumholmen, kylig luft och vindbyar är en dålig kombination för vanliga dödliga, så vi beslöt oss för att åka till Max och käka en burgare eller dricka en het kopp kaffe. Mickes son (som älskar Z3:or och har en egen M Roadster i miniatyr) (Bild34) fick åka med mig och det gillade han förstås, även om han blev lite besviken när han insåg att han inte kunde få åka nercabbat eftersom hardtopen satt på.

Sist men inte minst - tack alla som kom och gjorde träffen så lyckad! Vi ska se till att det inte var sista gången det hölls en BMW-träff i Karlskrona...Vid tangenterna:
Andreas "Wolv" Ohlén
Micke Olsson

Vid kameran:
Andreas "Wolv" Ohlén
Micke Olsson
Kidde Lindahl
Peter "Simba" Danielsson
Publicerad 2009-04-15 17:03. Uppdaterad 2009-04-15 17:04.
Copyright © 1997 - 2020 www.AutoPower.se


Annonser