AutoPower Special - Bakom kulisserna med Motorjournalen

Doggeli, Vem?

Ska börja med att presentera mig för alla som inte vet vem jag är, mitt namn är Douglas och kallar mig Doggeli här på forumet, kommer från Örnsköldsvik kanske mer känt som Foppaland. 1998 flyttade jag med jobbet till London där jag är kvar än idag.
Anledningen att jag har fastnat för BMW har nog mycket med farsan bil intresse att göra. -90 köpte han en 520 som byttes mot 528 och sedan 540 och nu i dagarna har gubben köpt en M5:a, heja! Själv köpte jag min första BMW -00 som byttes mot en M Coupe -02.

M Coupe gästspelar i Motorjournalen.
Jag har haft förmånen att få följa med Peter Sundfeltdt & kameraman Björn Stomberg i en hel dag som senare kommer att bli ett begagnatguide inslag i Motorjournalen som du kan se i höst på Kanal 5.

Fakta
Modell: Z3 M Coupe 1999
Motor: 3.2L
Effekt: 321hk
Låda: 5-växlad manuell
Färg: Cosmossvart metallic
Fälg: M RoadStar Chrome Shadow 17"
Däck: 225/45 x 17, 255/40 x 17
Smeknamn: Goofy

London ? Newcastle
Tisdag 08.30 skulle jag vara på plats i Göteborg hos Motorjournalen men för mig började resan redan tidigt fredag morgon. 06.00 ringer väckarklockan och jag hasar mig upp i sängen och inser att jag måste lägga på ett kål så att jag inte fastnar i rusningstrafiken.
Efter ha snabbt packat bilen med alla prylar så sätter jag fart för att komma ut ur London så fort som möjligt. Trots att det är bara 46 mil att köra till Newcastle så tar jag inga risker efter förra årets bravader då jag missade en färja och höll på att missa den andra jag bokade på grund av trafikolyckor. Efter en lugn resa utan några problem rullar jag 6 timmar senare ombord på färjan i Newcastle som ska ta mig till Göteborg.

Tisdag morgon
Efter en kanon helg i Göteborg med vänner trots många regnskurar som gjorde att jag fick tvätta bilen 3 gånger under helgen :/ Parkerar bilen utanför Motorjournalens lokaler med ett stort leende på läpparna. Väl inne på redaktionen blev jag väl bemött av morgonpigga Marie & Josephine som tar mig runt tur i lokalerna. Vid niosnåret kommer Peter Sundfeldt och kameramannen Björn Stomberg in och vi sätter oss och går igenom hur dagen ska läggas upp. 1 timme senare står vi alla ute på parkeringen Peter & Björn packar KIA´n med alla prylar om behövs för att vara borta en hel dag.

Inspelning
Vi börjar inspelningen utanför Göteborg. Vet tyvärr inte var jag är? som norrlänning och har inte så stor koll på Götet. Efter en stunds letande hittade vi några bra platser för att filma bilen på avstånd. Jag upptäcker ganska snart att jag har valt fel kläder för att stå ute en hel dag eftersom det var varmt dagen innan tyckte jag att det skulle räcka med en jeansjacka men icke sa nicke? brr!

Vi åker runt fram och filmar bilen ur olika vinklar lagom till det är dags för att äta efter mycket letade efter bra lunch ställe slutar det med att vi hamnar på McDonalds. När vi alla hade fått lite mat i magen satte vi kurs mot Säveflygplats. Resten av eftermiddagen spenderas med att filma Peter i och utanför bilen när han tycker till.
För att kunna göra ett 3-5 minuters inslag så behöver det filmas minst 3 timmar material med olika bilder så att det finns många alternativ att välja mellan. När klockan började närma sig 17.00 tyckte Peter & Björn att de hade fått dom bilder som behövdes så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Redaktionen.

Dahlbäck Racing
När vi kom tillbaka till Motorjournalen visade Peter mig nya tittartävlingsbilen som kommer att användas i höst. Det är en Skoda som Dahlbäck Racing pillat med, riktigt läcker måste jag säga.

Detta avslutar en lång men mycket givande och intressant dag för mig. Jag vi vill tacka alla på Motorjournalen som gjorde det möjligt för mig att delta vid inspelningen.

Bakom kulisserna-film
När jag var på plats så filmade jag lite och gjorde en kortfilm för alla er läsare på AutoPower.se. Mycket Nöje!

Jag vill även passa på att tacka killarna på AutoPower.se för en mycket bra sida.

Mvh Douglas

Bakom kulisserna hos Motorjournalen, Kanal 5. Se filmen!


Windows Media --> (12 mb)
MPEG --> (37 mb)

Publicerad 2009-03-18 16:20. Uppdaterad 2009-03-18 16:22.
Copyright © 1997 - 2024 www.AutoPower.se


Annonser