Bilvårdsguiden


Visst är det roligt att åka omkring i grannskapets mest välputsade bil!
Men vilket jobb ligger egentligen bakom?

- Hur äter man upp en elefant?
- Jo, man äter den bit för bit såklart!

Den liknelsen kan man jämföra med att ha sin BMW blänkande var gång man sätter sig i den och kör. Om man vill ha sin BMW blank och fin så tar det både tid, lite svett, möda och kostar en del pengar. Bilen är ett nytto- och glädjefordon som slits och blir smutsigt när det används. Med våra tips och lite nedlagd tid och möda kan du hålla din BMW i optisk topptrim!

Lite kort bakgrund. Jag bedrev under ett par år i slutet på 1980-talet egen verksamhet inom bilrekonditionering och allt sedan dess har en ren och snygg bil varit naturligt för mig. Vi på AutoPower publicerar här på sidan sådant som vi själva skulle kunna tänka oss att läsa och som intresserar oss.

Sedemera föddes idén att närmast visa hur jag tvättar min bil, om någon på så sätt skulle kunna förenkla sin egen biltvättning så vore det ju kul. Vissa kemikalier och tillvägagångsätt förenklar genomförandet. Från det så utvecklades idén vidare och snart var delar av frilanskåren engagerad i att putsa och feja sina, samt mina för den delen, bilar så det stod härliga till!

Tanken är att med de erfarenheter jag tilldragit mig under åren som rekondare och alla duktiga frilansares tips, kunna publicera en serie artiklar som skall kunna vara relativt heltäckande inom rubriken för avdelningen. Vi skall steg för steg ska hjälpa dig att ta din BMW till en absolut toppnivå. Många små detaljer, som ibland kanske kan tyckas onödiga men som gör det där lilla extra för helheten.

Valen av specifika produkter eller metoder kommer från våra erfarenheter om hur olika delmoment kan genomföras på ett så smidigt sätt som möjligt. Ge dig inte ut och shoppa en massa kemikalier eller gör större investeringar såsom högtryckstvätt, polermaskin och tillbehör om du verkligen inte har behov av dom. Högtryckstvätt äger jag till exempel ingen längre då det blir billigare för mig att utnyttja en GDS-hall.

Ett måste är dock ett par rejäla gummihandskar för att skydda huden mot de kemikalier som används.

För riktigt nedgångna lacker som är kraftigt repade eller oxiderade och är i behov av en maskinrubbning rekommenderas att ta kontakt med en lokal bilvårdsspecialist. De kan utföra de moment som jag bedömt att det behövs en fackman för, såsom klädseltvätt, rubbning och litet mer avancerade lackskydd.

Bilvårdsredaktör: Asken 


Förbesiktning

Håll din bil i bra mekaniskt skick och gardera dig mot otrevliga överraskningar!Läs mera »

Lädervård

Såhär håller du läderklädseln i bilen ren, fräsch och skyddad!Läs mera »

Rena rutor

Asken visar hur du får perfekt utsikt på bara fem minuter!Läs mera »

Polering

Hasso visar hur man ger en sliten lack tillbaks sin ursprungliga lyster!Läs mera »

Stor utvändig tvätt

Gör bilen så ren den kan bli, på under en timme med vår guide!Läs mera »

Motortvätt

Micke visar oss hur fint ett motorrum kan bli!Läs mera »

Byte och rengöring av hjul

Vi byter till sommardäck och visar hur man vårdar hjulen på bästa sätt!Läs mera »

Liten vintertvätt

Få din vintersmutsiga bil presentabel på bara 20 minuter!Läs mera »
Publicerad 2007-10-25 15:28. Uppdaterad 2007-10-25 15:29.
Copyright © 1997 - 2024 www.AutoPower.se


Annonser