BMW M2, M3 och M4 på Falkenbergs Motorbana

AutoPower provkör BMW M2, M3 och M4 på Falkenbergs MotorbanaLäs mera »

BMW X6 M50d - Dieselexpressen

Det är dags för vår andra provkörning av nya X6. Denna gång kör vi toppmodellen på dieselsidan: xDrive M50d. Motorn är en sexcylindrig trelitersdiesel med tre turboaggregat på hela 381 hk och 740 Nm. Maskinen är en riktig pärla som svarar snabbt på gaspådrag. Kraften är imponerande och motorn matar friskt på till maxvarv...Läs mera »

BMW X6 M - Massivissimo

Autopower var på plats i Austin, Texas för den internationella lanseringen av BMW X6 M. Följ med när Mattias rattar X6 M på GP-banan Circuit of the Americas där bilen verkligen får chansen att visa vad den går för...Läs mera »

BMW 218i Active Tourer - Trollbindande Trepip

Introduktionen av BMW 2-serie Active Tourer är startskottet på en flera år lång modelloffensiv från BMW. Fram till 2017 skall åtminstone sju nya modeller presenteras baserade på den nya bottenplattan som även delas med Mini...Läs mera »

BMW M3 DKG - En Makalös Maskin

Två snabba tryckningar på M1-knappen i ratten är allt som krävs för att ändra karaktären från Dr Jekyll till Mr Hyde. Helt plötsligt känns det som du sitter i en annan bil och när gaspedalen trycks mot golvet vrålar motorn helt ursinnigt...Läs mera »

BMW Z4 sDrive20i - Orange njutning i kvadrat!

Den fyrcylindriga motorn låter trevligt. Det känns i vibrationer och gångkultur att det är en fyrcylindrig motor, men den låter i varje fall som en sexa med ett behagligt brummande ljud - nästan lite potent...Läs mera »

BMW 428i xDrive Gran Coupé - Karmlös charm

BMW lanserar ytterligare en variant i 3/4-seriefamiljen i och med introduktionen av 4-serie Gran Coupé. 4-serien är baserad på 3-serien och nu finns det inte mindre än 6 varianter i denna syskonskara...Läs mera »

BMW i3 - Elektrisk och elektrolysande!

BMW i3 är Bayrarnas första modell som utvecklats och byggts enbart för att drivas med elektricitet som dessutom når konsumenten i en bilhall...Läs mera »

BMW 435i - Instant classic!

Nu är den äntligen här: Bmw:s 4-serie med karosskoden F32 och vi får nöjet att provköra 435i xDrive...Läs mera »

BMW 330d touring M Performance

Vi tittar på bilen som BMWs egen trimningsfirma M Performance har kittat...Läs mera »

BMW M135i - Gokart provflugen

Körglädjen är svårslagen! Direkt och distinkt styrning, breda däck med bra grepp, 320 hkr under huven. Det kan inte bli något annat än Gröna Lund upphöjt till 25!!! Motorn varvar villigt ända upp till ca 7000 varv/min...Läs mera »

BMW M6 med extra allt

Den ny-nya 6-serien presenterades 2010 och först i år kom den nya modellen i M6-utförande för att i vanlig trygg ordning (det är bra med trygghet) vara utrustad med den fränaste motorn BMW har byggt hitintills, den mest avancerade växellådan...Läs mera »

BMW 535i Gran Turismo - Business Class

De senaste åren har vi blivit bortskämda av nyheter från BMW som tänjer på gränserna. Den stora och eleganta varianten av 5-serien kallad Gran Turismo är definitivt inget undantag. Den är flexibel, kraftfull och sällsynt komfortabel...Läs mera »

BMW 650i Cabriolet - Premium Seduction

Lagom till sommaren lanserade BMW den nya generationen av 6-serien. Det är en helt ny modell även om vi känner igen det mesta av tekniken från 5- och 7-serien. Vår provbil är en 650i. Det innebär en 4.4-liters V8 med turbo på 407 hästar och 600 Newtonmeter. Sammankopplad med den utmärkta 8-växlade automatlådan från ZF har...Läs mera »

BMW 330d – rätta motorn i bästa mellanklassaren

Med ett ryck trycks jag in i sportstolen och det sätter av mot horisonten. Jag får hålla hårt i den snygga ratten för att hänga med och plötsligt hänger körkortet alldeles för löst – allt ackompanjerat av maffiga bastoner från motorrummet. 330d är helt klart rätt val för den aktive men ekonomiskt sinnade...Läs mera »

