Hos Bildelsimporten

4/5-delar av personalen vid entrén

I Uppsala huserar en av Sveriges största oberoende importörer av tillbehör och reservdelar till BMW.

Bildelsimporten i Uppsala startades av Lars Lindblad. Lasses första BMW var en 2002 -71, och sedan dess har han haft ett femtiotal bumsar, 02:or, treserier, femserier och E23:or. Idag åker Lasse 525iX Touring 1993, utrustad med AC och svart skinn. Lasse tyckte det var svårt att få tag i delar och tillbehör till vettiga priser på den tiden, så han tyckte det var lika bra att försöka göra något åt saken själv.

Sagt och gjort, 1985 började Lasse importera begagnade delar, mer eller mindre för eget bruk. Från början var inriktningen förutom BMW och Mercedes även Porsche. Lasse antyder dock att BMW är det märke ligger honom varmast om hjärtat. 1988 hade verksamheten ökat till en grad att det enda rätta var att starta företag, och så föddes Bildelsimporten. Till en början höll man till i jättelokaler ute på landet, vid Bergsbrunna Tegelbruk. Verksamheten växte och vid pass 1990 beslöt man sig för att skaffa mer centrala lokaler, och då vidtog en flytt till lokaler vid Börjetull som man än idag huserar i.

Lokalerna har under 2000 fått en omfattande ansiktslyftning, med större och effektivare lagerhantering. Man har normalt alla frekventa delar och tillbehör i lager, men om något skulle vara slutsålt kommer leveranser minst en gång per vecka. Verkstaden har också blivit ombyggd. Nya lyftar, ny maskinpark samt ett effektivare utnyttjande av utrymmena har stått på programmet.

Bildelsimporten har fem anställda, förutom Lasse som har hand om Internet och kontakterna med utlandet, jobbar där Sven som i huvudsak har hand om ordermottagning. Christer Gellerstedt jobbar också med ordermottagning samt har ansvaret för lagret samt tävling och trimning. Många känner nog igen Christer från tävlingsbanorna, då har kör en 323i i BMW Cup. Anneli har hand om ekonomin och Björn gör reparationer och annat som hör verkstaden till.

Bildelsimporten är idag generalagenter för ett antal företag. Bland annat Zeemax, Weitec och Wiecher Sport för att bara nämna några. Dessutom är man återförsäljare för ännu fler kända varumärken inom styling och tillbehör. En stor del av försäljningen sker i deras webshop, men även telefonerna går varma. Det är alltså full fart från morgon till kväll och Lasse har knappt tid att ägna sig åt sina hobbies, som är fiske och hundar.

Till sist en liten anekdot från Lasse: En kund ringer och ber att få returnera sitt nyköpta trimchip. "Jaha, det går väl bra" svarar Lasse. "Får man fråga om det inte var till belåtenhet?". "Nej, det var väl inte riktigt vad jag hade hoppats på", blev svaret. "Jag tror jag skall försöka med Jürgen Weise istället". "Jaha, det är just det du gjort, han levererar våra trimchips", svarade Lasse. Kunden: "*harkel*, jag tror jag behåller chipet"....

Bildelsimportens hemsida -->


Text och foto: Jan Söderman
Lasse expedierar 528i-kund
Bildelsimporten - välfyllda hyllor
Lasse ger Christer mer jobb

Verkstaden - under inflyttning

Publicerad 2007-12-07 18:07. Uppdaterad 2007-12-07 18:09.
Copyright © 1997 - 2024 www.AutoPower.se


Annonser