Essen Motor Show 2004Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8

Bild 9

Bild 10

Bild 11

Bild 12

Bild 13

Bild 14

Bild 15

Bild 16

Bild 17

Bild 18

Bild 19

Bild 20

Bild 21

Bild 22

Bild 23

Bild 24

Bild 25

Bild 26

Bild 27

Bild 28

Bild 29

Bild 30

Bild 31

Bild 32

Bild 33

Bild 34
Då var det dags för en höjdpunkt på året igen. I år har vi köpt oss en bussresa ner till den historiska mässan i Essen. Jag och min kompis var nere på Essen motorshow år 2002 och den mässan tyckte vi var bra då men så här i efterhand så tyckte vi nog att det var lite mycket plast och spoilers för vår smak.

Samtidigt så börjar vi bli till ålder gångna, så dom lite äldre bilarna från 70-80 talet börjar vakna upp i våra minnen och man börjar minnas vilka bilar som var roliga på den tiden. Vi skulle alltså ta oss tillbaka i tiden och bli 15 år yngre var det tänkt. Tyvärr så blir ju inte höljet på förpackningen yngre bara för att man minns och får se gamla grejer. Men själen blir nog gladare i alla fall.

Eftersom vi båda håller på att renovera varsin 2002:a, så hoppades vi på att den här resan skulle ge oss lite mer inspiration till våra projekt, samtidigt som ska det bli ett litet avslut på vinterns hårda arbete med våra bilar (hårda arbete?!!!)

Eftersom nu våren är på gång och man får så mycket annat att göra när sommaren kommer, så kommer troligtvis våra projekt ligga i dvala i sommar och sedan väckas upp till hösten igen och renoveringen tar ny fart igen.

Vi startade från Karlskoga vid ett tiden på torsdags morgon den 1 April, bara det gav oss lite roliga infall på resans karaktär. Vi skulle av egen kraft ta oss ner till Jönköping för att där stiga på en buss skulle ta oss vidare ner till Essen. Nu slapp vi ju cykla ner, utan vi tog min 328 touring ner och ca 03.30 var vi nere i Jönköping. Där på parkeringen stod redan ett gäng från Östersund när vi kom ner, vi presenterade oss för varandra och så blev det en kopp kaffe och en smörgås på det.

Bussen kom punktligt så det var bara att kliva ombord och försöka somna så fort som möjligt efter den tidiga uppstigningen. Resan genom södra Sverige gick inte så fort eftersom plockade upp folk på vägen.

I Halmstad så dök det upp ytterligare en buss med folk och här så fick skifta bussar så att vi blev uppdelade efter vilket hotell vi skulle övernatta på i Essen. Sedan så fortsatte bussar ner genom landet och vid brofästet i Malmö plockade vi upp dom sista personerna som skulle åka med oss. Nu bar det av mot Bröndby där vi tog färjan över till Puttgarden.

Efter båtresan så skulle vi nu ta oss ner till Lübeck där vi skulle få inhandla lite spolarvätska och lite glykol till påskfesten hemma. Bussen gick nu lite tyngre ner mot Essen men efter några uppehåll och rökpauser så var till slut nere i Essen. Vi var nu ganska slitna efter drygt 17 timmars resa, så det blev en snabb incheckning och sedan rakt ner i sängen för att sedan vakna upp på morgonen pigg och alert.

Kl 06.30 så ringer klockan, vi orkar inte riktigt kliva upp direkt utan ligger och zappar lite på tv:n innan första man kliver in i duschen. Dusch och en kontinental frukost gör att man blir som en ny människa. Bussen ska skjutsa oss till mässan kl 09.00 och något försenade så kommer vi i väg.

Utanför mässan så parkerar vi bussen och vår färdledare springer iväg för att hämta våra biljetter till mässan. Under tiden vi står parkerade utanför mässan så får vi redan här se en hel del roliga och intressanta bilar. Vi anar nu att det kommer bli en mycket trevlig dag på mässan.

Nu är det dags att gå in på mässan. Eftersom vi varit nere en gång tidigare, och vet om lite hur det fungerar nere på mässan i Essen så letar vi direkt reda på ett förvaringsskåp där vi kan ha våra persedlar under dagen. Dit kan vi också återvända och ställa in lite grejer som man skulle göra ett fynd under dagen. Nu är det alltså dags att börja vandra runt i dom olika hallarna.

Jag kan bara säga att om man intresserad av bilar och då kanske lite äldre bilar så är denna mässa ett måste. Det finns otroligt vackra bilar av många olika märken och många av bilarna är ju sådana som man bara ser på bild vanligtvis, dom är också otroligt dyra och exklusiva. Men det finns ju också en hel del vanliga bilar att titta på också men dom håller fortfarande fruktansvärt bra kvalité och standard på dom. Här finns också mängder av böcker, broschyrer och reservdelar att handla.

Tyvärr är det ju så att kronan inte är så stark så det mesta blir väldigt dyrt att köpa. Dessutom så ska man nog byta bilmärke när man ska renovera en gammal bil. Till en Mercedes finns det i princip allt att få tag på, dessutom så finns det många olika firmor som tillhandahåller dessa delar.

Vi som håller på att renovera BMW bilar hade tre stycken montrar att titta på förutom BMW:s egen utställning. Då saknades i och för sig en av dom stora BMW reservdels firmor där. Walloth und Nech hade av någon underlig anledning inte någon monter att visa upp. En liten miss för vår del, vi som hade hoppats på att få se lite av deras stora reservdelssortiment.

BMW hade en egen mässhall där man hade en avdelning för alla märkesklubbar i Tyskland, sedan så hade man en egen avdelning för Mini och sedan så hade BMW själva resterade yta. Denna mässhall var lite av ett himmelrike att komma in i. Man hade samlat ihop många fina original bilar som man fick se, dessutom så fanns här några gamla bilar och motorer från BMW Motorsport.

Man visade också upp den nya konceptbilen Z9, här fanns det också möjligheter att handla leksaksbilar och andra tillbehör. BMW Historishes arkiv hade också en avdelning där man fick prata med deras personal och rådfråga dom om hjälp osv.

Jag personligen tog kontakt med den tyska BMW turbo klubben och deras representanter. Jag har nu blivit medlem i klubben och har nu tillgång till deras kunnande och hjälp med min renovering av min bil. Så lite nytta fick man allt av resan.

Sammanfattningsvis så kan man säga att resan var otroligt bra. Två heldagar som vi hade på oss på mässan är nog alldeles lagom tid att tillbringa på området. I slutet så orkade man inte knappt uppskatta bilarnas kvalité och skick eftersom det fanns så otroligt mycket fina bilar.

Det jobbigaste på resan var nog själva resan, Det var väldigt jobbigt att sitta på en buss så lång tid som vi gjorde, samtidigt så fanns där mycket folk på bussen med ett stort kunnande och stort kontaktnät som man kunde prata med under resans gång, så det flöt nog på ganska bra.

Titta på bilder och njut och förhoppningsvis så åker ni iväg själva på denna fina mässa någon gång.

Vid pennan en tio år yngre Jouni i själen, men tio år tröttare i kroppen.
Publicerad 2009-03-23 16:38. Uppdaterad 2009-03-23 16:39.
Copyright © 1997 - 2024 www.AutoPower.se


Annonser