BMW 520d Touring - Fenomenalt flexibel

Det är med ett stort mått av förväntan som jag för första gången fått den stora förmånen att närvara vid en internationell premiärvisning av en BMW. På plats i Garching, BMWs stora pressvisningsanläggning strax utanför München, skall jag se och köra helt nya 5-serie Touring.  Premiär är det även för den senaste varianten...Läs mera »

BMW X1 xDrive23d - Snål snowracer

Med minstingen X1 bryter BMW än en gång ny mark. De är först med en liten stadsjeep i premiumsegmentet, om än bara lite mindre än syskonet X3. Motorfloran består i dagsläget av tre dieslar och tre bensinare. För första gången erbjuder även BMW en X-bil i enbart bakhjulsdrivet utförande. Det gynnar naturligtvis...Läs mera »

BMW F10 - Fantastic Five

Det är den sjätte generationen av BMW:s 5-serie. Som medlem i storbilsklassen sedan 1972 har 5-serien blivit kännetecknande för många människor hur en BMW ser ut och vad en BMW står för. I denna nya utgåva är den fullpackad med ny teknik och innovationer som modellen ärvt direkt från senaste 7-serien.  I dagarna har nya...Läs mera »

BMW 750Li - Komfortkungen

Det är bäst att jag erkänner direkt: jag har alltid varit svag för stora, långa sedaner. Nya 7-serien är den längsta modellen hittills från BMW. Liksom tidigare erbjuds 7-serien i två utföranden: normal och lång. Vår provbil är den långa varianten som innebär en längd på hela 521 cm.   Internt kallas nya 7-serien för...Läs mera »

BMW X6 M - Teknisk Knock Out

Jag sitter på jobbet och jag har lite svårt att koncentrera mig. Det finns ett starkt skäl att vara någon annanstans just idag. På parkeringen utanför kontoret står den: BMW X6 M. BMW's hittills starkaste V8 monterad i BMW's mest kontroversiella modell. Medan jag sitter där kommer jag på mig själv med att sitta och le. Ett...Läs mera »

BMW Z4 sDrive35i - Närmare Nirvana Nedcabbat

När BMW presenterade sin roadster Z3 1996 blev den en omedelbar succé. Den fick till och med en liten roll i Bondfilmen "Goldeneye". Till en början såldes Z3 med enklare motorer och konkurrerade prismässigt med Mazda MX-5 "Miata" och MG-F. Under modellens levnad utrustades den successivt med häftigare motorer och priset...Läs mera »

BMW 335i - Lyckat lyft

Storsäljaren 3-serien har nyligen genomgått en ansiktslyftning. Modellen har funnits sedan 2005 och under det senaste året har de främsta konkurrenterna Audi och Mercedes båda släppt nya modeller i samma segment. För att möta den hårdnande konkurrensen har 3-serien i sedan- och kombiutförande genomgått en uppdatering. Jag...Läs mera »

BMW X6 xDrive35i - Kontroversiell Coupé

Den är BMW's utan tvekan mest kontroversiella modell på länge. BMW X6 delar tydligt in folk i två läger: de som gillar X6:an och de som ogillar den. Följdaktligen är det med stor spänning som jag kvitterar ut en BMW X6 xDrive35i för en provkörning.   Med X6 skapar BMW ett helt nytt segment: Lyxig coupé med...Läs mera »

BMW M3 Cabriolet DKG - Formula fälltak

420 hk och 400 Nm gör motorn i M3 en riktig pärla. Den ger ett helt fantastiskt ljud som jag tycker är snäppet sportigare än det mustiga vrålet i mäktiga M5 V10. Påtagligt är emellertid även vägljudet och efter ett tag är man ganska trött på malandet. Men så fort gaspedalen pressas mot golvet glöms dessa tillkortakommanden...Läs mera »

BMW 635d - Grand Turismo Diesel

När BMW åter introducerar modellbeteckningen 635 är det inte med en bensinsexa utan med en dieselsexa under huven. Med den fenomenala 3-litersmotorn, som vi tidigare kört i bland annat X3 3.0sd, får 6-serien sportbilsprestanda och småbilsförbrukning på en och samma gång. Inför provkörningen frågar jag mig: passar en...Läs mera »

BMW X3 2.0d - en riktig fuelSAVer

Jag erkänner, jag har alltid varit svag för stadsjeepar. Det tuffa utseendet, den höga sittpositionen och den goda framkomligheten är attribut som tilltalar mig. Men den högre bränsleförbrukningen är inte alltid så lätt att motivera.   BMW X3 2.0d är emellertid en mycket snål stadsjeep. Fullt i klass med ett par år...Läs mera »

