AutoPower på VIP-träff inför invigningen av M-Bilar i VästeråsBild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8

Bild 9

Bild 10

Bild 11

Bild 12

Bild 13

Bild 14

Bild 15

Bild 16

Bild 17

Bild 18

Bild 19

Bild 20

Bild 21

Bild 22

Bild 23

Bild 24

Bild 25

Bild 26

Bild 27
Det är inte ofta BMW byter återförsäljare i Västerås, men nu när LO's Bil har kastat in handduken så har M-Bilar tagit över BMW-agenturen. Därför kände vi oss lite extra stolta över att bli inbjudna till VIP-visningen av M-Bilars nya lokaler i Västerås!

Det började bra, när vi såg anstormningen av BMW-bilar utanför M-Bilars lokaler på Transformatorgatan 11 i Västerås. Det var helt enkelt smockfullt på parkeringen, och det stod till och med bilar på parkeringen till Skoda-handlaren bredvid. Första och sista gången som den parkeringen får sådant fint besök! Eftersom man åker BMW-jeep så var parkering inte något större problem, med markfrigång går det mesta lite lättare...

VIP-visningen var verkligen välbesökt med åtminstone ett par hundra besökare, vilket var mer än vi väntade oss. Nu är ju i och för sig upptagningsområdet stort, eftersom BMW i Sala också har lagt ner, med följd att många kunder kommer norrifrån.

Lokalen är verkligen fräsch och fin, med högt i tak och en lyxig känsla. Mini har fått en egen liten "poppig" hörna, det gäller tydligen att diffrentiera varumärkena! Det finns plats för flertalet nya BMW-bilar men även mycket mer inbytesbilar än hos M-Bilar i Eskilstuna. Uppskattningsvis är bilhallen dubbelt så stor i Västerås, men inte lika stor som exempelvis Novation i Uppsala. Kort sagt en byggnad värdig en BMW-återförsäljare!

M-Bilar hade verkligen lyckats dra ihop en imponerande samling BMW's, allt för att fira öppningen. I stort sett fanns ett exemplar av varje bilmodell, med såväl nya X5:an, M3 CSL, 745iA, som en mycket välspecad 525iA av nya modellen som ögongodis. Blåmetallic med sandbeige skinninredning och 18"-fälgar såg helrätt ut på den bilen, precis som undertecknad skulle beställa en E60. Det stod även en Z4 med mycket smakfull inredning, som gick i en kombination av rött och grått som var mycket tilltalande. X3:an har vi tidigare stiftat bekantskap med, och en sådan stod också redo för "torrkörning".

Kvällens höjdpunkt var trots alla fina tal (Nicolas Peter och Joakim Walde får ursäkta!) avtäckningen av nya 545i Touring. Faktiskt den första officiella visningen av 5-serietouringen i Sverige! Bilen är mycket häftig och kommer att bli en lika vanlig syn på vägarna som E39 touring, lite på det! AutoPower återkommer med en provkörning av bilen framöver!

AutoPower fick en visning av verkstaden av verkstadchefen Bengt Pettersson, som följde med från AutoLO Service till M-Bilar. Även om verkstaden på AutoLO var helt OK, så sticker den nya verkstaden på M-Bilar ut. Golvvärme, högt i tak och egna portar för varje mekaniker är bara några av nyheterna. Vid besöket var det lite tomt, beroende på att verktygen inte kom från AutoLO förrän första april.

AutoPower fick också en kort pratstund med VD:n för M-bilar, Joakim Walde. Trots endast 33 års ålder har han lyckats etablera en BMW-återförsäljning både i Västerås och Eskilstuna. M-Bilar i Västerås sysselsätter 10 personer och räknar med att sälja drygt 200 bilar per år. Med tanke på att man i Eskilstuna sålde 168 bilar under 2003 från Eskilstuna så känns det som ett nåbart mål.

Kvällen blev inte sämre av att M-Bilar bjöd på snittar och champagne, samt kaffe och BMW-loggaförsedd tårta. Kort sagt en höjdarkväll för en BMW-intresserad person. Så AutoPower tackar för kvällen och passar på att önska M-Bilar lycka till framöver!Text Johan Söderberg
Foto Jan Söderman
Publicerad 2009-03-23 16:49. Uppdaterad 2009-03-23 16:50.
Copyright © 1997 - 2024 www.AutoPower.se


Annonser