Powercrew på TV-inspelning


Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8

Bild 9

Bild 10

Bild 11

Bild 12

Bild 13

Bild 14

Bild 15

Bild 16
Trafikmagasinet firar i år 25 årsjubiléum, och så lång tid tog det att få vara med vid en inspelning av det första bilrelaterade, numera "kultförklarade" programmet.

Janne hade ringt sent en kväll från ett skramlande Reginatåg och frågade om jag kunde ställa upp kommande tisdag. Trodde karln skojade, men så var inte fallet. Tackade självklart ja till detta, vilken biltok skulle inte göra det.

Det skulle visst handla om att få hjälp med bilreparationer på nätet bland annat. Order var samling hos Janne kl. 10.00 med nytvättad bil, så det blev att åka tidigt. Hade kollat av BMWPower tidigt på morgonen och sett ett inlägg om "Vem är Hasso" och många glada skratt fick jag redan denna morgon.

Navin letade på en OK GDS för biltvätt i Västerås och med nytvättad vagn så blev det att åka till Janne.

Samling och försnack till kaffe i Jannes kök (bild 1). Mannen med de gyllene datafingrarna Tommie Goldhammer i bakgrunden. Trafikmagasinets reporter Erika Rydstrand som gillar gamla Cittror och fotograf/ redigerare Kjell Hansson från SVT Gävle/Dalaredaktionen.

BMWPowers allra heligaste, kontoret med Tommie, Janne och Johan (bild 2). Här riggar Kjell upp kameran på kontoret (bild 3).

Jag roar mig att fota lita av den originella bilparken utanför (bild 4 & 5).

En Volvopickis är ju inte vardagsmat, denna vagn har fästen för kamerautrustning på flaket för att filma åkande scener.

Men Power är ju inte sämre finns ju självklart dubbelt upp av det udda, nämligen två BMW-pickisar. Den ena är Jannes och den andra hans polare Peters.

Tommie och jag hade roat oss med lite klipp- och klisterreklam på en X5 som BMW Stockholm ställt upp med som lånebil åt Tommie, som flugit från Malmö tidigt på morgonen till Bromma (bild 6).

Efter lunch så dras det i väg i karavan (bild 7) till Johans kompis Jocke i Kolbäck som lovat ställa upp med verkstadslokal.

När karavanen anlänt (bild 8) så skådar mitt öga något alldeles extra, en Morametallic (invidualkulör) M5 E39 som nog är den snyggaste M5 jag sett på nära håll. Den har AC-Schnitzer stuk på fälgar och utblås 4X110mm (bild 9-10-11). Väldigt fett!!

Johan som inte hunnit tvätta, passar på att blaska av sin fina 540i T (bild 12).

Nu ska gammal som ny vagn tricksas in utan några parkeringsbucklor och efter en hel del knölande så är det fullt (Bild 13 & 14).

Vad som händer under inspelningen tänker jag inte avslöja, men när Erika ställer sista frågan vad jag gillar uttrycket "guru" så håller jag på att vika mig dubbel av skratt med tanke på morgonens lästa inlägg på forumet, men lyckas nog behärska mig hyfsat. En sak är säker, ingen av oss kommer ihåg vad som frågades eller vad vi svarade, så det ska bli riktigt kul att få höra detta.

Om det nu kommer att sändas så klart, och när är väl ingen än så länge hundra på. Kameranervositeten drabbad oss alla hårt, men den mycket proffsige Kjell bakom kameran var ett stort stöd.

Sen eftermiddag så är det dags att rulla hemåt för både gammal och ung bil, (bild 15) och dags att ta farväl efter en mycket spännande dag (bild 16).

Text och foto Hasso

Länk till Trafikmagasinets inslag -->
Publicerad 2009-04-15 10:08. Uppdaterad 2009-04-15 10:08.
Copyright © 1997 - 2024 www.AutoPower.se


Annonser