BMW 135i Coupé - Kompakt rivjärn

BMW vill väldigt gärna jämföra nya 1-serie coupé med 02-serien från 60-talet. Jag tycker emellertid att det finns större relevans i en jämförelse med 3-serien E30 från 80-talet, både om man ser till storlek och viss del även utseende.Läs mera »

BMW 750i - Tungviktare i joggingdräkt och lågskor

Vi provkör 750i med V8 på 367 hästar och sportpaket. Räcker bensin-V8:an till för att få fart på den tunga bilen, eller är den överflödig i modellprogrammet? Läs och få svaren!Läs mera »

MINI Cooper S - Maxad Mini

När BMW 2001 introducerade sin nya version av klassikern Mini blev den en omedelbar succé. För en tid sedan kom så ytterligare en ny version av retro-Minin. Hur har bilen utvecklats och kommer succén att kunna upprepas...Läs mera »

BMW 335i vs 335d

Två bilar, 12 cylindrar, fyra turboaggregat, 592 hkr och 960 nm. Diesel eller bensin? Coupé eller cabrio? M-paket eller inte? Dubbelturbokungarna i treserien gör upp...Läs mera »

M3 E92 - Den gyllene medelvägen?

Förväntningarna är som sig bör oerhört högt ställda när BMW lanserar en ny version av ikonen M3. Entusiaster och journalister världen över tar för givet att den nya modellen ska vara lika körglad som urmodern M3 E30...Läs mera »

BMW 130iM vs Z4 3,0si

Är Z4 värd 100 000:- extra eller betalar man bara för imagen? Kan 130i vara med och matcha köregenskaperna överhuvudtaget trots att den har plats för familj och packning...Läs mera »

BMW 325i Cabrio - Vinnande viktak

BMW introducerade lagom till sommaren cabriolet-versionen av nya 3-serien. För att försöka få en riktigt bra bild av den nya modellen tog jag den på en rejäl tur där jag fick gott om tid att prova bilen både med taket uppe och nere...Läs mera »

BMW M5 touring - Racerkombins Återkomst

Med ett lätt hjulspinn trevar de 275 mm breda bakdäcken lite innan de får fullt fäste och slungar iväg bilen. Ettans växel klaras av på ett kick och tvåans växel dunkas brutalt i. Ett lätt hjulspinn igen, innan bakdäcken åter finner fästet och slungar...Läs mera »

BMW X5 4,8i - SUVerän 7-sits

När BMW X5 kom för sju år sedan blev den en omedelbar succé. X5 blev genast oerhört eftertraktad med riktigt långa leveranstider som följd. När ersättaren nu presenterats är våra krav högt ställda. Skall nya X5 kunna leva upp till förväntningarna...Läs mera »

BMW 745d - dieselkungen

Med ett grizzly-starkt vridmoment på 750 Nm och imponerande 330 hk i maxeffekt är det BMW's starkaste diesel hittills. BMW 745d erbjuder en raffinerad V8 och massor av lyx, komfort i världsklass och underhållningen från TV, DVD, CD, MP3 och radio...Läs mera »

BMW 530xdA Touring - Den ultimata kompromissen

Det finns snabbare, det finns roligare, det finns snålare och det finns billigare modeller från BMW. Men BMW 530xdA Touring är en trevlig modell för den som kan tänka sig göra lite kompromisser...Läs mera »

BMW X3 3,0sd - i en klass för sig

BMW X3 har nu passerat halvtid som modell E83 och har lyfts mycket smakfullt på utsidan och insidan och den har försetts med flera nya motoralternativ. Autopower har provkört den snabbaste av dem alla: flaggskeppet i nya X3-familjen 3.0sd...Läs mera »

BMW 325i/335i Coupé - två treor för fyra

Senaste BMW-coupén att begå premiär är 3-serie coupé, eller E92 som BMW kallar den. Att den nya coupén dessutom är den kanske vackraste BMW:n på programmet för närvarande, gör helheten mycket lockande för den som söker det där lilla extra bland vackra...Läs mera »

BMW Z4 M Roadster - rakbladsvass sportcab

otorn låter precis som de äldre sexcylindriga M-motorerna, med sin raspiga, hårdkompade stämma. Det låter helt enkelt RACING! Motorn låter så elakt att folk på gatorna vänder sig om direkt föraren låter motorn varva...Läs mera »

