Nya BMW 7-serien - En introduktion


BMW presenterar nya 7-serien med en rad nya och uppdaterade funktioner och motorer. Mest spännande är Touch Display och Gesture Control samt den "Q"-inspirerade Remote Control Parking. På motorsidan är det den nya plug-in-hybriden i 740e/Le/Le xDrive som låter mest spännande som med en räckvidd på 40 km på el och med fyrcylindrig bensinmotor kommer att bli mycket intressant att köra.
 
Till en början kommer nya 7-serien med två bensinmotorer, en diesel och en hybrid. Räknar man in fyrhjulsdriften xDrive och "Lang"-utförande (förlängd version) blir det sammanlagt elva varianter att välja mellan. Sedan kommer det finnas en lång tillvalslista med några riktigt intressanta och världsunika utrustningsalternativ.
 
För att höja statusen ytterligare ett snäpp kommer nya 7-serien att erbjudas med ett tillval som kallas "Executive Lounge". Tillvalet som är förunnat de långa "L"-modellerna innehåller alltifrån 4-zons klimatanläggning till surfplattor och massage till baksätespassagerarna. Genom att höger framsäte kan justeras fram 90 mm extra kan baksätespassageraren i stort sett ligga raklång och vila.
 
För ännu mer lyx och flärd kommer extra LED-lampor belysa det stora panoramaglastaket för att skapa en känsla av stjärnhimmel. 
 
Bang & Olufsen är nu ett minne blott istället tågar Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System in. Det skall ha specialkalibrerats för interiören hos nya sjuan och det skall verkligen bli spännande att se om detta ljudsystem levererar. Det har i mitt tycke varit lite si och så när det gäller Bang & Olufsen-systemen.
 
Som plockat ur Bond-filmen "Tomorrow Never Dies" från 1997 kan nya 7-serien fjärrstyras och utan förare köra in och ut i trånga utrymmen och parkera. En helt nyutvecklad nyckel kallad "BMW Display Key" används för att styra bilens rörelse "halvautomatiserat".
 
På Infotainment-sidan kommer flera intressanta nyheter. Den i mitt tycke största nyheten är Touch Display. Vid sidan av det bekanta iDrive-reglaget kan man även aktivera och styra funktioner direkt genom att trycka på den beröringskänsliga skärmen. Med hjälp av en 3D-sensor kan vissa funktioner styras direkt med gester till exempel volymen på stereon eller svara i telefon. Funktionen kallas "Gesture Control" och det skall även gå att programmera in vissa gester för att styra funktioner efter eget önskemål. Fantasin skenar.
 
Utöver dessa höjdpunkter kommer nya 7-serien att erbjuda ett antal ytterligare nyheter som laserljus, Executive Drive Pro, ADAPTIVE Mode körprogram och kolfiber i karossen.
 
Sammantaget tycker jag att nya 7-serien verkar vara en av de mest intressanta premiärer BMW gjort på länge och det skall bli väldigt spännande och intressant att prova modellen när den dyker upp senare i år.
 
Foto: BMW

Publicerad 2015-06-10 21:19. Uppdaterad 2015-06-10 21:23.
Copyright © 1997 - 2024 www.AutoPower.se


Annonser