Får man ta BMW´n med sig in i himlen?Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8

Bild 9

Bild 10

Bild 11

Bild 12

Bild 13

Bild 14

Bild 15

Bild 16

Bild 17

Bild 18

Bild 19

Bild 20

Bild 21

Bild 22

Bild 23

Bild 24

Bild 25

Bild 26

Bild 27

Bild 28
Grå och trist torsdag. Tvättade bilen i tisdags, böt olja igår. Tror ni som jag att det finns någon baktanke med att man behöver en nyckel större än dom som finns i en genomsnittlig verktygslåda för att få bort locket till oljefiltret?

Med andra ord en ren, fulltankad bil med ny olja (bild 1) på parkeringen. En hel dag till mitt förfogande och körsugen till tusen men inget mål att sikta på. Hmmmm vänta nu, läste jag inte nått på Autopowers forum för några dar sen. Något om en BMW på en gravsten och någon som ville ha bildbevis.

Undrar om det kommit upp några bilder? Nix! men fler som vill se stenen. Var det inte någonstans i Uppland? Västlands kyrka i norra Uppland? Fram med Route 66 på datorn och pricka in Solna och Västland. Ca 2 timmar att åka, perfekt.

Då jag ännu inte fått fart på navigatorn så blev det till att ta det "The old fashion way" (bild 2) hoppas det räcker. Hinner inte ens ut på motorvägen förrän äventyret börjar. Kolla in passagerarna (bild 3-4), notera bältet på dom till höger (vik hädan djurrättsaktivister). Förbi flygplatsen och dags att stå på lite (bild 5-6) för att med full fart flyga in i trafikljusgettot Uppsala (bild 7) grönt hela vägen faktiskt!

Vidare mot poliskontrollernas förlovade land 50, 70, 90, 50, 90 osv. (bild 8). Inga konstaplar ute idag (mej hade dom inte fått i alla fall). Hmmmm skulle kanske ha plitat ner en noggrannare vägbeskrivning, det är ju inte direkt hemmaplan (bild 9). Kör igenom den sista noteringen på min lilla lapp, Tolfta? (har dessutom skrivit som en kratta). Varför har jag inte skrivit lite mer? Ja ja bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Just när jag börjar ge upp hoppet så dyker skylten upp, Västland!. En kurva till och där står en vit kyrka. En skyllt förkunnar att det är rätt kåk (bild 10). Parkerar utanför för att börja leta (bild 11-13) det finns några stenar att kika på. Men jag har lite tur och hittar rätt redan efter ca 5 minuter (längst ner i högra hörnet på bild 14). Mycket ståtlig sten tycker jag! (bild 15-18).

Bilen, har jag tagit reda på sen jag kom hem, är en Mörkblå 518i ?87:a som idag ägs av en kvinna i Bergvik. Jag rullade runt lite i området för att se om jag kunde hitta bilen eller nått annat spännande (bild 19-20). Hittade bara dessa lik (bild 21).

Bestämde mej för att ta den andra vägen hem (via Rimbo). Hade lite tid över (typ halva dan) så jag svängde in till Lövstabruk (bild 22) och där var det fullt ställ - noot! Hittade dock detta ök (bild 23) som behagade fastna på bild (det är nog därför kameran har kastat in handduken nu ikväll).

På vägen hem fick Snabbt & Gott i Rimbo (bild 24) göra skäl för namnet och leverera en t-rulle m räksallad och rostad lök. Och jag kunde konstatera att även kvällen var räddad (bild 25) kan inte sova ordentligt med vetskapen om att bilen står därute och e så skitig. Efter avslutad måltid så hamnade jag naturligtvis bakom ett blivande hus! (bild 26-27). Men efter några kurvor så var huset placerat i backspegeln (bild 28).

Väl hemma så kunde jag konstatera att den gode brevbäraren hade lämnat en avi om ett paket på posten. Dit snabbt som ögat och visst var det mitt efterlängtade paket från Danmark! Nu ska här monteras kromringar! Undrar hur man får dit dom? Blir till att sätta sej och söka på det så enormt användbara Forumet!

Vem vet, snart kanske någon har klurat ut vad som kan vara knas med min telefon och då har man ju genast lite mer att fixa med. Ha det bra allihopa och kör fortsiktigt där ute.Av Christer Brandt alias Adrenalin
Publicerad 2009-04-06 17:30. Uppdaterad 2009-04-06 17:31.
Copyright © 1997 - 2024 www.AutoPower.se


Annonser