AutoPower » Reportage » BMW-träff i Karlstad
BMW-träff i Karlstad


Klockan är 18:30 och Jag parkerar bilen på parkeringen (bild1) där vi Bmw-entusiaster skulle träffas, inte en enda Bmw syns till (bild2) förutom min egen då. Minuterna går och jag hinner bli orolig att det kanske var kl. 20:00 istället för 19:00 vi skulle träffas, men rätt vad det är så dyker det upp en estorilblå Bmw M3 (bild3). Ur M3:an kliver "Imix" med passagerare och hälsar glatt.

Efter en stunds pratande är vi fortfarande ensamma på plats. Skulle träffen bli ett fiasko? Nej det skulle den inte för några minuter innan 19:00 kom det bilar av märket Bmw i en lång rad, en mäktig syn det var.

När alla tillslut var på plats så var vi 15-16 st bilar, inte så dåligt (bild4)(bild5). Först i raden står "///Misano" med sin misano-röda M5:a vars lack är i extremt bra skick (bild6), om inte annat så var alla bilarna välputsade. Sedan har frilansare "Schnitzer" parkerat sin macaoblau Bmw 750iA, den verkar ju hamnat i fint sällskap den med, för till vänster om den står ytterligare en M5:a med en härligt lila färg (bild7).

Någon brist på stora motorer var det inte, på bilden som följer så ser vi en grå 535:a och en svart 540 (bild8)(notera att 540:in har klara blinkersglas fram).

På tal om stora motorer, när "Schnitzer" lyfte på spislocket och blottade V12:an så blev det snabbt trängsel runt bilen (bild9). Jag stod på håll och såg hur folk förflyttade sig mot "Schnitzers" bil likt en flock med gaseller.

En till Bmw 540, ifrån Stockholm (Bild10). Det var nog den mest långväga besökaren vi hade. Härligt svart lack och inredningen var inte fy skam, grått skinn i fint skick. Den här 323:an var inte så pjåkig (bild11), inte överstylad utan alldeles lagom. Här har vi "Marzocchis" bil (bild12), han var generös med gummit under vår lilla karavan.

Kunde inte ta reda på nått om varje bil så här kommer lite bilder på de övriga besökarnas bilar. (bild13)(bild14)(bild15)(bild16)

Efter en lång stunds tittande och pratande om varandras bilar drog vi iväg in till centrum, för att köra i karavan. Vi körde runt en husknut och gled sakta förbi en uteservering. Några få personer tittade ut på vägen när de första Bmw-bilarna körde förbi, de tittade ner på tallriken igen men fäste blicken återigen på vägen när de såg att det kom ännu en Bmw, och en till, och en till, och en till.

Ja karavanen tycktes aldrig ta slut. Fram till en slags återvändsgränd kom vi och vi var tvungna att åka förbi uteserveringen igen och den här gången var det många av restauranggästerna som drog på smilbanden. De hade nog inte räknat med underhållning till maten. =)

Framåt 23:00 var träffen slut och de sista hade åkt hem. En mycket trevlig träff var det, och vi ser fram emot en eventuell träff till våren.

Text o Bild av "Highspeed_M5"

2003-08-16


Publicerad 2009-04-14 12:53. Uppdaterad 2009-04-14 12:54.
Copyright © 1997 - 2021 www.AutoPower.se


Annonser