BMW 550i - sofistikerad limousine i M-kläder

Kraften i motorn är makalös, den 1,8 ton tunga bilen kastas upp i oanständiga farter på nolltid. Kickdown eller start från stillastående spelar ingen roll, varvräknaren rappar upp till rödmarkeringen som vid en tomvarvning, varefter nya växlar matas...Läs mera »

BMW 130i - En etta att älska

1-serien, BMW's minsta bilmodell, har mottagits med öppna armar av bilköpare över hela Europa. Nyligen blev det dags att fylla ut modellfloran med en toppmodell. AutoPower har äntligen provkört BMW 130i...Läs mera »

3-serie touring E91

Nyligen hade en efterlängtad version av BMWs nya 3-serie premiär. Kombimodellen, eller Touring som den ju kallas, är en viktig modell. Sverige är ett land där herrgårdsvagnar säljer bra - både som ny och sedan som begagnad...Läs mera »

BMW M6 - högvarvigt prestandamonster

Presentationen av en ny M-modell är en verklig höjdpunkt, som tyvärr infinner sig alltför sällan! M5 E60 som presenterades under våren 2005 har stulit mycket av uppmärksamheten från den något senare ankomna 6-serieversionen...Läs mera »

Nya 3-serien E90 - en storlek större

Som BMW-entusiast har de senaste åren inneburit en strid ström av nya modeller. Bytet av BMW's grundmodeller är en väldigt speciell händelse, som inte undgår någon. AutoPower har som en av de första medierna fått äran att provköra modellerna 320i & 330..iLäs mera »

BMW 525i touring - å tjänstens vägnar

I och med introduktionen av kombiversionen av 5-serien är modellprogrammet mer fullständigt och i ett touring-land som Sverige är detta viktigt. Vi tittar närmare på den modell som många av oss kommer att komma i kontakt med, tjänstebilförarnas favorit...Läs mera »

BMW 116i ­ - nytt ljus i klassen

Det känns som att det alldeles för ofta gått att läsa att BMW ger sig in i en ny klass på bilmarknaden. BMW har ju som bekant breddat sitt modellprogram på både höjden (X3, X5) och numera även på längden genom nykomlingen 1-serien...Läs mera »

BMW 545iA touring ­ - Visar var skåpet ska stå

BMW:s kombimodeller har alltid varit mycket populära i kombilandet Sverige. Såväl E34, E39 som E46 kombi har alla varit mycket lyckade modeller som också sålt bra i Sverige. Nu äntligen är E61 här, och AutoPower har provat topp-modellen, 545iA Touring...Läs mera »

BMW 645Ci ­ - En sexa Skåne

Tomrummet efter BMW 8-serien har för många varit stort. Mercedes har varit ensam herre på täppan i segmentet för stora lyx-coupéer under alltför lång tid. Detta har BMW motverkat med den hypermoderna BMW 645 Ci, som Autopower.se nu har provkört...Läs mera »

Nya 1-serien - En BMW i Golfklassen

BMW breddar sortimentet, och ger nu ut en bil i Golfklassen. 1-serie är modellbeteckningen, vilket gör gällande att det knappast dyker upp någon mindre modell inom den närmaste framtiden. Tur är väl det, för vem vill egentligen trängas i en premiumbil...Läs mera »

BMW X3 - terrängkung eller glidardrottning?

Nu har tiden kommit för BMW att ge sig in i hetluften på marknaden för kompakt-SUV:ar. Detta med hjälp av en helt nyutvecklad fyrhjulsdriven bil, baserad på nästa generation av 3-serien. AutoPower provkör X5:ans lillebror, BMW X3...Läs mera »

BMW 530dA - AutoPower drar en repa med nya femman

Det var åtta år sedan en ny 5-serie lanserades. Såväl andra biltillverkare som kunder och motorjournalister väntar nu ivrigt på sverigepremiären den 5:e juli, med en möjlighet att få testa det som alla förväntar ska bli den nya måttstocken...Läs mera »

BMW Z4 - det är rätt att åka med nedfälld sufflett

Nu är den här, efterföljaren till BMW Z3. En bil som iallafall på pappret är tekniskt bättre än sin föregångare. Men hur är det egentligen med känslan? Är också den bättre i nya Z4 än i gamla Z3...Läs mera »

740d - oljebaronen

Att BMW länge har byggt sportiga och starka dieselmotorer vet alla bilentusiaster som är hyfsat belästa. Utvecklingen går otroligt fort på dieselfronten och tillverkarna arbetar hårt för att överträffa konkurrenterna både avseende effekt....Läs mera »

Mini Cooper S - En återuppstånden legend

Under stora delar av sextiotalet var Austin Mini Cooper S en dåtida Golf GTI, eller Peugeot 205 GTI. Sedan ett par månader kan man köpa 2000-talets tolkning av denna legend: nya Mini Cooper S. I Sverige säljs för närvarande två versioner av nya Mini...Läs mera »

330Ci cabriolet - German Open

Egentligen är jag en av dom personer som inte gillar rött. Men faktiskt, denna 330Ci cab passar riktigt bra i imolarött. Bilen blir lite kaxig, en lagom avspänd attityd som gärna tar dess förare på långa omvägar fram till slutmålet...Läs mera »

M3 SMG - Klockren knallhatt

M som i Motorsport är en bokstav som framkallar glädjefnatt hos alla BMW-entusiaster. På ett outgrundligt sätt lyckas BMW M överträffa sig själv varje gång en nyhet presenteras. BMWPower provkör nu den senaste nyheten, BMW M3 SMG...Läs mera »

X5 4,6is - Beroendeframkallande ismaskin

Detta är min första nybilsprovkörning så håll till godo och ha överseende med min förmåga att uttrycka mig i ord... Jag har haft en underbar provkörningshelg och hoppas kunna förmedla en del av den känslan som denna fantastiska BMW X5 4,6is gav mig...Läs mera »

AutoPower provkör 330i SMG

BMW's halvautomatiska växellåda, kallad Sequentielle M Getriebe (SMG), har sedan introduktionen 1997 varit M3:an förbehållen. Samtidigt som nya BMW M3 får den nyutvecklade SMGII som extrautrustning erbjuds SMG även till övriga 3-serien...Läs mera »

AutoPower provkör 745i

745i är en modellbeteckning som förpliktigar. Den satt senast på första sjuserien E23. 745i var då en turboladdad sexcylindrig version av BMW´s flaggskepp. Den första sjuserien ansågs av förstå-sig-påare vara komplicerad att använda och omöjlig att meka..Läs mera »

AutoPower provkör BMW X5 3,0d

Till modellåret 2000 introducerade BMW äntligen sin mycket efterlängtade SUV-modell. X5 släpptes då med den urstarka 4, 4-litersåttan på 286 hk. Nu, två år senare har det tillkommit två nya sexcylindriga modeller. Först ut var bensinmodellen, med 231 hk. Nyligen släpptes dieselvarianten, X5 3, 0d, som AutoPower nu har...Läs mera »

AutoPower provkör nya 325ti

Till årsmodell 2001 kom BMW:s nya version av compact-modellen av 3-serien. Bilen är inte en avkapad sedanmodell, vilket man lätt tror, utan en egen modell som lånat delar av sedanen. AutoPower har provat den vassaste varianten, en BMW 325ti...Läs mera »

AutoPower provkör nya BMW 318i 2.0 Valvetronic

Den första modellen av 3-serien som fick ny motor med BMWs revolutionerande VALVETRONIC-teknik var nya 316ti Compact. Nu är det även dags att plocka in en VALVETRONIC-motor i 318i sedan och touring. Nya BMW 318i har en nyutvecklad fyrcylindrig motor...Läs mera »

Ovanliga BMW

Alpina B3 3,3 E46
2007-11-15
Alpina B5 E60
2007-03-16
M1
2006-04-05
Alpina B7 E65
2005-06-20
M3 Dinan
2003-09-05
850CSi
2002-10-15
Alpina B10 BiTurbo
2002-04-16
Alpina B8 E36
2001-06-09
Alpina B7 Turbo E28
2001-05-04
Alpina B6 3,5 E30
2001-03-30
320is
2001-02-09
M5 E28
2001-01-08
350i
2000-12-16
Z1
2000-05-16
333i
1999-05-20

Begagnade BMW

523i -97
2007-11-09
330CiA -00
2003-01-20
518i -90
2003-01-09
323Ci -99
2002-10-14
740iA -95
2002-06-10
328i -95
2001-05-28
520i Touring -92
2000-05-24
520i Touring -93
2000-02-26
730i -87
2000-02-26
520iS -87
1999-10-26
750iA -93
1999-09-01
Publicerad 2007-08-23 16:42. Uppdaterad 2007-08-23 16:42.
Copyright © 1997 - 2024 www.AutoPower.se


Annonser